هفته شانزدهم بارداری، علائم و باید و نبایدهای این هفته
در هفته شانزده بارداری گردش خون در بدن مادر افزایش می یابد. سطح خون حدود 40 تا 50 درصد افزایش می یابد. در برخی از زنان باردار نفوذ خون به غشای بینی سبب بزرگتر شدن و یا متورم شدن بینی می شود. رباط ها در حال کش آمدن هستند و ممکن است کمی درد خفیف در شکم خود احساس نمایید. سینه های شما بزرگتر و سنگین تر از قبل شده اند و در حال ساخت آغوز می باشند....
هفته شانزدهم بارداری چگونه است؟
در هفته شانزدهم بارداری احتمالاً حرکات جنین را حس می کنید. حرکاتی مثل قلقلک، لرزش و حساسیت در شکم خود احساس می کنید. البته اگر هنوز حرکات جنین را حس نکرده اید نگران نباشید . احساس حرکات جنین در هفته های 16 تا 20 شروع می شود و گاهی ممکن است تا هفته 24 هم طول بکشد. زمان درک حرکات جنین در زنان مختلف متفاوت است حتی در حاملگی های مختلف یک زن هم این زمان فرق می کند. فعالیت غده سازنده شیر در سینه ها و افزایش جریان خون موجب می شود که وریدهای سینه را ببینید. اگر از هفته شانزدهم به بعد تندتند به دستشویی می روید نگران نباشید، مثانه کودکتان پر و خالی میشود و این تمرین خوبی برای کلیه های او می باشد.
توصیه ها درهفته شانزدهم بارداری
با گرفتن دوش آب گرم صبحگاهی، نشاط بیشتری را برای خود به ارمغان آورید. دوش 20 دقیقه ای روزانه می تواند باعث آزاد شدن ذهن مادرانی شود که مشغله فکری زیادی دارند. در زمان بارداری، راحتی حرف اول را می زند پس به دنبال لباس های راحت مناسب حال تان بگردید.
علائم هفته شانزدهم بارداری
تعدادی از علائم هفته شانزدهم بارداری عبارتند از سرگیجه، سردرد، ورم لثه، احساس درد در ناحیه پا و فشار خون که فشار خون را باید در این دوران بسیار جدی بگیرید و در ادامه به علائم فشاز خون خواهیم پرداخت.
برخی علائم فشار خون ناشی از حاملگی را بشناسید
تورم ناگهانی به ویژه در صورت و دست ها تورم ساق ها که پس از12ساعت از بین نمی رود افزایش فشار خون اختلالات بینایی مثل دوبینی، تاری دید سردرد های شدید و ناگهانی و مداوم تغذیه درهفته شانزدهم بارداری در این هفته از بارداری، آهن نقش بسیار مهمی در تولید سلول های قرمز خونی بدن شما دارد. به علاوه، آهن یکی از اصلی ترین مواد مغذی مورد نیاز است که به جلوگیری از عوارض هم برای مادر و هم برای کودک کمک می کند. بدون آهن کافی، شما دچار کمبود خون می شوید که می تواند خستگی و بیماری های دیگر را برای شما به همراه داشته باشد.البته توجه داشته باشید همه ی مواد غذایی باید به اندازه ی متعادل مصرف شود و افراط و تفریط در استفاده ی مواد غذایی میتواند برای شما مشکل ساز باشد.
تغییرات بدن در هفته شانزدهم بارداری
در این هفته در نواحی مختلف بدنتان از جمله پوست، بینی، کمر و سر می باشد شاهد تغییراتی هستید که برخی خوشایند و برخی نیز ناخوشایند می باشند. اما آمچه مهم است آگاهی از این تغییرات و چگونگی برخورد با آن است که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد.
تغییرات پوستی
به دلیل افزایش حجم خون که از ابتدای هفته 15 بارداری رخ می دهد در رگ ها و هورمون های مختلف بارداری که باعث تولید چربی هر چه بیشتر می شوند ، در این هفته شاهد پوستی براق تر و شفاف تر هستید. درست است که این وضعیت، حالت خوشایندی به شما می دهد اما در برخی مادران باردار امکان بروز لکه های تیره ای به نام ملاسما ایجاد می شود که پس از تولد نوزاد از بین خواهد رفت. برای کمک به پیشگیری از بروز جوش، صورت خود را در طی روز با یک پاک کننده های ملایم که در این دوران بی خطر هستند همراه آب ولرم زیر نظر یک متخصص پوست بشویید.
خونریزی بینی در هفته 16 بارداری
این حالت در هفته های پیش نیز وجود داشت، که مطمئنا باعث ایجاد احساس بدی در شما می شود، برای مقابله راحت تر با این حالت سعی کنید محیط داخل خانه و لبه های سوراخ بینی را مرطوب نگه دارید .
درد پایین کمر
می توان گفت شایع ترین تغییری که در این هفته رخ می دهد و اکثر مادر ها با آن روبرو می شوند ، درد نایحه پایینی کمر است. برای کاهش درد می توانید دوش آب گرم بگیرید، حرکات کششی انجام دهید و از لباس و کفش های مناسب استفاده کنید.
سرگیجه
احساس می کنید دنیا دور سرتان می چرخد؟ این حالت برای خیلی از مادران رخ دهد که به علت تغییرات هورمونی رخ می دهد. سعی کنید به میزان کافی آب مصرف کنید و از ایستادن بلند مدت خودداری کنید.
نکته ای برای پدرها در هفته شانزدهم بارداری
هنگامی که همسرتان خبر می دهد می تواند حرکت جنین در رحم را متوجه شود، احساس خوشحالی خواهید کرد. متاسفانه شما باید مدتی طولانی صبر کنید تا بتوانید این حس را درک کنید. در این زمان باید با صحبت کردن با جنین، او را با صدای خود آشنا کنید زیرا ممکن است از هفته 17 بارداری حرکات بسیار ریزی را مشاهده کنید.
وضعیت جنین در هفته شانزدهم بارداری
جنین شما 12 سانتی متر طول دارد و به طذز شگفت انگیزی به رشد خود ادامه می دهد، ماهیچه های صورتش رشد کرده اند و میتواند لب هایش را باز و بسته می کند. برخی از اعضای بدن جنین مدت زیادی است که کارشان را آغاز کرده اند و مشغول فعالیت هستند. این اعضای پرکار یکی دستگاه گردش خون است و دیگری مجاری ادراری. قلب هم مانند ماشینی خودکار به فعالیتش ادامه میدهد.
ترجمه شده توسط راضیه فرقانی
نظرات شما