Postterm Pregnancy يا حاملگی پست ترم چیست؟

Postterm Pregnancy يا حاملگی پست ترم چیست؟

1400/04/08
Postterm Pregnancy
 به عنوان حاملگی‌ای تعریف می شود که تا 42 هفته 7/0 و بیش از آن ادامه دارد.  فراوانی گزارش شده تقریبا 3-12٪ است اما بیشتر به علت تخمین نادرست سن بارداری است، عوامل خطر شامل نولی پار بودن، سابقه پست ترم بودن، جنسیت مذکر و عوامل ژنتیکی است. محققین دریافتند که عوامل ژنتیکی مادری و نه پدری بر میزان پست ترم بودن تأثیر می گذارد.
 
یک عامل خطر که اخیراً توصیف شده است، چاقی است. هنگام تخمین سن حاملگی، نه تنها LMP، بلکه طول دوره ها نیز باید در نظر گرفته شود. سونوگرافی در اوایل بارداری می تواند قابلیت اطمینان EDD را بهبود بخشد. دامنه تخمینی سن حاملگی بر اساس هفته های مختلف بارداری متفاوت است  به عنوان مثال، (CRL) 3-5 روز، سونوگرافی در هفته 12-20 بارداری 10-7 روز، در هفته 20-30 هفته 2 هفته و بعد از 30 هفته 3 هفته است.
 
خطرات جنینی و نوزادی
بیشتر از هر دو عارضه نارسی یا سندرم مرگ ناگهانی نوزاد، علت مرگ و میر ناشی از زایمان است. مرگ و میر ناشی از زایمان در 43 هفته  5_ 4 برابر افزایش و در هفته 44 افزایش7 برابری دارد  نارسایی رحم، خفگی (با مکونیوم و بدون آن)، عفونت داخل رحمی و آنانسفالی همه به مرگ بیش از حد پری ناتال کمک می کنند.
تعدادی از موارد مهم در نوزادان متولد شده از حاملگی پست ترم شامل آسپیراسیون مکونیوم، اسیدمی نوزادان، نمرات آپگار پایین، ماکروزومی (وزن بالای 4500gr) و به نوبه خود آسیب مادرزادی بیشتر است. تقریباً 20٪ از جنین ها دارای سندرم نارسایی بلوغ جنین هستند، که نوزادانی را توصیف می کند که دارای ویژگی های محدودیت رشد مزمن داخل رحمی هستند این حاملگی ها در معرض خطر افزایش فشرده سازی بند ناف ناشی از الیگوهیدرآمنیوس، وضعیت غیراطمینان بخش جنین و یا ازدیاد رحم، آسپیراسیون مکونیوم و عوارض کوتاه مدت نوزادان (مانند افت قند خون، تشنج و نارسایی تنفسی) هستند.
 حاملگی پست ترم همچنین یک فاکتور مستقل خطر برای انسفالوپاتی نوزادان و مرگ در سال اول زندگی است. 
 در حالی که زایمان زودرس یک فاکتور خطر ثابت شده برای فلج مغزی است، یک مطالعه نشان می دهد که زایمان در هفته 42 یا بعد از آن نیز با افزایش خطر همراه است. خطرات مادری به دنبال مواردی  شامل افزایش دیستوشی زایمان (9-12٪ در مقابل 2-7٪ در ترم) ، افزایش آسیب شدید پرینه شامل پارگی های درجه ۳و۴ مربوط به ماکروزومی (3.3٪ در مقابل 2.6٪ در دراز مدت) دو برابر شدن میزان زایمان سزارین (14٪ در مقابل 7٪ در ترم) که cs با خطرات بالاتر عوارضی مانند آندومتریت، خونریزی و بیماری ترومبوآمبولی همراه است. علاوه بر خطرات پزشکی، تأثیر عاطفی (اضطراب و سرخوردگی)را نباید نادیده گرفت. 
 
یک مطالعه گسترده بر روی 6106 زن که به طور تصادفی در 39 هفته به زایمان یا مدیریت حاملگی منتهی شدند، کاهش خطر زایمان سزارین را در مقایسه با مدیریت حاملگی نشان داد (18.6٪ در مقابل 22.2٪). میزان پره اکلامپسی نیز در بین زنانی که القا داشتند کمتر بود. علاوه بر این، محققان تفاوت معنی داری در نتایج پری ناتال پیدا نکردند.
 به طور خلاصه ، القا روتین در هفته 41 بارداری ، میزان زایمان سزارین را افزایش نمی دهد. 
سیاست القا معمول در هفته 40 فواید کمی دارد و نباید بارداری تا ۴۲هفته ادامه یابد. 
انجام stripping پرده ها با کاهش میزان زایمان سزارین یا عوارض مادری یا نوزادی ثابت نشده است.
 مقاربت جنسی باعث انقباضات رحمی از طریق عمل پروستاگلاندین ها در منی میشود به نظر می رسد مقاربت منجر به شروع زودتر زایمان، کاهش میزان بارداری پس از زایمان و القای کمتر زایمان شود.
اثر طب سوزنی برای القای زایمان به دلیل کمبود داده های آزمایش، به طور قطعی قابل ارزیابی نیست.
حدود 80٪ از بیمارانی که به 42 هفته حاملگی می رسند نمره بیشاپ بیشتری دارند <7 در مطالعه ای با مقایسه میزوپروستول داخل واژینال و دینوپروستون دریافتند که هر دو روش برای القای زایمان به یک اندازه ایمن بوده و میزوپروستول در عمل موثرتر است. آمنیو انفوزیون خطر ابتلا به سندرم آسپیراسیون مکونیوم متوسط   تا شدید، مرگ قبل از زایمان یا سایر اختلالات جدی نوزادی را در مقایسه با مدیریت حاملگی کاهش نمی دهد. اگرچه هیچ مدرکی نمی تواند ثابت کند که نظارت معمول بین 40 تا 42 هفته نتیجه زایمان را بهبود می بخشد، ACOG اظهار داشت که شروع نظارت قبل از زایمان پس از 41 هفته حاملگی منطقی است.
 اثبات نشده است كه کدام روش نظارتی قبل از زایمان از روش دیگری برتر باشد. گزینه ها شاملNST تست تنش انقباضی ،BPP مشخصات بیوفیزیکی اصلاح شده.
 سونوگرافی داپلر هیچ مزیت اثبات شده ای برای ارزیابی حاملگی پست ترم ندارد. 
استفاده از NST و شاخص مایع آمنیوتیک 2 بار در هفته برای بارداری هایی که بیش تر از 41 هستند منطقی است. القا بعد از هفته 41 منطقی به نظر میرسد.
 
منبع: https://emedicine.medscape.com/article/261369-overview
ترجمه مریم سادات معصوم زاده
راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما