چرا کودکان به خود ضربه می زنند؟ | چگونه جلوی آن را بگیریم؟
چرا کودک به خودش ضربه می زند؟
در دوران کودکی ، کودک شما از محیط اطراف خود آگاه خواهد شد و شروع به کاوش در دنیای اطراف خود میکند. آنها همچنین یاد می گیرند خواسته ها و نیازهای خود را بیان کنند ، با این حال ، آنها ممکن است توانایی کامل برای رسیدن به همه چیز یا انتقال کلامی خواسته های خود را نداشته باشند.
این محدودیت های همراه با چالش در درک جهان، ممکن است منجر به عصبانیت و ناامیدی شود و منجر به احساس ترحم به خود شود. مطالعات نشان داده است که کودکان هنگام خستگی ، تنهایی یا ناراحتی چنین رفتاری را از خود نشان می دهند. همچنین شناخته شده است که نوزادان هنگام خواب به سر خود ضربه می زنند.
بعضی اوقات کودکان خردسال از حالت هیجان به خود یا به سرشان ضربه می زنند. ممکن است خطرناک به نظر برسد اما ابراز احساسات شدید از طرق مختلف برای کودکان خردسال امری طبیعی است. این رفتارها شبیه شیوه کف زدن بزرگسالان یا پرش در حالت مشابه است حالت هیجان: بزرگسالان با روشهای استاندارد ابراز هیجان آشنا هستند ، در حالی که کودکان اینگونه نیستند ، بنابراین آنچه را که احساس می کنند انجام می دهند.
شواهد حاکی از آن است که کودکان کم سن نیز ممکن است برای تسکین درد به خود یا به سر ضربه بزنند. به عنوان مثال ، اگر کودک شما به یک یا دو طرف سرش برخورد کند یا گوش هایش را بکشد ، این می تواند نشانه عفونت گوش باشد و اگر او خودش را بزند و گاز بگیرد ، ممکن است درد دندان درآوردن داشته باشد.
سخت است که ببینیم کودک شما به خودش ضربه می زند. اگر چنین رفتاری زودهنگام متوقف نشود ، ممکن است به یک عادت تبدیل شود. بنابراین ، شما باید یک برنامه عملیاتی برای جلوگیری از چنین قسمتهایی از خودزنی عمدی داشته باشید.
چگونه میتوانید مانع شوید فرزندتان خودش را نزند؟
اولین قدم در جلوگیری از رفتارهای خودزنی کودک نوپا، تعیین علت آن است. پس از مشخص شدن علت، مداخله آسان است. در اینجا چند روش برای جلوگیری از صدمات آورده شده است تا کودک نوپای شما روش های ایمن تری را برای بیان خواسته های خود بیاموزد.
- کودکان کم سن و سال نمی فهمند که ضربه زدن به سر با اشیا می تواند به آنها آسیب برساند. بنابراین با دور نگه داشتن آنها از اجسام نوک تیز یا برداشتن این اشیا ، اطمینان حاصل کنید که محیطی ایمن در اطراف آنها ایجاد می کند.
- می توانید با فشار دادن مشت هایشان یا در آغوش گرفتن و آرام کردن آنها از برخورد جلوگیری کنید. نکته کلیدی در اینجا فراهم آوردن محیطی دوست داشتنی و آرامش بخش است تا آنها بتوانند خشم و ناامیدی خود را کنار بگذارند.
- از کلمات اطمینان دهنده استفاده کنید و به آنها اطمینان دهید که همه چیز خوب خواهد شد ، اگر او آرام نشد ، مانند اسباب بازی نرم به او چیزی بدهید که بتواند آن را نگه دارد یا فشار دهد.
- اگر متوجه شدید که گاز گرفتن نتیجه درد دندان درآوردن است ، دندانی خوبی به آنها بدهید.
- اگر کودک شما به دلیل پرخاشگری یا هیجان به خود زنی متوسل می شود، دیگر جای نگرانی نیست ، زیرا به طور کلی این مسئله پس از کمی بزرگتر شدن برطرف می شود.
- اطمینان حاصل کنید که سر آنها فریاد نمی کشید یا آنها را به خاطر چنین رفتاری مجازات نمی کنید. زیرا ممکن است آنها را ترغیب کند که این کار را بیشتر انجام دهند. درعوض ، واکنش آنها را نادیده بگیرید و تمرکز خود را بر موضوع دیگری بگذارید و اسباب بازی مورد علاقهاش را به آنها بدهید، آنها را آرام کنید یا برای مدتی بیرون ببرید.
چه موقع ضربه زدن کودک به خود نگران کننده است؟
اگرچه خود زنی در بین کودکان خردسال رایج است، اما در بعضی موارد ممکن است نشان دهنده یک بیماری پزشکی یا روانی باشد. اگر خود زنی حتی پس از پنج سالگی با کودک شما ادامه یافت، می تواند نشانه ای از ناتوانی در رشد باشد.
اگر کودک نوپای شما بدون دلیل خاصی زیاد به خودش یا سرش ضربه میزند، بهتر است رفتار را کنترل کرده و آن را به پزشک متخصص اطفال گزارش دهید. مشاهده زمان ، دفعات و رفتار کودک ممکن است به شما در توضیح بهتر شرایط کمک کند. با این حال اگر فرزندتان برای جلب توجه شما یا نشان دادن احساسات شدید خود، خودش را می زند، نگران نباشید زیرا این فقط راه او برای کنار آمدن و درک دنیا است.
همانطور که کودکان خردسال می فهمند و احساسات خود را بیان می کنند ، صبور باشید و به آنها وقت دهید و سر آنها داد نزنید ، همچنین اطمینان حاصل کنید که به خودشان آسیب نمی رسانند.
نظرات شما