نوین ماما>وبلاگ>بارداری هفته با هفته>علائم و تغذیه در هفته چهارم بارداری
بارداری هفته با هفته
علائم و تغذیه در هفته چهارم بارداری
10410

دیدگاه

۱۳۹۷/۹/۱

علائم و تغذیه در هفته چهارم بارداری

در هفته چهارم بارداری، بدن شما شروع به تشکیل جفت و کیسه آمنیوتیک می کند. علائمی مانند فشار شکم و حساس شدن سینه‌ها ممکن است در این هفته ظاهر شوند، و از آنجایی که مجموعه سلول‌هایی که به زودی به جنین تبدیل می‌شوند، در دیواره رحم فرو می‌روند، ممکن است خونریزی لانه گزینی را نیز مشاهده کنید. (اما اگر هنوز هیچ علامتی را مشاهده نکردید، کاملا طبیعی است.)

هفته چهارم بارداری جنین چگونه است

هفته چهارم بارداری و درد زیر شکم

توصیه ها درهفته چهارم بارداری

هفته چهارم بارداری چه علائمی دارد؟

اگر هر کدام از علائم زیر را نداشتید نگران نباشید:

درد خفیف

لکه بینی

تهوع و استفراغ

سفت و دردناک شدن پستان

حساس شدن شکم

تغییرات ناگهانی روحی

هفته چهارم بارداری چی بخوریم

سعی کنید در طول 9 ماه آینده از مواد مغذی ضروری بارداری را به طور مناسب استفاده کنید، اما در سه ماهه اول، به طور خاص روی موارد زیر تمرکز کنید:

خوردن ویتامین‌ها را شروع کنید

خوردن جیگر ممنوع است

اسید فولیک

این ریزمغذی ضروری از نظر تغذیه در دوران بارداری اهمیت دارد. این به این دلیل است که اسید فولیک (همچنین به عنوان ویتامین B9 یا فولات شناخته می شود، زمانی که به شکل غذا باشد) نقش کلیدی در جلوگیری از نقص لوله عصبی دارد. برای دریافت 600 میکروگرم توصیه شده در روز، روزانه یک ویتامین دوران بارداری مصرف کنید و پرتقال، توت فرنگی، سبزیجات برگ سبز، غلات صبحانه غنی شده، لوبیا، آجیل، گل کلم و چغندر می توانید بخورید.

پروتئین

پروتئین که نوعی درشت مغذی می باشد برای رشد عضلانی  شما و کودکتان کلیدی است و از رشد بافت رحم حمایت می کند. حدود 75 گرم در روز را هدف قرار دهید. منابع خوب پروتئین شامل تخم مرغ، ماست یونانی و مرغ است.

کلسیم

برای رشد استخوان های کودک شما در دوران بارداری بسیار مهم است. از آنجایی که کودک در حال رشد شما کلسیم را از ذخایر خود دریافت می کند، کمبود کلسیم در رژیم غذایی شما می تواند بعداً منجر به شکنندگی استخوان ها (پوکی استخوان) شود. شما به طور کلی می توانید ۱۰۰۰ میلی گرم توصیه شده در روز را از طریق یک رژیم غذایی متعادل شامل شیر، پنیر، ماست و سبزیجات با برگ های تیره دریافت کنید، اما اگر نگران هستید که ممکن است کوتاهی کنید، از پزشک متخصص زنان بپرسید که آیا باید مکمل مصرف کنید.

آهن

آهن از اهمیت فزاینده ای برخوردار است، زیرا خون شما برای پاسخگویی به نیازهای کودک در حال رشد شما افزایش می یابد. هدف 27 میلی گرم در روز می تواند چالشی برای رسیدن به تنهایی از طریق غذا باشد، بنابراین مطمئن شوید که دوز جامد آهن در ویتامین دوران بارداری خود دریافت می کنید تا خطر کم خونی بارداری را کاهش دهید. از منابع خوب مانند گوشت گاو، مرغ، تخم مرغ، توفو و اسفناج نیز در برنامه غذایی خود استفاده کنید.غذاهای غنی از ویتامین C مانند پرتقال، کلم بروکلی و توت فرنگی باعث رشد استخوان و بافت در کودک در حال رشد شما شده و جذب آهن را افزایش می دهند. شما باید 85 میلی گرم در روز را هدف قرار دهید.

پتاسیم

این با سدیم همکاری می کند تا به بدن شما کمک کند تعادل مایعات را حفظ کند و همچنین فشار خون را تنظیم می کند. سعی کنید روزانه 2900 میلی گرم از طریق ویتامین دوران بارداری و غذاهایی مانند موز، زردآلو و آووکادو دریافت کنید.

DHA

ورزش درهفته چهارم بارداری

دیگر آن دوران که همه فکر می‌کردند خانم باردار باید تمام روز در تخت استراحت کند، گذشته است، مخصوصا در هفته های اول که از هفته سوم باید برای ورزش خود برنامه ریزی را شروع کنید. امروزه فواید ورزش کردن در دوران بارداری بر همه آشکار شده است. تحقیقات نشان داده است خانم‌هایی که ورزش می‌کنند و در وضعیت خوب جسمانی و آمادگی کامل به ‌سر می‌برند، در زمان وضع حمل بسیار راحت تر هستند، احتمال سزارین اجباری در مورد آنها بسیار کم ‌تر است، و دوران نقاهت کم‌ تری خواهند داشت.

جنسیت در هفته چهارم بارداری

باید به این نکته توجه داشت که تعیین جنسیت در زمان بارداری در هفته ۱۴ تا ۱۸ تعیین می شود اما بعضی آزمایش‌ها امکان تشخیص جنسیت در هفته  11 یا 12 را فراهم ساخته اند. آیا برای هفته پنجم بارداری آماده اید؟
راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

دیدگاه

ارسال نظر

ارسال