شیمی درمانی سرطان ریه آغازگر یائسگی زودرس

شیمی درمانی سرطان ریه آغازگر یائسگی زودرس

1398/07/15

شیمی درمانی سرطان ریه آغازگر یائسگی زودرس

یائسگی زودرس در 64٪ از بیماران جوان مبتلا به سرطان ریه، مشابه سرطان پستان رخ می دهد.

براساس اولین مطالعه انجام شده در مورد میزان آمنوره در زنان جوانتر از 50 سال، یائسگی ناشی از شیمی درمانی در بیش از نیمی از زنان جوان که تحت درمان سرطان ریه هستند رخ می دهد. "به نظر می رسد شیمی درمانی برای بیماران مبتلا به سرطان ریه خطر ابتلا به زود هنگام از قطع قاعدگی (آمنوره) در بازماندگان را افزایش دهد." آنها توضیح می دهند که آمنوره وابسته به درمان ، جایگزینی برای ناباروری و یائسگی زودرس است.

 

_______________________________________________________________________________________________________

بیشتر بخوانید: یائسگی چه دورانیست؟!

_______________________________________________________________________________________________________


آمنوره ناشی ازعوارض جانبی شیمی درمانی به طور گسترده در سایر بازماندگان بویژه سرطان پستان و بازماندگان لنفوم مورد مطالعه قرار گرفته است، اما نویسندگان می نویسند: اطلاعات کمی در مورد این پدیده در سرطان ریه وجود دارد. سالانه بیش از 5000 زن یائسه در ایالات متحده مبتلا به سرطان ریه تشخیص داده می شوند.

به عنوان بخشی از برنامه در کلینیک مایو، از سال 1999 تا 2016، گروهی از 182 زن یائسه مبتلا به سرطان ریه با تشخیص و سالانه پس از آن در مورد وضعیت قاعدگی مورد بررسی قرار گرفتند. محققان عامل شیمی درمانی انجام شده و "یائسگی که خود شان گزارش کردند" (یعنی قطع قاعدگی) را ثبت کردند.
85 بيمار (سن متوسط ​​در تشخيص ، 44 سال ، دامنه 34 - 48 سال) تحت شيمي درماني قرار گرفتند، و 64٪ خود گزارش كردند كه در طول يك سال تشخيص ، يائسگي دادند.


این یافته می تواند یک نکته بحث و گفتگو با بیماران در عمل باشد ، Cathcart-Rake در اظهار نظر به Medscape Medical News پیشنهاد کرد. وی گفت: "این مطالعه به آگاهی از مکالمات مهم پزشکان و بیماران در مورد احتمال یائسگی زودرس ، تسهیل مراجعه به غدد درون ریز تولید مثل برای بیمارانی که مایل به حفظ باروری هستند ، کمک می کند."
این میزان بالای آمنوره خود گزارش شده "فقط کمی پایین تر" از میزان مشاهده شده در بازماندگان سرطان سینه در سن مشابه است که رژیم های شیمی درمانی حاوی سیکلوفسفامید دریافت کرده اند .


در طی 1 سال از تشخیص ، تمام 85 زن جوان مبتلا به سرطان ریه در این مطالعه با داروهای پلاتین (سیس پلاتین ، کربوپلاتین) تحت درمان قرار گرفتند ، و اکثریت  از این گروه نیز تاکسان (پاکلیتاکسل ، دکستاکسل) دریافت کردند. . علاوه بر این ، برخی از خانمها  داروهای ضد دیابتی (پمترکسکس ، گمیسیتابین) دریافت کردند ، و تقریباً با مهار کننده توپوایزومراز (اتوپوزید ، توپوتکان) تحت درمان قرار گرفتند. ده زن (12٪) با سایر عوامل تحت درمان بودند.
قابل ذکر است ، 94 زن در گروه 182 نفری قبل از یائسگی شیمی درمانی دریافت نکردند و تنها 15٪ از این گروه یائسگی خود گزارش کردند.
همچنین ، سه زن درمانی هدفمند مانند مهار کننده EGFR را به تنهایی دریافت کردند. دو نفر در بررسی نهایی  قبل از یائسگی باقی ماندند که سه سال پس از تشخیص تکمیل شد.

نویسندگان اظهار داشتند كه بطور كلی ، زنانی كه 2 سال پس از شیمی درمانی آمنوره باقی می مانند " عملکرد قاعدگی را به دست نمی آورند."
در اين مطالعه ، ميانگين زمان تشخيص تا بررسي اول 20.4 ماه (دامنه ، 12تا 202 ماه) بود

یکی از کلیدهای بحث در مورد داده های جدید با بیماران، تأکید بر خطرات احتمالی - و نه خطرات یقینی، پیشنهاد شده است که دکتر JoAnn Pinkerton MD ، مدیر اجرایی انجمن یائسگی آمریکای شمالی، که در این مطالعه شرکت نکرده است و از وی خواسته شده است نظر دهد. وی در نامه ای به Medscape Medical News گفت: "دوره های متوقف شده قاعدگی هنگام استفاده از شیمی درمانی به این معنی نیست که تخمدان بهبود نمی یابد. تخمدان های زنان زیر 40 سال بیشتر از زنان بالای 40 سال بهبود می یابند."
ميانگين سني بيماران مورد مطالعه 42/7 سال بود.
پینکرتون، که همچنین استاد زنان و زایمان در دانشگاه ویرجینیا در شارلوتویل است ، تأکید کرد که پزشکان باید زنان جوان را ترغیب کنند "در صورت تمایل به دنبال گزینه های حفظ باروری باشند."

داده های جدید از یک جمعیت عمدتا غیرسیگاری تهیه شده است. از زنانی که در طی یک سال از تشخیص یائسگی قرار داشتند ، 71٪ هرگز سیگاری نبودند و از زنانی که در بررسی نهایی خود قبل از یائسگی یا حوالی یائسگی باقی مانده بودند ، 51٪ هرگز سیگاری نبودند.
Menopause. Published online August 27, 2018
 

منبع: www.medscape.com 
ترجمه راضیه فرقانی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما