توصیه میشود نخستین تست پاپ برای غربالگری سرطان دهانه رحم ، سه سال بعد از شروع مقاربت مهبلی انجام شود و[در هر صورت] بعد از ۲۱ ساله شدن فرد ، انجام این تست به تأخیر نیفتد.(۱) انجمن سرطان آمریکا (ACS) ، کالج آمریکایی بیماریهای زنان (ACOG) و گروه کاری خدمات پیشگیری از بیماریهای آمریکا (USPSTF) در این مورد توافق دارند
پیشنهادات ACS : تا ۳۰ سالگی تست پاپ باید هر ۱ تا ۲ سال انجام شود. بعد از ۳۰ سالگی تست پاپ باید به همراه تست HPV (ویروس پاپیلومانی انسانی)انجام شود. اگر هر دو تست منفی بودند ، تست باید هر ۳ سال انجام شود و اگر تست پاپ منفی و تستHPV مثبت باشد ، تست باید هر ۶ تا ۱۲ ماه انجام شود البته نظر Asccp پاپ به همراه co_test اگر تست منفی باشد تکرار هر ۵ سال می باشد . انجام تست در اشخاص ۷۰ ساله یا مسنتری که ۳ تست منفی پیدرپی داشتهاند ، متوقف میشود.
پیشنهادات ACOG : تا ۳۰سالگی تست پاپ باید هر ساله انجام شود ، انجام تست پاپ بعد از این سن به همان ترتیب ACS است. زمان توقف انجام تست پاپ بر حسب مورد تعیین میشود.
پیشنهادات USPSTF : تست پاپ باید هر ۳ سال انجام شود و در ۶۵ سالگی اگر تستهای پاپ اخیر نرمال باشند ، انجام آن متوقف میشود.
در یائسگی و یا دوره پس از یائسگی را سپری می کنند ، باز هم باید آزمایش پاپ را انجام دهند . خانم هایی که هیسترکتومی کامل ( عمل برداشت رحم ) را بخاطر شرایط غیرسرطانی انجام داده اند و سابقه تستی که نشان دهنده شرایط پیش از سرطان باشد را نداشته باشند می توانند انجام تست پاپ اسمیر را متوقف کنند . این به سابقه و گذشته آن ها و نیز خطر HPV بستگی دارد . اگر خانمی ۶۵ تا ۷۰ سال سن داشته باشد و حداقل ۳ تست پاپ اسمیر نرمال پشت سر هم داشته و در ۱۰ سال گذشته هیچ تست پاپ غیر طبیعی ای نداشته ، می تواند انجام پاپ اسمیر را متوقف کند
پاپ اسمیر در بارداری اگرنیاز باشد باید انجام شود. ودر سه ماهه اول بلامانع است در برخی از کشورها این آزمایش برای تمامی خانمهای باردار تجویز شده و جزء آزمایشهای روتین بارداری محسوب میشود. در کشور ما بسته به تشخیص پزشک یا ماما، ممکن است این آزمایش در دوران بارداری انجام شود.