درمان کم کاری تحت بالینی تیروئید توصیه نمیشود!
هورمون تیروئید (لووتیروکسین) یکی از پرتجویزترین داروها توسط پزشکان است و در بسیاری از موارد برای درمان کمکاری تحتبالینی تیروئید (subclinical hypothyroidism) تجویز میشود. کمکاری تحتبالینی تیروئید یک اختلال در مقادیر آزمایشگاهی (بیومدیکال) است که با TSH بالا و T4 طبیعی، با یا بدون علایم بالینی، مشخص میشود و شیوع آن در برخی آمارها تا ۲۰ درصد گزارش شده است.
میزان TSH
میزان TSH در کمکاری تحتبالینی معمولاً بین 4-10 mIU/L در نوسان است.
این اختلال در طبقهبندی بینالمللی بیماریها (ICD) فاقد کد جداگانه است و تحتعنوان هیپوتیروئیدیسم نامشخص (hypothyroidism, unspecified) طبقهبندی میشود.
براساس اعلام پانل توصیههای فوری مجله پزشکی بریتانیا
(The BMJ's Rapid Recommendations panel)
بالغین مبتلا به کمکاری تحتبالینی تیروئید نباید با هورمون تیروئید درمان شوند. رووس این توصیهها که در شماره ماه مه این مجله منتشر شده بهشرح زیر است:
- شواهد قدرتمند براساس مرور نتایج ۲۱ کارآزمایی بالینی نشان میدهد بالغینی که دستکم در دو نوبت پیاپی TSH بالا (TSH >10 mIU/L) ولی کمتر از 20 mIU/L داشته و هورمونهای تیروئید آنان در محدوده طبیعی باشد، حتی اگر علایم خفیف تا متوسط کمکاری تیروئید در آنان مشاهده شود، نیاز به درمان ندارند.
- درمان این افراد فاقد هرگونه فایده بالقوه بوده و علاوه بر تحمیل هزینه اضافی مصرف طولانی دارو و آزمایشهای غیرضروری، آنان را در معرض خطر عوارض جدی و حتی مرگ قرار میدهد.
- این توصیه شامل زنانی که قصد بارداری دارند، افرادی که دچار علایم کمکاری شدید تیروئید هستند، افرادی که TSH >20 mIU/L دارند و افراد ۳۰ ساله و جوانتر نمیشود.
نظرات شما