زنان باردار بدون سابقه دیابت در بارداری برای دیابت غربالگری شوند

زنان باردار بدون سابقه دیابت در بارداری برای دیابت غربالگری شوند

1400/05/21
Task Force Affirms Routine Gestational Diabetes Testing
 
طبق توصیه به روز شده از گروه خدمات پیشگیرانه ایالات متحده، زنان باردار بدون علامت بدون تشخیص قبلی دیابت نوع 1 یا 2 باید در هفته 24 بارداری یا بعد از آن برای دیابت حاملگی غربالگری شوند. افراد باردار که به دیابت بارداری مبتلا می شوند در معرض خطر عوارضی مانند پره اکلامپسی، ماکروزومی جنین و هیپوگلیسمی نوزادان و همچنین پیامدهای منفی طولانی مدت برای خود و فرزندان خود هستند. 
این بیانیه خواستار یک بار غربالگری با استفاده از آزمایش تحمل گلوکز در هفته 24 یا بعد از بارداری است. بر اساس این بیانیه، اگرچه بیشتر غربالگری در ایالات متحده قبل از هفته 28 بارداری انجام می شود ، اما بعداً در بیمارانی که مراقبت های قبل از تولد را پس از 28 هفته بارداری شروع می کنند ، انجام می شود.  به گفته نویسندگان، داده ها در مورد مضرات و مزایای غربالگری دیابت حاملگی قبل از هفته 24 بارداری محدود است. در 45 مطالعه آینده نگر در مورد صحت غربالگری دیابت حاملگی، چندین آزمایش شامل آزمایش چالش گلوکز خوراکی، آزمایش تحمل گلوکز خوراکی و گلوکز پلاسما ناشتا با استفاده از رویکرد یک یا دو مرحله ای تشخیص دقیق دیابت بارداری بودند. بنابراین، USPSTF آزمایش خاصی را توصیه نمی کند. در 13 کارآزمایی در مورد تأثیر درمان دیابت بارداری بر پیامدهای متوسط و سلامت، درمان با کاهش خطر عواقب، از جمله زایمان اولیه سزارین (اما نه زایمان کامل سزارین) و زایمان زودرس همراه بود، اما نه با کاهش خطر عواقب از جمله پره اکلامپسی، زایمان اورژانسی سزارین، القای زایمان یا دیستوشی مادر هنگام زایمان.
مطالعه ای دیگر پس از تشخیص مثبت یا نتیجه مثبت کاذب، هیچ گونه افزایش اضطراب یا افسردگی دراین افراد رخ نداد است 
اما داده ها نشان می دهد که تشخیص دیابت بارداری ممکن است با میزان بالاتری از زایمان سزارین همراه باشد. در مجموع 13 کارآزمایی ، مضرات مربوط به درمان دیابت بارداری مورد ارزیابی قرار گرفت و هیچ ارتباطی بین درمان و افزایش خطر چندین پیامد از جمله هیپوگلیسمی شدید مادر ، وزن کم هنگام تولد و کوچک برای سن حاملگی مشاهده نشد و هیچ تاثیری بر تعداد آنها مشاهده نشد. 
 
با این حال ، "غربالگری و تشخیص دیابت بارداری فرصتی بالقوه برای کنترل سطح قند خون (از طریق تغییر شیوه زندگی ، مداخلات دارویی یا هر دو) و کاهش خطر ماکروزومی و LGA (بزرگ برای سن حاملگی)" است. به "به نوبه خود ، این می تواند از عوارض مرتبط مانند زایمان اولیه سزارین ، دیستوسی شانه و بستری در بخش مراقبت های ویژه نوزادان جلوگیری میکند 
 
 غربالگری را می توان به صورت دو مرحله ای یا یک مرحله ای انجام داد. " در صورت مثبت بودن غربالگری اولیه ، یک آزمایش تشخیصی مجدد نیاز است. خانمهایی که دارای عوامل خطر ابتلا به دیابت هستند ، مانند GDM قبلی، چاقی، سابقه خانوادگی قوی دیابت یا سابقه ماکروزومی جنین، باید در اوایل بارداری از نظر GDM غربالگری شوند و در 24 هفته حاملگی یا بعداً حتی در صورت نرمال بودن غرابالگری از نظر GDM مجدد تکرار شود. در اوایل بارداری "زنان باردار باید در مورد اهمیت رژیم غذایی و ورزش و افزایش وزن مناسب در بارداری برای کاهش خطر GDM مشاوره و آموزش داده شوند. به طور کلی، تشخیص به موقع دیابت بارداری برای بهبود پیامدهای بارداری مادر و جنین بسیار مهم است."
 
منبع: www.medscape.com
ترجمه: مریم سادات معصوم زاده کارشناس مامایی
راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما