اهمیت ویتامین D در دوران بارداری
محققین دریافتند خانم هایی که دچار کاهش میزان ویتامین دی در خون خود هستند، بیشتر در خطر زایمان زودرس قرار دارند.
بر اساس گفته های دکتر بودنار هیچ توافق جهانی برای تعریف کمبود ویتامین دی وجود ندارد. به طور کلی براساس آن چه NIH گزارش کرده است زیر 30 نانو مول بر لیتر برای سلامت انسان بسیار کم است در حالی که مقادیر بالای 50 نانومول بر لیتر برای اغلب افراد مناسب به نظر می رسد.
در این آزمون دکتر بودنار و همکاران، خانم ها را بر اساس میزان ویتامین دی در خون آنها به این ترتیب گروه بندی کردند: خانم هایی که غلظت ویتامین دی در خون آنها کمتر از 50 نانومول بر لیتر بوده است، خانم هایی که بین 50 تا 74.9 نانومول بر لیتر بودند و گروه سوم نیز غلظت 75 نانومول بر لیتر یا بالاتر از آن را داشتند. قبل از تنظیمات مربوط به ریسک بارداری زودرس، محققین دریافتند که بیش از 11 درصد مادرانی که کمترین میزان ویتامین دی را داشتند قبل از هفته 37 زایمان کرده بودند. در حدود 9% مادران در گروه دوم زایمان زودرس داشتند و در گروه سوم 7% افراد زایمان زودرس داشتند.
وقتی محققین اطلاعات را بر اساس ریسک زایمان زودرس بررسی می کردند دریافتند که ارتباط مشابهی بین کاهش ویتامین دی و زایمان زودرس وجود دارد.
آیا میدانید سطح ویتامین D و اندومتریوز با هم مرتبط هستند؟
اما مسئله این است که چطور ویتامین دی می تواند مانع از زایمان زودرس شود؟ بنابر گفته های دکتربودنار، یکی از احتمالات این است که
ویتامین دی به کاهش عفونت_باکتریایی در جفت کمک می کند و بنابراین از بروز زایمان زودرس جلوگیری می کند!
اما او ادامه می دهد که خانم ها نباید مصرف بی رویه و سرخود مکمل های ویتامین دی را آغاز کنند، خانم ها بر اساس توصیه پزشکان ویتامین های پریناتال را مصرف نمایند(این مکمل ها حاوی ویتامین دی هستند).
بر اساس گفته های دکترJennifer Wu ، متخصص زنان در بیمارستان هیل لناکس نیویورک ، این آزمون نشان داد که به نظر می رسد ارتباط وابسته به دوز بین ویتامین دی و زایمان زودرس وجود دارد و کاهش میزان آن با افزایش ریسک زایمان زودرس همراه است.
ایشان هم چنین ادامه می دهد در این باره به اطلاعات بیشتری نیاز است. یکی از اساسی ترین سوالاتی که باید به آن پرداخته شود این است که اگر تحقیقات آینده نیز به همین نتیجه رسید، چه مکمل ویتامین دی می تواند بهترین باشد؟
نتایج یک مطالعه نشان داده است، زنانی که ویتامین دی کافی دریافت نمی کنند، مدت زمانی طولانی تر طول می کشد تا باردار شوند و با افزایش خطر سقط جنین مواجه هستند.
ممکن است به دلیل مبتلا شدن به سرماخوردگی در بارداری مجبور به مصرف ویتامین D شده اید، محققان موسسه ملی بهداشت کودکان و تکامل انسان «یونیس کندی شریور» در آمریکا در این مطالعه سطح مواد مغذی ضروری خون هزار و 200 زن را قبل از بارداری و هشت هفته بعد از بارداری تجزیه و تحلیل کردند. تمامی این زنان یک سقط جنین داشتند و امیدوار بودند دوباره باردار شوند.
این مطالعه نشان داد، زنانی که سطح ویتامین دی آنها قبل از بارداری در راستای سطوح توصیه شده بود، 15 درصد بیشتر احتمال داشت که تولد زنده جنین داشته باشد و خطر سقط جنین در این زنان با افزایش سطح این ویتامین کاهش می یافت.
محققان خاطر نشان کردند که یافته های مطالعه آنها نشان می دهد که ویتامین دی یک نقش محافظتی در بارداری ایفا می کند.یافته های این مطالعه که در مجله Lancet Diabetes and Endocrinology منتشر شده، تاکیدی است بر یافته های مطالعات قبلی که نشان داده بودند داشتن سطح بالاتر ویتامین دی برای زنانی که تحت لقاح خارج رحمی قرار می گیرند، مفید است.
ویتامین دی برای بدن به منظور جذب کلسیم و سایر مواد معدنی از خوراکی ها و نوشیدنی های مصرفی ضروری است.
اکنون مصرف مکمل های ویتامین دی به زنان باردار و کودکان زیر پنج سال توصیه می شود اما نتایج این مطالعه نشان می دهد فواید برخورداری از سطح کافی ویتامین دی در مرحله پیش از بارداری مهم تر است.
ترجمه: راضیه فرقانی
پیشنهاد می کنیم مقاله زیر را مطالعه فرمایید
نظرات شما