ورزش در دوران قاعدگی بایدها ونبایدها

ورزش در دوران قاعدگی بایدها ونبایدها

1398/08/14

ورزش در دوران قاعدگی بایدها ونبایدها

برخی از افراد علائمی را تجربه می کنند که ممکن است شامل ناراحتی معده ، نفخ ، خستگی و سردرد در دوره های قاعدگی داشته باشند. ورزش بدنی ممکن است به کاهش این و سایر علائم کمک کند.

ورزش همچنین طیف وسیعی از مزایای سلامتی دیگر را ارائه می دهد. این مزایا به این معنی است که افراد باید سعی کنند ورزش را در برنامه خود انجام دهند ، خواه در دوره آنها باشد یا نه. در این مقاله مزایای ورزش در دوران قاعدگی و همچنین هرگونه ملاحظاتی برای اجتناب یا انجام دادن ورزش مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

برخی از افراد علائمی را تجربه می کنند که ممکن است شامل ناراحتی معده ، نفخ ، خستگی و سردرد در دوره های قاعدگی داشته باشند.


بیشتر بخوانید:ورزش در دوران بارداری


فواید ورزش در دوران قاعدگی

ورزش در یک دوره می تواند خلق و خوی را بهبود بخشد ، خستگی را کاهش دهد و  باعث کاهش درد قاعدگی شود.

موارد زیر برخی از مزایای بالقوه برای شخص در هنگام دوره قاعدگی ورزش می کند:

  • روحیه را بهبود می بخشد
  • به کاهش احساس افسردگی کمک می کند
  • خستگی را کاهش می دهد
  • نفخ دوران پریود را کاهش می‌دهد
  • چرخه‌ی قاعدگی را منظم می‌کند

مطابق با اعلام دفتر سلامت زنان (OWH) ، فعالیت بدنی می تواند به جای کاهش سطح هورمونی در طی یک دوره ، سطح انرژی را افزایش دهد.

کاهش درد قاعدگی ( دیسمنوره) با ورزش 

یک مطالعه در مجله آموزش و ارتقاء سلامت نشان داد افرادی که هفته ای 3 روز به مدت حداقل 30 دقیقه برای یک بازه زمانی 8 هفته ورزش می کنند ، نسبت به افرادی که چنین نکرده اند ، درد قاعدگی کمتری دارند. آنها نتیجه گرفتند که ورزش در طول و قبل از یک دوره ممکن است علائم را کاهش دهد.


آیا میدانید چه چیزهایی قاعدگی را دردناکتر میکند؟!


فعالیت بدنی لازم نیست شدید باشد و یا برای مدت زمان طولانی باشد. حتی دو پیاده روی 15 دقیقه ای در روز می تواند مزایایی را ارائه دهد. همچنین ، ورزش به طور کلی یک انتخاب سالم است. این به فرد کمک می کند وزن خود را حفظ کند و قلب و ریه ها را سالم نگه دارد.

ورزش هنگامی که فرد چه در دوره قاعدگی است و یازمانی که دراین دوره نیست ، یک انتخاب مفید است.

تنظیم چرخه پریودی با ورزش

از آنجایی که ورزش در دوران پریودی می تواند هورمون ها را تنظیم کند در طولانی مدت می تواند باعث تنظیم چرخه پریودی شود. در پاسخ به سوال بسیاری از افراد در دوران قاعدگی چیکار کنم زودتر پریود بشم، باید گفت یکی از عواملی که بر بهتر شدن چرخه پریودی می شود، ورزش است.

ورزش در دوران قاعدگی

موارد زیر برخی از مزایای بالقوه برای شخص در هنگام ورزش هنگام دوره قاعدگی است:

تمرینات کششی

تمرینات کششی آرام مانند یوگا ، تای چی و پیلاتس می توانند در تقویت عضلات که ممکن است احساس انقباض وسفت شدن کنند در حالی که فرد در دوره قاعدگی قرار دارد ، کمک کند.

برخی از افراد همچنین ممکن است دریافته باشند که شنا کمک می کند تا با احساس کاهش وزن در آب اثرات دوره دردناک را کاهش دهد.

آبرسانی داشته باشید

آبرسانی در حین ورزش احتمال بروز عوارض جانبی ناخوشایند را کاهش می دهد. کم آبی باعث افزایش احتمال بروز عوارض جانبی ناخوشایند از جمله نفخ و یبوست در طی دوره قاعدگی شود.آبرسانی داشتن باعث می شود مدفوع در روده حرکت کند و ناراحتی را در طول یک جلسه ورزشی کاهش دهد. نگه داشتن آب در دست و نوشیدن حداقل هر 15 دقیقه در طول یک تمرین ورزشی می تواند کمک کند.

از مسکن برای کاهش درد پریودی هنگام ورزش استفاده کنید

کمردرد و گرفتگی در ابتدا می تواند شخص را از انجام تمرینات در هنگام پریود باز دارد. مصرف داروهای ضد درد مانند ایبوپروفن و استامینوفن می تواند به کاهش گرفتگی قبل از یک جلسه ورزش کمک کند.

استفاده از یخ یا یک پد گرمکن پوشانده شده از پارچه بعد از ورزش نیز می تواند کمک کند. ورزش باعث افزایش جریان خون درفرد میشود. این سرعت بخشیدن معمولاً به این دلیل است که فعالیت بدنی می تواند به خروج سریعتر خون از رحم کمک کند.

با این وجود ، مهم است که فرد با پوشیدن تامپون یا پد قاعدگی که برای جریان قوی تر قاعدگی طراحی شده است ، آماده باشد.

ممکن است برخی از افراد شلوار تیره بپوشند ، فقط در صورتی که خون به لباس زیر یا شلوار خود وارد شود. اگر چنین اتفاقی بیفتد ، لباس تیره باعث توجه کمتر می شود. پوشیدن لباس زیر یا شلوار اضافی یا تغییر درآنها بعد از یک جلسه ورزش می تواند کمک کننده باشد

درمورد ورزش در پریودی چه باید دانست و چگونه شروع کنیم

ورزش دارای طیف گسترده ای از مزایای سلامتی است. در اینجا در مورد انواع مختلف ورزش و نحوه یافتن زمان انجام آنها بیشتر بدانید. طبق OWH ، محدودیتی درمورد اینکه افراد در دوره های خود چه تمریناتی انجام دهند وجود ندارد.

شخص همیشه باید تمهیداتی را برای ورزش ایمن اتخاذ کند. این ممکن است شامل پوشیدن تجهیزات محافظ و خودداری از بلند کردن وزنه های بیش از حد سنگین و بدون پشتیبانی باشد.

به طور کلی ، بهتر است افراد در طی دوره خود به واکنش بدن خود گوش دهند. اگر فرد احساس خستگی بسیار کند ، می تواند از شدت تمرین روزمره خود جلوگیری کند تا از خستگی بیش از حد جلوگیری کند.

هیچ اطلاعات علمی برای اثبات اینكه افراد باید تمرینات خاصی را محدود كنند یا اینكه آنها نمی توانند در طول دوره قاعدگی از كاملترین توانایی خود استفاده كنند ، وجود ندارد.


چگونه میتوانید در دوران بارداری وزن مناسبی داشته باشید؟


خطرات ناشی از ورزش بیش از حد در دوران پریودی

در صورت ورزش شدید وقطع دوره های قاعدگی باید یک شخص با پزشک خود صحبت کند این مهم است که آگاهی داشته باشید که ورزش بیش از حد باعث می شود فرد دوره های قاعدگی خود را از دست بدهد ( آمنوره).

ورزشکاران استقامتی و با کارآیی بالا ممکن است به دلیل تغییرات هورمونی وبدن دوره هایی را پشت سر بگذارند. اگر شخصی ورزش شدید را شروع کرده و قطع دوره های قاعدگی شروع شود ، باید با پزشک خود صحبت کند.

خطرات ناشی از فشار بیش از حد

داشتن چرخه قاعدگی منظم معمولاً نشانه سلامتی است. شروع از دست دادن دوره ها می تواند به شما علامت دهد که فرد ورزش بیش از حد انجام می دهد ورزش در یک دوره قاعدگی ممکن است به تسکین علائم کمک کند و همچنین برای سلامتی کلی مفید است. افراد نیازی به محدود کردن فعالیت های بدنی خاص در هنگام پریود ندارند مگر اینکه درد یا ناراحتی را تجربه کنند ، این نشان می دهد که باید سرعت آن را کند کرد.

آیا انجام پوزیشن های یوگا وارونه در طی یک دوره پریودی ایمن است؟

شاید شنیده باشید که انجام پوزیشن های معکوس یوگا می تواند باعث شود جلوی جریان خون در سیستم پشتیبان گرفته شود و باعث احتقان در لگن شما شود. در حال حاضر ، هیچ اطلاعات علمی قوی وجود ندارد که نشان دهد انجام اقدامات یوگا وارونه در طی یک دوره مضر است. جریان خون به رحم از نظر موقعیت به طور قابل توجهی در اندام های لگن تغییر نمی کند. از این گذشته ، بدن ما قادر به پمپ کردن خون در برابر گرانش است و به طور مرتب این کار را می کند. مهمترین چیز گوش دادن به بدن و صحبت کردن با پزشک خود در صورت وجود هرگونه قطع دوره قاعدگی است

منبع: https://www.medicalnewstoday.com/articles/326364.php

ترجمه از:راضیه فرقانی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما