مصرف مکمل ویتامین D دربارداری

مصرف مکمل ویتامین D دربارداری

1401/05/18

مصرف مکمل ویتامین D دربارداری

سطح اپتیمال 25 (OH) D سرم در بارداری مشخص نیست اما باید حداقل 20 نانوگرم در میلی لیتر (50 نانومول در لیتر) باشد.

برای مصرف مکمل های معمول ، ما طبق گزارش موسسه پزشکی (IOM) موافقیم که پیشنهاد می کند روزانه 600 واحد بین المللی ویتامین D برای تمام زنان در سن باروری ، از جمله در دوران بارداری و شیردهی مصرف شود.

طبق توصیه انجمن متخصصین زنان و زایمان آمریکا (ACOG) مکمل روتین پریناتال که حاوی ویتامین D هستند تا زمانی که شواهد بیشتری برای حمایت از دوز متفاوت وجوندارد کفایت می کند .

بیشتر ویتامین های پریناتال حاوی 400 واحد بین المللی (10 میکروگرم) ویتامین D (کلکالسیفرول ، ارگوکالسیفرول یا مخلوط) است ، اما برخی از آنها حاوی کمتر از 200واحد یا حتی 1000 تا 1200 واحد بین المللی هستند (5 تا 25 تا30میکروگرم) در هر وعده.

در زنان باردار مبتلا به کمبود ویتامین D ، ایمنی 50000 واحد بین المللی (1250 میکروگرم) ویتامین D در هفته به مدت شش تا هشت هفته به اندازه کافی مورد مطالعه قرار نگرفته است ، بنابراین برخی از نویسندگان UpToDate زنان باردار با کمبود ویتامین D را با روزانه در مجموع 600 تا 800 واحد بین المللی (15 تا 20 میکروگرم) ویتامین D3 موافقند ولی، عده دیگری از نویسندگان UpToDate با ACOG موافقت می کنند که 1000 تا 2000 واحد بین المللی (25 تا 50 میکروگرم) ویتامین D در روز برای بارداران با کمبود ویتامین D بی خطردر نظر می گیرند و ممکن است برای حفظ سطح 25 (OH)D خون بیشتر از 30 نانوگرم در میلی لیترنیاز باشد. بهتر است برای این موضوع به متخصص زنان مراجعه نمایید.

رعایت و دقت ویتامین ها و میزان آنها در دوران بارداری مهم است

دفع کلسیم از طریق ادرار در بارداری افزایش می یابد ، و باید در هنگام درمان کمبود ویتامین D ، به خصوص در زنان با سابقه سنگ کلیه مانیتور شود.

تعداد زیادی از مطالعات که کارآیی و ایمنی مصرف مکمل ویتامین D را در زنان باردار بررسی می کنند در یک آزمایش مکمل ویتامین D (400 ، 2000 یا 4000 واحد بین المللی D3 روزانه) در 192 زن باردار عرب (هفته 12 تا 16 حاملگی) با کمبود شدید ویتامین D (میانگین سرم 25 [OH] D 8/2 ng / mL [20.5 nmol / L]) ، همه دوزها بی خطر بودند و بیشترین دوز(4000) در افزایش سطح ویتامین D به( 32 ng / mL )موثر بود و اختلاف معنی داری در میانگین وزن هنگام تولد ، طول ، دور سر و سن حاملگی در گروه ها مشاهده نشد.یا به عبارتی افزایش دوز موجب بالا رفتن سطح خونی 25OH vitaminD3 میشود ولی در اوت کام بارداری تاثیری آشکاری نداشته است.

UptoDate literature review 

دکتر محمدرضا فرقانی_ داروساز

خانم دکتر راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما