#پاسخ پرسش۱
طبق توصیه انجمن بانکهای خون امریکا باید این تست را تکرار کرد تا موارد اندک تولید آنتی بادی علیهRh در صورت بروز خونریزی جنینی مادری قبل از این زمان کشف شوند و تحت اقدامات صحیح پرهناتالوژی قرار گیرند.
پاسخ پرسش۲
خیر. این خانمها حتما باید به یک پرهناتالوژیست ارجاع داده شوند تا در صورت بروز آنمیهمولیتیک در جنین تحت ترانسفیوژن داخل رحمی قرار گیرند.
# پاسخ پرسش۳
قبل از 12 هفته حاملگی در این مورد اتفاقنظر وجود ندارد. آنتیژن RhD روی RBC جنین در 38 روز پس از وقوع حاملگی قابل کشف است. اکثر منابع توصیه به تجویز روگام پس از 12 هفته میکنند و به هرحال به نظر میرسد شرط احتیاط آن است که روگام تجویز شود.
در سقط های کمتر از ۱۲ هفته، میتوان به جای ۳۰۰ میکروگرم، فقط ۵۰ میکروگرم روگام تجويز كرد.
پاسخ پرسش ۴
در صورت سقط خودبهخود یا درمانی توصیه به استفاده از دوز استاندارد µg300 استفاده میشود. تجویز روگام در حاملگی اکتوپیک نیز لازم است.
پاسخ پرسش ۵
بهتر است به این خانمها پس از تخلیه رحم روگام تزریق کرد.
پاسخ پرسش ۶
بله. در 13-11% این موارد علت مرگ جنین خونریزی جنینی مادری است و ارجح آن است که این افراد از نظر حجم خون جنینی که وارد گردش خون مادر شده است بررسی شوند و در صورت لزوم روگام بیشتری دریافت دارند .
پاسخ پرسش۷
بله. در صورت ادامه خونریزی باید Indirect coombs هر سه هفته یک بار برای این خانمها تکرار شود. اگر تست مثبت باشد نشانگر وجود ایمونوگلوبولین آنتی D (روگام) در خون مادر است و تزریق مجدد روگام لازم نیست. اگر Indirect coombs منفی باشد نشانگر مصرف ایمونوگلوبولین آنتی D در اثر خونریزی بیشتر جنین به مادر است و باید تست Kleihauer- Betke انجام شود تا معلوم گردد چه مقدار تزریق روگام لازم است.
پاسخ پرسش۸
بله و باید از نظر مقدار خونریزی جنینی- مادری هم بررسی شود.
پاسخ پرسش۹
تزریق روگام تا 13 روز پس از در معرض قرار گرفتن با RBC با Rh مثبت در برابر آلوایمونیزاسیون محافظت نسبی ایجاد میکند و بهتر است حتی تا 28 روز پس از زایمان تجویز شود.
پاسخ پرسش ۱۰
نیم عمر دارو 24 روز است. اگر زایمان ظرف سه هفته پس از دوز استاندارد روگام رخ دهد معمولا نیازی به تجویز مجدد پس از زایمان نیست. عین این مطلب در مورد اقداماتی نظیر آمنیوسنتز یا خونریزی سه ماهه سوم نیز صادق است. در چنین مواردی اگر شک به خونریزی بیشتر جنین به مادر وجود داشته باشد بهتر است تست Indirect coombs انجام شود و اگر این تست منفی بود (نشانگر مصرف روگام) با انجام تست Kleihauer- Betke میزان نیاز به روگام را تعیین کرد (هر µg50 روگام در مقابل cc5/2 RBC با Rhمثبت محافظتکننده است).
پاسخ پرسش ۱۱
اگر زایمان ظرف 12 هفته پس از تزریق روگام در هفته 28 رخ ندهد باید خانم باردار دوز دوم روگام را دریافت کند.
پاسخ پرسش۱۲
تزریق در عضله دلتوئید ارجح است چون تزریق در ناحیه گلوتئال ممکن است در بافت زیرپوست انجام شود و جذب دارو به تأخیر بیافتد.
پاسخ پرسش ۱۳
خیـر. ایـن زنـان دارای آنتـیژن Du هستنـد و آنتی D تولید نمیکنند.
پاسخ پرسش ۱۴
بله. البته قاعدتا باید پلاکت Rh منفی برای زنان سنین باروری در دسترس باشد ولی در غیر اینصورت پزشک باید بداند که پس از تزریق پلاکت به یک خانم Rh منفی لازم است آنتی D (روگام) نیز تجویز نماید تا RBC هایی که ناخواسته در فرآورده پلاکتی وجود دارند منجر به ایجاد حساسیت نشوند.
میزان تجویز روگام در این موارد به تعداد واحدهای پلاکت تجویز شده بستگی دارد. باید به خاطر داشت که در ترومبوسیتوپنی شدید روگام باید زیر پوستی تزریق شود تا از ایجاد هماتوم در اثر تزریق عضلانی جلوگیری کرد.