هفته بیست و سوم بارداری چه علائمی دارد به همراه رشد جنین

هفته بیست و سوم بارداری چه علائمی دارد به همراه رشد جنین

1397/09/01

تا هفته بیست و چهارم بارداری رشد جنین حدودا دو برابر می شود. در این هفته نوزاد می تواند صدای مادرش را نسبت به سایرین تشخیص دهد. باید توجه داشته باشید در این هفته میزان حرکات جنین بیش از پیش می باشد و ممکن است لگد های جنین را حس کنید. در ادامه توضیح می‌دهیم که این هفته چه علائمی دارند؟ جنین دچار چه تغییراتی می شود؟چه نکاتی را باید رعایت کنید؟

علائم بارداری در هفته 23

در بخش علائم هفته 22 بارداری به موارد زیادی اشاره کریدم اما در این هفت هعلاوه بر آن علائم برخی از علائم به دلیل تغییرات جنین و افزایش برخی هورمون ها در این هفته نمایان می شوند که آنها عبارتند از:

خط سیاه

این خط  که خط حاملگی نیز نامیده می شود، خط تیره و عمودی است که اکثر زنان باردار در سه ماهه دوم بارداری روی برآمدگی نوزاد در حال رشد خود ایجاد می کنند. عرض این خط در حدود یک سانتی متر می باشد. سطح بالایی از هورمون ها روی سلول های حاوی ملانین اثر می گذارد که به پوست شما رنگ می دهد. (نکته ای جالب: شما همیشه خط پایین شکم خود را دارید، اما معمولاً قابل مشاهده نیست.) این خط سیاه معمولا تا چند هفته پس از زایمان باقی می ماند.

تغییرات سینه

اکنون که در نیمه دوم بارداری قرار دارید، ممکن است متوجه شوید که سیاهرگ‌های سینه برجسته‌تر و آرئول‌ها (ناحیه رنگدانه‌دار اطراف نوک سینه‌ها) تیره شده‌اند. با نزدیک شدن به موعد زایمان، سینه های شما ممکن است آغوز نشت کند. این مایع سرشار از پروتئین و آنتی بادی اولین شیری است که کودک شما پس از تولد می خورد. اگر قطرات این ماده غلیظ و زرد رنگ در دوران بارداری از سینه شما نشت کند، کاملا طبیعی است  اما اگر اینطور نباشد جای نگرانی نیست.

هوس های بارداری

در این هفته احتمالا بیشتر از هر موقع دیگری هوس خوردن خوراکی های مختلفی می کنید. طبق نظرسنجی که انجام شده مادر ها  تقریباً 40 درصد شیرینی، 33 درصد تنقلات شور، 17 درصد غذاهای تند و 10 درصد مواد ترش مانند مرکبات، سیب سبز و آب نبات را هوس کرده اند. مواظب این موضوع باشید که نگذارید در دوران بارداری رژیم غذایی ناسالم بر شما غلبه کند، به همین جهت هر روز چند وعده غذای سالم را در برنامه خود داشته باشید.

بینایی تغییر می کند

بسیاری از زنان در دوران بارداری تغییرات بینایی خفیف و موقتی دارند، مانند نزدیک‌ بین شدن یا تاری دید. تغییرات هورمونی بارداری، متابولیسم، احتباس مایعات و گردش خون می تواند بینایی شما را تحت تاثیر قرار دهد. عاقلانه است که به تغییرات بینایی توجه کنید زیرا برخی از آنها می توانند علائم جدی برای سلامتی در دوران بارداری مانند پره اکلامپسی، اکلامپسی و پرکاری تیروئید باشند. اگر دچار از دست دادن موقت بینایی، تاری شدید دید یا دوبینی شدید، یا دیدن چراغ های چشمک زن هستید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید.

تغییرات جنین در هفته23

از این هفته رشد جنین بسیار بیشتر می شود، قدرت شنوایی تقویت می شود و حرکات بیشتر می شوند.

شنیدن

کودک شما اکنون می تواند صداهایی از خارج بدن شما مانند صدای شما یا همسرتان را بشنود. تحقیقات نشان می‌دهد که نوزادان یاد می‌گیرند صدای مادر خود را در داخل رحم تشخیص دهند و صدای او را نسبت به دیگران ترجیح می‌دهند.

سیستم گوارشی کودک شما

حرکات موج مانندی که غذا را در امتداد دستگاه گوارش کودک شما به حرکت در می آورد، اکنون شروع می شود. مانند بلع، در این مرحله فقط برای سیستم کودک شما تمرین می کند، زیرا غذای واقعی برای حرکت وجود ندارد.

حرکت کودک

ممکن است تکان های کوچکی که در هفته های گذشته احساس می کردید، هم اکنون شدید تر شده باشند. می توانید ثبت کنید که چه زمانی این لگد ها بیشتر می شوند؟ زمانی که غذا خورده اید، میخواهید بخوابید یا چه زمانی از شبانه روز این اتفاق رخ می دهد.

نکاتی که باید به آنها توجه کنید

رعایت این نکات می تواند برای شما بسیار کاربردی باشد و از درد های حال و یا آینده شما بکاهد:

بدن خود را برای زایمان آماده کنید

سعی کنید در این هفته از ورزش هایی استفاده کنید که بارداری را راحت تر می کند. مادرانی که در طول بارداری ورزش می کنند زایمان راحت تری دارند، امکان اینکه سزارین شوند کمتر است و زودتر بهبود پیدا می کنند.

به پهلو بخوابید

برای داشتن بهترین استراحت در دوران بارداری، کارشناسان توصیه می کنند به پهلو بخوابید. برخی از پزشکان به شما توصیه می کنند که به طور خاص به پهلوی چپ بخوابید، زیرا فشاری که خون را از پاهای شما به قلب شما بازمی گرداند، حفظ می کند و گردش خون بهتری را برای شما و نوزادتان فراهم می کند. با این حال، هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد خوابیدن به پهلوی چپ بهتر است، بنابراین با خیال راحت سمتی را انتخاب کنید که برای شما راحت است. 

برای آرامش خود کاری انجام دهید

مادر شدن می تواند بسیار دشوار باشد، همراه با درد باشد و شاید درباره  آینده ای مبهم نگران کننده باشد. باید سعی کنید تا آرامش خود را تمرینات مختلف چه در دوران بارداری چه زمانی که فرزندتان به دنیا می آید و پس از آن حفظ کنید. موارد زیر می توانند یاری بخش باشند:
• نفس عمیق بکشید 
• یوگا را در خانه امتحان کنید
• سعی کنید مدیتیشن انجام دهید

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما