درد کمربند لگنی چیست؟

درد کمربند لگنی چیست؟

1398/10/12

درد کمربند لگنی SPD

درد کمربند لگنی چیست؟

کمربند لگنی، حلقه‌ای استخوانی در دور بدن شما در قاعده ستون فقرات است. درد کمربند لگنی دردی در جلو و یا پشت لگن‌تان است که ممکن است بر نواحی دیگری همچون مفصل ران و ران‌ها هم اثر بگذارد. ممکن است بر مفصل ساکروایلیاک در پشت و یا سمفیز پوبیس در جلو اثر بگذارد. درد کمربند لگنی تحت عنوان اختلال در عملکرد سمفیز پوبیس شناخته می­‌شود.

درد کمربند لگنی شایع است، از هر ۵ زن باردار یک نفر دچار می­‌شود، و ممکن است بر حرکت و کیفیت زندگی شما اثر بگذارد. درد در حین راه رفتن و بالا رفتن از پله‌ها و چرخیدن در رختخواب از علائم شایع دردهای کمربند لگنی هستند. اگرچه، تشخیص زود‌هنگام و درمان می‌تواند درد را کاهش دهد. درمان در هر مرحله‌ای در طول دوران بارداری و یا بعد از بارداری خطری ندارد.

علائم کمربند لگنی

علائم SPD برای افراد مختلف چه از نظر شدت و چه از نظر بروز متفاوت است. متداول ترین علائم:

درد در قسمت جلوی استخوان پوبیس در ناحیه تحتانی کمر، درد یک طرفه ویا دوطرفه درناحیه پرینه ، بین ناحیه مقعد و واژن

گاهی اوقات درد به سمت ران شما می کشد و ممکن است صدای سائیده شدن یا ضربه در لگن شما نیز شنیده یا احساس شود.

درد وقتی بیشتر دیده می شود:

قدم زدن در راه پله ها که فشار وزن شما بر روی یک ساق پا قرار دارد ویادرهنگامی که در رختخواب هستید.

همچنین ممکن است فشار بر روی زانوها چالش برانگیز باشد. این کار باعث می شود کارهای روزانه مانند بیرون آمدن از رختخواب ، لباس پوشیدن یا سوار شدن وپیاده شدن از ماشین دشوار شود.


درباره سندروم احتقان لگن چه میدانید؟


علل کمربند لگنی

شایع ترین علت SPD بارداری است. تصور می شود که SPD تا حدودی 1 از 5 زن باردار را مبتلا می کند.

در دوران بارداری ، هورمونی مانند ریلاکسین آزاد می شود موجب شل شدن رباط ها و ماهیچه ها شما میشود شود:

نرم شدن مفاصل

این شلی به منظور افزایش دامنه حرکت شما به منظور کمک به شما در زایمان است، اما همچنین بدان معنی است که مفاصل شما می توانند غیر متعادل و متحرک تر از حد معمول شوند. این می تواند باعث ناراحتی یا درد شود.

اگرچه برای کمک به زایمان است ، اما گاهی اوقات می توانید در مراحل اولیه بارداری تولید این هورمون ها شروع شود. ممکن است علائم SPD را مدت ها قبل از تولد زمان زایمان تجربه کنید.

وزن و موقعیت کودک نیز تصور می شود که بر درد لگن نیز تأثیر می گذارد. علائم SPD با پیشرفت بارداری بدتر می شوند.

SPD با اینکه در زمان غیر بارداری بسیار کمتررخ می افتد، اما گاهی اوقات وجود دارد. سایر دلایل SPD شامل صدمات لگن شرایطی مانند استئوآرتریت است. در برخی موارد ، علت مشخصی وجود ندارد.

SPD با اینکه در زمان غیر بارداری بسیار کمتررخ می افتد، اما گاهی اوقات وجود دارد.

تشخیص کمربند لگنی

تشخیص زودرس در مدیریت درمان SPD بسیار مفید است. اگر باردار هستید و درد لگن را تجربه می کنید ، با پزشک یا ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی صحبت کنید. آنها می توانند شما را به فیزیوتراپیست ارجاع دهند که بتواند ثبات و قدرت مفاصل و عضلات لگن شما را ارزیابی کند. آنها همچنین به شما کمک می کنند تا برنامه ریزی کنید که چه فعالیتهایی را شما می توانید انجام دهید.

آیا (SPD)می تواند منجر به عوارض حاملگی شود؟

SPD برای کودک شما از نظر پزشکی مضر نیست ، و بیشتر زنان مبتلا به این بیماری هنوز قادر به زایمان واژینال هستند. با این وجود ، درد مزمن می تواند به غم و اندوه یا حتی افسردگی منجر شود ، که گاهی تصور می شود که اثرات منفی برکودک شما دارد.

اگرچه علائم SPD تا بعد از زایمان از بین نمی روند ، اما موارد زیادی وجود دارد که می توانید به کمک آنها درد خود را به حداقل برسانید. به همین دلیل مهم است که به دنبال کمک باشید.

گروه فیزیوتراپی لگن ، زنان و زایمان از ایالات متحده پیشنهاد می کند که اگر SPD را تجربه می کنید از فعالیتهای زیر اجتناب کنید:

بلند کردن هر چیز سنگین، مثلاً خرید زیاد

بالا و پایین رفتن زیاد از پله­‌ها

دولا شدن، خم شدن یا چرخیدن برای بلند کردن یا حمل یک کالسکه یا بچه با تکیه بر یک پا

نشستن روی زمین، نشسته خم شدن، یا به مدت طولانی نشستن و ایستادن

ایستادن روی یک پا یا چهارزانو نشستن

گروه فیزیوتراپی لگن ، زنان و زایمان از ایالات متحده پیشنهاد می کند که اگر SPD را تجربه می کنید از فعالیتهای زیر اجتناب کنید:

درمان کمربند لگنی

فیزیوتراپی اولین دوره درمانی برای SPD است. هدف از فیزیوتراپی این است:

تقویت عضلات به کاهش درد کمک می کند و باعث تقویت ثبات و موقعیت مفصل لگن می شود

یک فیزیوتراپیست می تواند درمانی را برای اطمینان از حرکت طبیعی مفاصل لگن ، ستون فقرات و باسن شما انجام دهد. آنها همچنین می توانند تمریناتی را برای تقویت عضلات کف لگن ، پشت ، ران ارائه دهند.

آنها ممکن است هیدروتراپی را توصیه کنند ، جایی که تمرینات را در آب انجام می دهید. قرار گرفتن در آب می تواند فشار بر روی مفاصل شما را برطرف کند و به شما امکان می دهد راحت تر حرکت کنید. فیزیوتراپیست قادر خواهد بود تا در مورد موقعیتهای راحت برای رابطه جنسی ، لیبر و زایمان به شما پیشنهاد دهد.

علائم درد کمربند لگنی

برای کمک به بهبود علائم چه کار می­‌توان کرد؟

فعال باشید در عین حال کمی هم استراحت کنید.

در حالی که شکم و باسن کمی به داخل خمیده است، صاف بایستید.

مرتب موقعیت خود را تغییر دهید، سعی کنید بیش از نیم ساعت در یک زمان ننشینید.

نشسته لباس خود را در بیاورید و بپوشید.

وقتی می­‌ایستید، وزن خود را به طور مساوی بر روی پاها قرار دهید.

هنگام پیاده و سوار شدن از ماشین سعی کنید هر دو پا را باهم نگه دارید.

در موارد شدید SPD ممکن است داروهای ضد درد یا TENS درمانی تجویز شود. همچنین ممکن است شما از تجهیزات پشتیبانی مانند عصا یا کمربندهای پشتیبانی لگن استفاده کنید. استفاده از گرما یا سرما در منطقه ممکن است باعث کاهش درد یا تورم شود.

پیشگیری SPD

پیشگیری SPD 

موارد پیشگیری از ابتلا به SPD در دوران بارداری بسیارکم است . با این حال ، در صورت آسیب دیدگی قبلی لگن ، PSDشایع تر است ، بنابراین همیشه اقدامات مهم برای محافظت از این منطقه حیاتی بدن شما همیشه مهم است.

پیش آگهی

SPD به طور مستقیم بر کودک شما تأثیر نمی گذارد ، اما به دلیل کاهش تحرک ممکن است منجر به بارداری دشوارتر شود. همچنین ممکن است برخی از خانم ها در زایمان واژینال مشکل داشته باشند.

علائم SPD اغلب پس از زایمان کاهش می یابد. اگر علائم شما هنوز بهبود نیافته است ، با پزشک خود مشورت کنید. آنها می توانند بررسی کنند که آیا این ممکن است نتیجه بیماری دیگری باشد.

موارد دیگری که دانستن آن مفید است

زنان باردار، در مقایسه با دیگر زنان، شانس بیشتری برای ایجاد لخته در وریدهای پا دارند. اگر حرکت‌تان خیلی محدود شده است، خطر ایجاد لخته افزایش پیدا خواهد کرد. به شما توصیه خواهد شد که از جوراب‌های الاستیک مثل جوراب واریس استفاده کنید .

منابع:

https://www.healthline.com/health/symphisis-pubis-dysfunction

https://www.nhs.uk/conditions/pregnancy-and-baby/pelvic-pain-pregnant-spd/

ترجمه راضیه فرقانی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما