خونریزی بینی در کودکان | علل و روش های درمان
خونریزی بینی در کودکان؛ علل و روش های درمان
هنگامی که خون به طور ناگهانی از بینی کودک شما جاری می شود، ممکن است احساس ترس و گیجی داشته باشید و روش صحیح عمل را ندانید. صرف نظر از تمایل شما برای توقف سریع خون، سوالی که بلافاصله به ذهن شما خطور می کند این است که چگونه و چرا خونریزی بینی شروع شد.
خبر خوب این است که هنگام خونریزی بینی نوزاد نیازی به وحشت و نگرانی نیست. خونریزی بینی در کودکان ممکن است ترسناک و نگران کننده به نظر برسد اما معمولاً جدی نیست.
در این مقاله به شما شایع ترین علل در کودکان ، بهترین راه ها برای درمان آنها و آنچه می توانید برای جلوگیری از تکرار آن انجام دهید را میگوییم.
علت خونریزی بینی در کودکان چیست؟
هوای خشک: چه هوای داخل اتاق گرم باشد و چه آب و هوایی که در آن زندگی می کنید خشک باشد، شایع ترین علت خونریزی بینی در کودکان هوای خشک است که باعث تحریک و خشک شدن غشاهای بینی می شود.
خراش: این دومین علت شایع خونریزی بینی است. تحریک بینی با خاراندن ممکن است رگ های خونی را در معرض خونریزی قرار دهد.
دریافت شوک: هنگامی که کودک دچار آسیب بینی می شود ممکن است شروع به خونریزی کند. اکثر صدمات خفیف بینی مشکلی ایجاد نمی کنند ، اما اگر نتوانستید خونریزی را بعد از 10 دقیقه متوقف کنید یا نگران آسیب و شدت آن هستید، باید به پزشک مراجعه کنید.
سرماخوردگی ، آلرژی یا عفونت سینوسی: هر بیماری که شامل علائم احتقان و تحریک بینی باشد می تواند باعث خونریزی بینی شود.
عفونت باکتریایی: عفونت باکتریایی می تواند باعث درد ، قرمزی و پوسته پوسته شدن پوست داخل بینی و جلوی سوراخ های بینی شود. این عفونت ها همچنین می توانند منجر به خونریزی شوند.
در موارد نادر ، خونریزی مکرر بینی ناشی از مشکلات لخته شدن خون یا عروق خونی غیرطبیعی است. اگر کودک شما دچار خونریزی بینی می شود که ارتباطی با علل فوق ندارد ، بهتر است فوراً به پزشک مراجعه کنید.
چگونه خون دماغ فرزند خود را درمان کنیم؟
با نشستن روی صندلی می توانید به کاهش خونریزی بینی فرزندتان کمک کنید. سپس مراحل زیر را برای جلوگیری از خونریزی دنبال کنید:
- از کودک بخواهید عمودی بنشیند و سرش را کمی به جلو خم کند. سر او را به سمت عقب متمایل نکنید. این باعث می شود خون در حلق او جاری شود و می تواند باعث سرفه یا استفراغ فرزند شما شود.
- قسمت نرم بینی در زیر پل بینی را فشار دهید. هنگام انجام این کار ، از فرزند خود بخواهید از طریق دهان خود نفس بکشد.
- سعی کنید فشار را به مدت 10 دقیقه حفظ کنید. توقف زود هنگام ممکن است باعث شود بینی شما دوباره شروع به خونریزی کند. همچنین می توانید روی پل بینی یخ بگذارید که ممکن است جریان خون را کاهش دهد.
آیا خونریزی های مکرر بینی مشکلی ایجاد می کند؟
در حالی که برخی از کودکان یک یا دو خونریزی بینی در طول چند سال دارند ، به نظر می رسد برخی دیگر بیشتر از آنها دچار خونریزی بینی می شوند. این می تواند زمانی اتفاق بیفتد که مخاط بینی بیش از حد تحریک شود و باعث خونریزی عروق حتی در کوچکترین خراش یا آسیب شود.
نحوه درمان خونریزی های مکرر بینی
اگر فرزند شما مکررا دچار خونریزی بینی می شود ، حتماً لایه داخلی بینی را مرطوب کنید . می توانید نکات زیر را رعایت کنید:
- از اسپری نمک بینی استفاده کنید که باید چندین بار در روز به سوراخ های بینی اسپری شود.
- یک نرم کننده مانند وازلین یا لانولین را روی پنبه یا انگشت به سوراخ های بینی بمالید.
- در اتاق خواب کودک خود از دستگاه بخور استفاده کنید تا رطوبت را به هوا اضافه کند.
- ناخن های کودک خود را کوتاه کنید تا ازخراش بینی جلوگیری کنید.
چه زمانی باید با پزشک تماس بگیرید؟
شما باید با پزشک خود تماس بگیرید اگر؛
- خونریزی بینی فرزند شما نتیجه چیزی است که او در بینی خود وارد کرده است.
- او به تازگی مصرف داروهای جدیدی را آغاز کرده است که ممکن است باعث واکنش آلرژیک یا مشکل خون شود.
- اگر فرزند شما از محل دیگری مانند لثه هایش خونریزی دارد.
- او کبودی های شدیدی در سراسر بدن خود دارد.
اگر بینی کودک شما همچنان پس از دو بار تلاش در 10 دقیقه فشار مداوم همچنان خونریزی می کند، باید فوراً با پزشک خود تماس بگیرید. همچنین اگر خونریزی ناشی از ضربه به سر است یا اگر کودک شما سردرد دارد یا احساس سرگیجه می کند ، باید به دنبال مراقبت پزشکی باشید.
نتیجه:
خونریزی بینی در کودکان به ندرت جدی است و در صورت بروز ممکن است نیازی به مراجعه به بیمارستان نباشد. مهم است که خونسردی خود را حفظ کنید و مراحل بالا را دنبال کنید تا خونریزی را متوقف شود. و به یاد داشته باشید که خونریزی بینی در کودکان بیشتر از بزرگسالان شایع است، زیرا کودکان اغلب انگشتان خود را در بینی خود قرار می دهند!
اگر خونریزی بینی فرزند شما مکرر است ، مشکلات دیگری مانند سرگیجه یا کبودی یا سابقه خانوادگی اختلالات خونریزی دارید ، با پزشک خود تماس بگیرید.
نظرات شما