هفته دوم بارداری چگونه است

هفته دوم بارداری چگونه است

1397/09/01

در ابتدای هفته دوم بارداری پریودتان تقریبا تمام شده و در انتهای این هفته شما به احتمال بالا تخمک گذاری خواهید داشت. تخمک گذاری معمولا در هفته دوم و ابتدای هفته سوم بارداری (در صورت حامله شدن) یعنی از روز سیزدهم تا روزشانزدهم آغاز دوره انجام میشود و برای بعضی خانم ها متغیر است. اگر اطلاعات خود را افزایش داده و مراقبت های بارداری را به بهترین شکل انجام دهید، می توانید بارداری بی دردسری داشته باشید. 

هفته دوم بارداری چگونه است ؟

پس از گذراندن هفته اول بارداری در هفته دوم بارداری هرچه به آزاد شدن تخمک از تخمدان نزدیک میشوید، ممکن است تغییراتی را در بدنتان متوجه شوید. تغییرات مخفی و غیر مخفی که در قسمت علائم طبیعی آورده شده است نشان دهنده تخمک گذاری هستند. با دانستن این تغییرات میتوانید این مسئله را درک کنید.

بدن شما در هفته دوم بارداری 

در هفته دوم بارداری، بدن زنان تحت تأثیر تغییرات هورمونی قرار می‌گیرد. در این هفته، تخمک در رحم پذیرفته می‌شود و شروع به رشد می‌کند. برخی از تغییرات بدن زنان در این هفته عبارتند از: 
1. تغییرات سینه: سینه‌ها ممکن است حساس و دردناک شوند و احساس گرما و سفت شدن نیز ممکن است رخ دهد. 
2. خستگی: زنان ممکن است در این هفته خستگی بیشتری نسبت به قبل داشته باشند.
3. تغییرات روده: برخی زنان ممکن است با گاز، کاهش چربی، یبوست یا اسهال روبرو شوند.
4. تغییرات عصبانیت و حالت روح: به دلایل هورمونی، زنان ممکن است عصبانی‌تر و حساس‌تر باشند.

علائم طبیعی در هفته دوم بارداری

در هر هفته از بارداری وجود علائم متفاوتی عادی و طبیعی به نظر می رسد و در هفته دوم این عوامل طبیعی هستند:

  • افزایش ترشحات واژینال
  • درد مختصر یک طرفه تخمدان
  • تغییر در قوام ترشحات واژنی
  • تغییرات گردن رحم به صورت نرم شدن گردن رحم
  • نوسانات دمایی: افزایش ناگهانی دمای بدن

وضعیت جنین در هفته دوم بارداری

در هفته دوم بارداری هنوز جنین شما شکل نگرفته است ولی شما فولیکولی دارید که حاوی یک تخمک رسیده بوده که آماده آزادشدن می باشد. زمانی که تخمک آزاد میشود، شما تخمک گذاری کرده اید. در زمان تخمک گذاری تخمک تقریبا 24 ساعت میتواند توسط اسپرم بارور شود و باید بدانید که در زمان تخمک گذاری احتمال حاملگی بالاست و نزدیکی داشتن در این هفته باعث حاملگی میشود. بعد از لقاح و لانه‌گزینی تخمک بارور شده می‌توان در مورد شکل جنین صحبت کرد.

خودمراقبتی در هفته دوم بارداری

در این دوران اهمیت به سلامت جسمی، ذهنی و احساسی از اهمیت خاصی برخوردار است. با انجام برخی اصول ساده خودمراقبتی می­توان دستیابی به سلامت، نشاط و شادابی را در دوران بارداری ایجاد کرد.

تغذیه در هفته دوم بارداری

همانطور که ذکر شد، تغذیه در هفته های اول بسیار مهم است زیرا جنین هنوز در حال شکل گیری است و نیازمند تغذیه مناسب می باشد.

  • انواع مختلفی غذا از همه گروه های غذایی بخورید و جایگزین های سالم و بهداشتی استفاده کنید. مطمئن باشید که رژیم شما حاوی سبزیجات نارنجی و سبز، غلات، و پروتئین باشد. 
  • قابل قبول نیست که شیرینی و چربی نخورید ولی مقدار آن را محدود کنید. 
  • از مولتی ویتامین‌های بارداری استفاده کنید تا ویتامین ها و مواد معدنی لازم برای بدن‌تان فراهم شوند. فولیک اسید و آهن، دو ماده ‌ای هستند که مادران باردار به آن احتیاج دارند و در این قرص‌ها یافت می‌شوند. با پزشک خود درباره نوع و مصرف آن مشورت کنید. 
  • مصرف کافئین اگر به صورت معتدل باشد خطری برای شما و جنین ایجاد نمی‌کند، اما اگر در روز بیشتر از 200 میلی‌گرم کافئین (در کاپوچینو یا قهوه) مصرف کنید خطر سقط جنین تا دو برابر افزایش می‌یابد.

ورزش در هفته دوم بارداری

تصمیم برای بارداری و مادرشدن شاید همراه با استرس باشد. ورزش یکی از راه های مفیدی است که شما را از قید و بند استرس و فشار های عصبی منفی می رهاند. پس سعی کنید در برنامه هفتگی خود 4 تا 5 روز در هفته و هر روز به مدت 30 دقیقه، ورزش کنید.

هشدارها در هفته دوم بارداری

درد یک طرفه در هفته دوم بارداری: درد یک طرفه شکم که مداوم است ممکن است علامتی از کیست تخمدانی باشد. بعضی از کیست های تخمدانی عملکردی بوده و و مشکل آفرین نیستند ولی دانستن این مطلب با وجود اینکه باعث کاهش درد نمیشود، خیالتان را راحت میکند.
خونریزی یا لکه بینی در هفته دوم بارداری: خونریزی یا لکه بینی در این مرحله قاعدگی میتواند طبیعی باشد، چنانچه خونریزی یا لکه بینی تان مداوم و طول کشیده باشد، درمورد مشکلات بالقوه تان با پزشکتان صحبت کنید

در چه صورت در هفته دوم بارداری باید به پزشک مراجعه کنیم ؟

به صورت کلی علائمی که نشان دهنده امکان سقط جنین هستند شامل لکه‌ بینی، خونریزی، ترشح مایعات از ناحیه واژن، کمردرد، درد ناحیه شکمی و انقباضات شدید شکمی می باشند. در صورت بروز هر کدام از موارد زیر مخصوصا دو مورد لکه بینی و خونریزی حتما به پزشک معالج مراجعه فرمایید.
 
راضیه فرقانی
راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما