ماستیت (التهاب پستان) چیست؟
ماستیت (التهاب پستان)
بررسی اجمالی
ماستیت التهاب بافت پستان است که بعضی اوقات منجر به عفونت می شود. التهاب منجر به درد پستان ، تورم ، گرما و قرمزی می شود. همچنین ممکن است تب و لرز داشته باشید.
ماستیت بیشتر از همه در خانمهایی که شیرده هستند (ماستیت شیردهی) مبتلا می شود. اما ماستیت در خانمهایی که شیر دهی ندارند و در آقایان رخ می دهد.
ماستیت شیردهی می تواند باعث شود شما احساس ضعف وبی حالی داشته باشید ، و مراقبت از کودک را برای شما دشوار می کند. بعضی اوقات ماستیت قبل از تصمیم گرفتن مادر ، مادر را به سمت شیر گرفتن نوزاد خود سوق می دهد. اما ادامه شیردهی حتی در هنگام مصرف آنتی بیوتیک برای درمان ماستیت، برای شما و کودک شما بهتر است.
علائم التهاب لگن
علائم و نشانه های ماستیت می تواند به طور ناگهانی ظاهر شود. اینها شامل موارد زیر است:
حساسیت و گرمی پستان در لمس ضخامت شدید ، سفت شدن بافت پستان ، یا برآمدگی پستان یا احساس سوزش به طور مداوم یا در حالی که شیردهی دارید، قرمزی پوست ، غالباً با یک الگوی گوه به طور کلی احساس ضعف از تب 101F (38.3 درجه سانتیگراد) یا بیشتر هنگام مراجعه به پزشک
اگر علائم پستان نگران کننده دارید ، به پزشک خود مراجعه کنید.
علل التهاب لگن
شیر که در پستان دریک ناحیه جمع میشود دلیل اصلی ماستیت است. دلایل دیگر عبارتند از:
مجرای شیر مسدود شده. اگر پستان در تغذیه کاملاً خالی نباشد ، ممکن است یکی از مجاری های شیر انسداد یابد. انسداد باعث انباشته شدن شیر می شود و منجر به عفونت پستان می شود. باکتری هایی که وارد پستان می شوند. باکتری هایی از سطح پوست و دهان کودک شما می توانند از طریق ترک در پوست نوک پستان یا از طریق باز شدن مجرای شیر وارد مجاری شیر شوند. استاز شیر در پستان ، زمینه پرورش باکتریها را فراهم می کند.
غدد لنفاوی و مجاری لنفاوی
سیستم لنفاوی شبکه ای از غدد لنفاوی و مجاری لنفاوی است که به مبارزه با عفونت کمک می کند. گره های لنفاوی - که در زیر بغل ، بالای کلاویکول ، اطراف استخوان سینه و در قسمت های دیگر بدن یافت می شود - مواد زائد را که ممکن است در سیستم لنفاوی باشد به دام می اندازند و با خیال راحت آنها را از بدن تخلیه می کنند.
عوامل خطر التهاب لگن
عوامل خطر برای ماستیت شامل موارد زیر است:
سابقه قبلی ماستیت پستان در هنگام تغذیه با شیر مادر؛ نوک سینه های شکسته یا ترک خورده - اگرچه ماستیت می تواند بدون پوست ترک خورده ایجاد شود ، داشتن یک سوتین سفت یا فشار آوردن به پستان در هنگام استفاده از کمربند ایمنی یا حمل کیسه سنگین ، که ممکن است جریان شیر را محدود کند روش شیردهی نامناسب ایجاد بیش از حد خستگی یا استرس ، سوءتغذیه، مصرف سیگارماستیت که به طور مناسب درمان نشود یا به دلیل انسداد مجرای شیری ، می تواند باعث ایجاد مجموعه چرکی (آبسه) در پستان شود. آبسه معمولاً به تخلیه جراحی نیاز دارد.
برای جلوگیری از این عارضه ، به محض بروز علائم یا علائم ماستیت با پزشک خود صحبت کنید.
___________________________________________________________________________________________________________________________
بیشتر بخوانید: ترشحات نوک پستان
______________________________________________________________________________________________________________________________
پیشگیری التهاب لگن
برای اینکه روش شیر دهی شیرخوار خود را به بهترین وجه شروع کنید - و برای جلوگیری از عوارضی مانند ماستیت - با یک مشاور شیردهی ملاقات داشته باشید. یک مشاور شیردهی می تواند نکاتی را به شما آموزش دهد و مشاوره ارزشمندی را برای تکنیک های مناسب شیردهی ارائه دهد.
با رعایت این نکات شانس ابتلا به ماستیت را به حداقل برسانید:
شیر را از مجاری شیری پستان در حین شیر دادن به طور کامل تخلیه کنید. به کودک خود اجازه دهید قبل از تغییر دادن پستان دیگر جهت تغذیه ، یکی از پستان ها را کاملاً خالی کند. موقعیتی را که برای تغذیه با شیر مادر از یک شیردهی تا تغذیه بعدی دیگر تغییر دهید. در طول تغذیه از شیرخوردن نوزاد خود مطمئن باشید. اگر سیگار می کشید ، در مورد ترک سیگار از پزشک خود بپرسید.
تشخیص التهاب لگن
پزشک معاینه فیزیکی کامل انجام می دهد و در مورد علائم شما سؤال می کند. کشت شیر مادر ممکن است به پزشک شما کمک کند تا بهترین آنتی بیوتیک را برای شما تعیین کند ، به خصوص اگر شما یک عفونت شدید داشته باشید.
یک شکل نادر از سرطان پستان - سرطان التهابی پستان - همچنین می تواند باعث قرمزی و تورم شود که در ابتدا می تواند با ماستیت اشتباه گرفته شود. پزشک شما ممکن است ماموگرافی یا سونوگرافی یا هر دو را توصیه کند. اگر علائم و نشانه های شما حتی پس از اتمام دوره آنتی بیوتیک ادامه یابد ، ممکن است شما به بیوپسی برای اطمینان از اینکه مبتلا به سرطان پستان نیستید ، نیاز داشته باشید
درمان ماستیت ممکن است شامل موارد زیر باشد:
آنتی بیوتیک ها.
در صورت ابتلا به عفونت ، معمولاً یک دوره 10 روزه آنتی بیوتیک مورد نیاز است. مهم است که داروها را بطور کامل مصرف کنید تا احتمال عود آن را به حداقل برسد. اگر ورم پستان شما بعد از مصرف آنتی بیوتیک پاک نشده است ، با پزشک خود پیگیری کنید.
مسکن ها.
پزشک شما ممکن است یک داروی مسکن بدون نسخه ضد درد مانند استامینوفن (تیلنول ، دیگران) یا ایبوپروفن (Advil ، Motrin IB ، دیگران) را توصیه کند.
در صورت ابتلا به ماستیت ، ادامه شیردهی بی خطر است. شیردهی در حقیقت به پاکسازی عفونت کمک می کند. ازشیر گرفتن ناگهانی نوزاد ممکن است علائم و نشانه های ماستیت را بدتر کند.
برای کمک و پشتیبانی مداوم ، پزشک ممکن است شما را به یک مشاور شیردهی ارجاع دهد. پیشنهادات مربوط به تنظیم روشهای شیردهی ممکن است موارد زیر را شامل شود:
-
قبل از شیر دادن از پر شدن طولانی مدت پستان با شیر خودداری کنید.
-
سعی کنید اطمینان حاصل کنید روش شیر دهی درست بوده ونوزاد تغذیه کامل شده - که در هنگام تجمع شیر درپستان می تواند مشکل ایجاد شود. دوشیدن مقدار کمی شیر با دست، قبل از شیردهی ممکن است کمک کند.
-
ماساژ پستان در هنگام شیردهی یا پمپاژ ، از ناحیه آسیب دیده به سمت نوک پستان.
-
اطمینان حاصل کنید که پستان در هنگام شیردهی کاملاً تخلیه می شود. اگر در خالی کردن بخشی از پستان خود مشکل دارید ، قبل از شیر دادن یا پمپاژ شیر ، حوله گرم و مرطوب را روی پستان برای گرم کردن قرار دهید
-
شیر دهی ازابتدا در طرف دیگر که آسیب دیده نیست شروع شود ، چراکه هنگامی که شیرخوار شما گرسنه است به شدت مکیدن انجام میشود.
-
پوزیشن شیردهی خود را تغییر دهید.
شیردهی درپوزیشن توپ فوتبال نگه دارید
گزینه دیگر پوزیشن توپ فوتبال است. در روند بهبودی در زایمان سزارین یا داشتن سینه های بزرگ ممکن است این پوزیشن مناسب باشد.
همانطور که از نامش مشخص است در این موقعیت مادر نوزاد را مانند یک توپ فوتبال یا کیفدستی زیر بازوی همجهت با سینهای که شیردهی میکند، میگیرد. اول نوزاد را به سمت مادر و زیر بازوی او قرار دهید. کودک باید به سمت مادر باشد بینیاش روبروی نوک پستان مادر قرار گیرد و پایش بهسوی پشت مادر برگردد. بازوی مادر روی بالش یا کنار بدنش قرار میگیرد و از شانهها، گردن، و سر نوزاد با دست مادر حمایت میشود. مراقب باشید کودک را خیلی به سینه فشار ندهید که مقاومت کند و با سرش به دست مادر فشار آورد. از ساعد مادر برای حمایت از بالاتنه کودک استفاده کنید. مادر ممکن است به خاطر سزارین بخواهد از این وضعیت شیردهی استفاده کند و اگر کودک ریز جثه استو نگهداشتنش مشکل است، این وضعیت مناسب شیردهی اجازه میدهد مادر سر نوزاد را به نوک پستان مادر هدایت کند. این وضعیت همچنین برای زنان دارای سینههای بزرگ یا نوک سینههای تخت و مادران دارای فرزند دوقلو نیز مناسب است.
برای رفع ناراحتی خود:
-
قبل از شیر دادن از پر شدن طولانی مدت پستان با شیر خودداری کنید
-
کمپرس های سرد یا بستهای یخ را بعد از شیر دادن به پستان خود قرار دهید
-
یک سوتین حامی بپوشید
-
تا حد امکان استراحت کنید
-
آماده شدن برای قرار ملاقات شما
-
ممکن است شما به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. برای مشکلات مربوط به شیردهی ، ممکن است به یک مشاور شیردهی ارجاع شوید.
-
آنچه شما می توانید انجام دهید
-
علائم خود را بنویسید ، از جمله مواردی که ممکن است به دلیل عدم تعیین وقت ملاقات به نظر نرسد.
-
لیست تمام داروها ، ویتامین ها و مکمل های مصرفی را تهیه کنید.
-
اطلاعات کلیدی پزشکی خود ، از جمله سایر شرایط را بنویسید.
-
اطلاعات شخصی کلیدی ، از جمله تغییرات اخیر یا عوامل استرس زا در زندگی خود را یادداشت کنید.
-
سوالاتتان رو برای پرسیدن از دکتر بنویسید.
-
سوالاتی که باید از پزشک خود بپرسید
-
آیا التهاب خودبخود برطرف میشود یا به درمان نیاز دارم؟
-
برای رفع علائم چه کاری می توانم در خانه انجام دهم؟
-
چگونه ممکن است وضعیت من روی کودک من تأثیر بگذارد؟
-
اگر من به شیردهی ادامه دهم ، آیا دارویی که برای کودک من تجویز می کنید بی خطر است؟
-
چه مدت مجبور هستم دارو مصرف کنم؟
-
احتمال بازگشت مجدد عفونت چیست؟ چگونه خطر عود خود را به حداقل برسانم
منبع: www.mayoclinic.org
ترجمه راضیه فرقانی
نظرات شما