تمام اطلاعات درباره هفته ششم بارداری

تمام اطلاعات درباره هفته ششم بارداری

1397/09/01

در هفته ششم باید بیشتر مراقب سلامتی خود و جنین باشید، در این هفته اتفاقات بی نظیری در وضعیت جنین در حال رخ دادن است، جنین شما از یک جوانه کوچک شروع به رشد کردن می کند و برخی بافت هایش تشکیل می شود. این جوانه های کوچک کم کم دارد به گوش و چشم و بینی تبدیل می شود. برای دانستن بیشتر درباره این هفته ششم به خواندن ادامه دهید.

چه اتفاقاتی در بدن من رخ می دهد؟

در هفته ششم بارداری، ممکن است احساس خستگی کنید، سینه هایتان حساس شده باشند، و ممکن است حالت تهوع یا حتی استفراغ داشته باشید و حتی حس بویایی شما قوی تر شده است. البته قابل ذکر است که همه زنان در دوران بارداری حالت تهوع صبحگاهی را تجربه نمی کنند. در دوران بارداری به سلامت دهان و دندان خود اهمیت دهید و از دندانپزشکی در بارداری غافل نشوید. این می تواند در هر زمانی از روز اتفاق بیفتد، نه فقط در صبح، بلکه معمولاً تا حدود 3 ماهگی پس از بارداری از بین می رود. اگر احساس ناخوشی شدیدی دارید یا استفراغ شدیدی دارید که متوقف نمی شود، با پزشک خود صحبت کنید. به علاوه ممکن است برخی حالات زیر در شما وجود داشته باشد:

لکه بینی

دیدن لکه بینی در 6 هفتگی امری غیرعادی نیست. اما هر خونریزی باید سبک باشد و اگر خون زیادی می بینید یا اگر لکه بینی بیش از دو روز طول می کشد حتماً فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

گرفتگی

گرفتگی خفیف و ترشحات معمولی سفید یا شفاف (یا کمی رنگی به دلیل لکه بینی) در هفته 6 بارداری طبیعی است. این نشانه ای است که رحم شما و بافت های اطراف آن در حال انبساط هستند تا جا برای کودک شما باز شود. اما در هفته 6 بارداری (یا هر زمانی در طول بارداری)، اگر احساس کردید درد معده یا پایین شکم شدیدتر از گرفتگی دوره معمولی است، به خصوص اگر همراه با تب یا اسهال باشد، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

یبوست

 همچنین ممکن است به دلیل افزایش پروژسترون که باعث کند شدن دستگاه گوارش می شود، دچار یبوست شوید. برای مقابله با این موضوع، به طور منظم ورزش کنید، یک رژیم غذایی متعادل همراه با غذاهای پر فیبر داشته باشید و مقدار زیادی آب بنوشید.

حساسیت سینه

در این هفته، سینه‌های شما ممکن است به دلیل افزایش جریان خون احساس حساسیت یا درد داشته باشند. این یک قسمت طبیعی از بدن شما است که برای شیردهی آماده می شود. پوشیدن سوتین حمایتی می تواند به رفع ناراحتی کمک کند.

هفته ششم بارداری چه علائمی دارد؟

همانطور که ممکن است در هفته پنجم بارداری علائم مختلفی داشته باشید در این هفته نیز مادران مختلف، علائم متفاوتی را گزارش کرده اند و شما نیز ممکن است علامت های بسیار متفاوتی از سایر مادران داشته باشید پس به هیچ عنوان خود را با دیگران مقایسه نکنید. برخی از مهم ترین علائمی که در این هفته رخ می دهند شامل موارد زیر می شوند:

  • احساس طعم عجیبی در دهان (مانند فلز)
  • سینه های دردناک
  • نوسانات خلقی
  • سردرد
  • افزایش حس بویایی
  • ممکن است نیاز داشته باشید که دفعات بیشتری ادرار کنید
  • گرفتگی، کمی شبیه دردهای پریود
  • موهای ضخیم تر و براق تر
  • احساس نفخ
  • پوست تیره روی صورت یا لکه های قهوه ای - این به عنوان کلواسما یا "ماسک بارداری" شناخته می شود.
  • ترشح شیری سفید رنگ بارداری از واژن شما
  • لکه بینی خفیف (در صورت خونریزی در بارداری به پزشک مراجعه کنید)

یکی از اتفاقاتی که ممکن است در طول بارداری رخ دهد، دیدن شپش در پوست سر می باشد. بسیاری از بانوان هنگامی که شپش را در پوست سر خود می بینند دست و پاهای خود را گم می کنند اما این اتفاق درمان دارد. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره شپش سر در بارداری به صفحه درمان شپش در بارداری مراجعه کنید.

هفته ششم بارداری جنین چگونه است ؟

در این هفته کودک بسیار سریع رشد می کند به طوری که اندازه آن تا ابتدای هفته 7 بارداری تقریبا دو برابر می شود و به حدود 4 میلی متر خواهد رسید. در آن زمان، نوزاد شبیه یک قورباغه خمیده به نظر می رسد و سر و دم بزرگی دارد.

قلب جنین 

 اگر در این زمان سونوگرافی انجام دهید، ممکن است بتوانید ضربان قلب کودک را ببینید. در این زمان از حاملگی ضربان قلب نوزاد شما ۱۶۰-۱۵۰ بار در هر دقیقه می‌زند؛،یعنی حدوداً دو برابر ضربان قلب شما می باشد.

اندام های جنین 

سلول های نوزاد وظایف متفاوتی دارند. آنها حاوی تمام اطلاعات ژنتیکی و دی ان ای هستند که برای رشد همه چیز از پوست نوزاد گرفته تا چشم و کبد آنها نیاز دارند. همچنین، فک و چشم آنها شروع به رشد کردن کرده است، همچنین "جوانه" که به بازوها و پاها تبدیل می شود. به علاوه در این هفته، ساقه ای که به بند ناف تبدیل می شود به قسمت جلوی بدن کودک می چسبد.

هشدارها درهفته ششم بارداری

برخی موارد می تواند نه تنها برای جنین بلکه برای خود شما خطرناک باشند، پس اگر با موارد زیر روبرو شدید در اسرع وقت با پزشک یا ماما خود در ارتباط باشید:

حاملگی خارج رحم

معمولا در هفته 6 تا 16 علامت دار می شود با دیدن علائم زیر سریعا به پزشک مراجعه کنید: خونریزی شدید، درد شکمی زیاد و تیر کشنده، بیهوشی، سرگیجه، احساس ضعف شدید.

عفونت واژینال

چنانچه علائم زیر را دارید عفونت دارید و باید برای درمان آن باید به پزشک خود مراجعه کنید:

  • اگر افزایش قابل توجه ترشحات را احساس کردید
  • اگر ترشحات دردناک داشتید
  • اگر احساس سوزش یا خارش داشتید
  • اگر متوجه بوی بد شدید 

هفته ششم بارداری لکه بینی دارم

این لکه بینی (لکه های خون روی لباس زیر یا دستمال توالت بعد از استفاده از دستشویی) ممکن است با گرفتگی خفیف همراه باشد. این لزوماً دلیلی برای نگرانی نیست. با این حال، شما می خواهید لکه بینی را زیر نظر داشته باشید و در اولین ملاقات خود به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین اگر خونریزی مانند یک دوره معمولی شدید شد یا اگر گرفتگی ها بدتر از گرفتگی های معمولی پریود بود، باید با پزشک خود مشورت کنید. این می تواند نشانه ای از سقط جنین باشد.

علائم سقط جنین در هفته ششم بارداری

این علائم به طور قطع نشان دهنده سقط جنین نمی باشند اما در صورت مشاهده با پزشک خود حتما مشورت کنید:

  • خونریزی از واژن با یا بدون درد، از جمله خونریزی خفیف به نام لکه بینی.
  • درد یا گرفتگی در ناحیه لگن یا کمر
  • مایع یا بافتی که از واژن عبور می کند
  • ضربان قلب سریع

هفته ششم بارداری چی بخوریم

تغذیه در دوران بارداری بسیار مهم است به خصوص زمانی که اندام های اصلی جنین در حال شکل گیری هستند، پس به موارد زیر توجه کنید:
  • به مقدار کم اما دفعات بیشتر غذا بخورید
  •  از خوردن غذاهای چرب پرهیز کنید
  • قبل از گرسنگی غذا بخورید
  • به اندازه کافی استراحت کنید
  • وقتی از خواب بلند میشوید کمی نان خشک یا کیک میتواند به رفع حالت تهوع شما کمک کند
  • به اندازه کافی آب بخورید

توصیه ها در هفته ششم بارداری

در این هفته ششم بیشتر مراقب سلامتی خود باشید. مدام دست‌هایتان را بشویید تا از ورود آلودگی به بدنتان جلوگیری کند. از دیدار با افراد بیمار خودداری کنید. مواد غذایی را خام مصرف نکنید و تا می‌توانید همه آن‌ها را بپزید. از مصرف مواد غذایی باز جدا خودداری کنید چرا که آلودگی هوا بر روی این مواد غذایی می‌نشیند. لبنیاتی که پاستوریزه نیستند را هم نخورید. همه این توصیه ها از ایجاد عفونت جلوگیری می‌کنند.
 
ترجمه شده توسط راضیه فرقانی
راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما