همه چیز در مورد بند ناف و نحوه مراقبت از آن؛ هر آنچه مادران باید بدانند👌

همه چیز در مورد بند ناف و نحوه مراقبت از آن؛ هر آنچه مادران باید بدانند👌

1400/04/09

همه چیز در مورد بند ناف و نحوه مراقبت از آن؛ هر آنچه مادران باید بدانند.

یکی از بزرگترین منابع اضطراب و تنش پس از تولد ، زنده ماندن بخشی از بند ناف در شکم کودک شماست. بنابراین در اینجا چند اطلاعات ساده در مورد بند ناف و نحوه مراقبت از آن پس از تولد آورده شده است:
 

بند ناف چیست؟

بند ناف منبع غذایی برای جنین در رحم مادر است و تنها انتقال دهنده غذای کودک است و عملکرد آن نیز انتقال مواد زائد از بدن جنین به مادر برای دفع است. طول بند ناف برای یک بارداری کامل حدود 50 سانتی متر است و حدود 10 روز پس از تولد ، بقایای آن میریزد و به عنوان اثری از بند ناف در بدن انسان باقی می ماند.
 

نحوه مراقبت از بند ناف پس از زایمان

پس از تولد قسمتی از بند ناف باقی می­ماند، فرض بر این است که این قطعه باقی مانده پس از خشک شدن و بهبود در یک دوره 7 تا 10 روزه می افتد و این مدت ممکن است طولانی تر باشد و پزشک متخصص مجبور به برداشتن آن شود، اما در این مرحله شما چند مرحله ساده را بدانید  تا بقیه بند ناف را ضد عفونی، خشک و تمیز نگه دارید:
  • پزشک معالج برای اطمینان از پاکیزگی و ضد عفونی شدن محل زخم ، یک "ضد عفونی کننده" برای شما تجویز میکند که روزانه تا جدا شدن و اندکی بعد از آن باید استفاده  کنید.

 

  • محل زخم باید به طور مداوم کنترل شود تا زمانی که خشک شود و بهبود یابد. سعی نکنید این قطعه را خودتان بکشید حتی اگر در آستانه جدا شدن است.

 

  • در صورت خونریزی - قطره های کمی خون می ریزد و هر بار که آن را پاک می کنید ، قطره دیگری ظاهر می شود و سپس متوقف می شود ، این یک امر عادی تلقی می شود و جای نگرانی نیست ، اما اگر این خونریزی ادامه یابد، بلافاصله با پزشک مشورت کنید .

 

  •  از غفلت در نظافت بند ناف خودداری کنید تا باعث ایجاد بوی نامطبوع و عفونت در این قسمت نشود.

 

  •  وقتی بقایای بند ناف می افتد ، ممکن است یک بافت صورتی بنام "گرانولوم" ظاهر شود ، اما از زخم کاملاً خشک شده مایع زرد روشن ترشح می شود و اگر بیش از 7 روز ادامه یافت ، شما باید بلافاصله به دکتر مراجعه کنید.

 

  • اگر این قطعه بعد از 4 هفته از تولد نیفتاد ، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید ، زیرا کودک شما ممکن است از اختلال در سیستم ایمنی بدن خود رنج ببرد.
 

 

 

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما