بارداری و زایمان

بارداری و زایمان

در دوران حاملگي بدن فرد دچار تغييرات فيزيكي و دروني مي شود. اين تغييرات مي تواند در برخي خانم ها منجر به افزايش تمايل جنسي شود ، در حالي كه در برخي ديگر مي تواند منجر به كاهش تمايل جنسي شود. بويژه در اوايل حاملگي كه خستگي صبحگاهي و حالت تهوع وجود دارد ، كاهش ميل جنسي بعيد نيست. به لحاظ تغييرات ايجاد شده گاه زوجين مجبورند تا تكنيك و پوزيشن انجام مقاربت را تغيير دهند. پوزيشن انتخابي بايد به نوعي باشد كه بر شكم خانم حامله فشاري وارد نيايد. اغلب پوزيشن رو-در-رو (Face -to-face ) ، كناري (Side -by-side، پشت (‍rear-entry) و با زاويه (Right-angle) وضعيتهاي راحت تري هستند. در اواخر حاملگي گزارشاتي از آمبولي و مرگ ناشي از آن در بين افرادي كه مقاربت دهاني داشته اند موجود است. زوجها در دوره حاملگی تغیراتی در روابط خود تجربه میکنند.روابط جنسی نیز ممکن است در اثر تغییرات فیزیکی و روانشناختی بارداری دستخوش تغییر شود.بطورکلی میتوان گفت حاملگی موجب تغییرات زیادی در احساسات،میل جنسی،تعداد نزدیکی و رضایت جنسی دارد. عوامل موثربر فعالیت جنسی درطول حاملگی عبارتند از: 1- الگوهی جنسی پیش از بارداری شامل تعداد و دفعات نزدیکی،رضایت جنسی. 2- معنی و مفهوم مسایل جنسی ازنظر زن و شوهر. 3- وضعیت عمومی زن در دوران بارداری. 4- مشکلات و عوارض دوره بارداری. 5- ترس از صدمه به جنین و ازدست دادن حاملگی در اثر برقراری رابطه جنسی. 6- ویژگیهای فرهنگی و باورهای مذهبی و سنتی. 7- نحوه پاسخ دهی به تغییرات بدنی در حین حاملگی. اکثر مطالعات علمی نشان دهنده تغییرات میل جنسی زنان در دوره حاملگی است.در یک بارداری طبیعی تا وقتی که زن ازنظرپزشکی سالم است هیچ دلیل خاصی برای محدودکردن فعالیت جنسی وجودندارد.نزدیکی و ارگاسم درحاملگی غالبا" بی خطر است.هرچند تاحدودی خطر آمبولی هوا در اثر فعالیتهای غیرمعمول جنسی وجوددارد،ولی سایر رفتارهای معمول جنسی خطری در برندارد.البته از آنجا که فعالیت جنسی میتواند موجب ایجادانقباضات رحمی و تغییر جریان خون آن شود،بعضی از پزشکان پیشنهاد میکنند از هیجانهای جنسی و ارگاسم پرهیزگردد. اگرچه سقط خودبخودی بصورت معمول در اثر فعالیت جنسی و نزدیکی رخ نمیدهد،ولی میتواند دلیلی برای محدودیت فعالیت جنسی باشد.انقباض رحم و خونریزی در حین حاملگی یک نشانه خطر محسوب میشود. بطور کلی شرایطی که انجام فعالیت جنسی در بارداری را محدود میکنند عبارتند از: 1- سابقه سقط 2- سابقه زایمان زودرس 3- انقباض رحم و خونریزی از رحم 4- سابقه زایمانهای زیاد 5- نارسایی گردن رحم 6- سابقه فشارخون افزایش یافته در اثرحاملگی 7- دیابت 8- پارگی زودرس پرده های دور جنین 9- چهارهفته آخر بارداری چند نکته آموزشی در مورد فعالیت جنسی در بارداری: 1- با معده خالی سکس نکنید. 2- در سه ماهه اول حاملگی حساسیت سینه ها شایع است.بنابراین از همسرتان بخواهید تحریک سینه ها را به حداقل برساند. 3- از وضعیتهای مناسب استفاده کنید. 4- وضعیتی راانتخاب نمایید که حین سکس کمترین فشار را به شما وارد می آورد. 5- از سکس کردن بهنگام خستگی بدنی بپرهیزید. 6- بعلت افزایش ترشحات واژن مراقب بهداشت خود باشید. 7- ناحیه تناسلی را باآب گرم شستشو داده از مصرف صابونهای عطردارخودداری نمایید. 8- بعد از ارگاسم،ماساژ کمر میتواند کمی از ناراحتی شما بکاهد. 9- افزایش یا کاهش میل جنسی در بارداری طبیعی است. کاربران گرامی منتظر ثبت نظرات وتجربیات شما درزمینه رابطه جنسی در بارداری در تالار گفتگوی نوین ماما هستیم .. همواره شاد وبهروز باشید!

1398/04/13
|
0:03

سلام و درود به استاد عزیز سرکار خانم فرقانی و همراهان گرامی نکته ای که در مورد رابطه جنسی در زمان بارداری هست اینکه مادران باردار عزیز توجه فرمایند که رابطه جنسی فقط به دخول محدود نمیشه و این رابطه شامل طیفی از خواسته ها و تکنیک هایی هست که دخول فقط یک بخش آن خواهد بود . لذا بارداران گرامی در مواردیکه ممنوعیت رابطه جنسی بشکل دخول را دارند میتوانند بخوبی با بهره گیری از سایر تکنیک های مفید مثل نوازش کردن و لمس و بوسیدن و ...به ارضای خود و همسر خویش دست پیدا کنند . نکته دیگر اینکه در کسانیکه سابقه سقط یا تهدید به سقط یا زایمان زودرس یا خونریزی حین بارداری را داشته اند بهتر است از ارگاسم و تحریک نوک سینه ها خصوصا در سه ماهه آخر بارداری پرهیز شود تا از شروع نابهنگام انقباضات جلوگیری شود .

ارسال نظر
{{ error }}

کاربر گرامی، جهت نوشتن پیام ضروریست که به حساب خود در سایت مامایی نوین ماما وارد شوید، قبل از ثبت نام و ورود به سایت نمی توانید پیامتان را ارسال کنید

تاپیک های به روز شده