هفته نوزدهم بارداری + وضعیت جنین، علائم مادر

هفته نوزدهم بارداری + وضعیت جنین، علائم مادر

1397/09/01

در هفته 19 بارداری، سفر بارداری شما همچنان ادامه دارد ، کودک شما رشد می کند و روز به روز تغییر می کند. به خواندن ادامه دهید تا همه چیزهایی را که باید درباره هفته نوزدهم بارداری بدانید را کشف کنید، و بینش هایی را در مورد رشد و تکامل کودک خود و همچنین نکاتی در مورد مقابله با علائم بارداری خود دریافت کنید.

نکات مهم در 19 هفته بارداری

چند نکته مهم و نکاتی که در این هفته از بارداری باید در مورد آنها فکر کنید را بررسی کنید:

اندازه کودک شما در 19 هفتگی به اندازه یک انبه است. ممکن است در هفته 19 بارداری احساس کنید که کودکتان حرکت می کند اما اگر این احساس را ندارید نگران نباشید زیرا در هفته های آینده حتما این حس تکانه ها به سراغتان خواهد آمد .
اکنون می توانید به انتخاب نام برای کودکتان فکر کنید و یا می توانید از سایت ها و کتاب های مختلف و مشورت با همسر خود نامی برایش انتخاب کنید و از این به بعد با همان نام او را صدا بزنید.

رشد کودک شما

کودک شما در این هفته کارهای بسیار زیادی انجام می دهد و بیشتر و بیشتر شبیه کودک کوچکی است که قرار است بعد از تولد ملاقات کنید! در اینجا برخی از مراحل رشد هیجان انگیز و تغییرات در هفته 19 بارداری آورده شده است:
اگر دختری را حمل می کنید، سیستم تولید مثل او در حال حاضر به خوبی تثبیت شده است. واژن، رحم و لوله های فالوپ همگی در جای خود قرار دارند و تخمدان ها حاوی بیش از 6 میلیون سلول تخمک اولیه هستند. این تعداد در هنگام تولد به حدود 1 میلیون کاهش می یابد.
اگر پسر دارید، بیضه های او تشکیل شده و اندام های تناسلی خارجی به رشد خود ادامه می دهند.
پوست شروع به تولید یک پوشش مومی به نام ورنیکس کازئوزا می کند. ورنیکس که از روغن های ترشح شده از پوست، سلول های مرده و لانوگو (موهای ظریفی که بدن را می پوشاند) ساخته شده است، از پوست کودک شما در برابر اثرات شناور شدن در مایع آمنیوتیک محافظت می کند. بیشتر آن قبل از تولد ناپدید می شود، اما نوزادان نارس اغلب هنوز پوشیده از ورنیکس به دنیا می آیند.
کلیه های کودک شما اکنون به اندازه کافی رشد کرده اند که ادرار را تشکیل دهند و ادرار به مایع آمنیوتیک دفع می شود.
تقریباً در هفته 19 بارداری، کودک شما با الگوهای منظم تری شروع به خوابیدن و بیدار شدن می کند و همچنین ممکن است با حرکت و صدا از خواب بیدار شود.

علائم هفته 19 بارداری

در هفته 19 بارداری، برخی از علائمی که ممکن است تجربه کنید به شرح زیر است:

تغییرات پوستی

لکه‌های تیره‌ای که ممکن است روی بینی، گونه‌ها و پیشانی‌تان داشته باشید، یکی از بیماری‌های شایع بارداری به نام کلواسما یا «ماسک بارداری» است. هورمون ها مقصر این لکه پوستی هستند که بر برخی از زنان باردار تأثیر می گذارد. هورمون های بارداری همچنین مسئول خط سیاه، خط تیره ای هستند که از شکم شما تا استخوان شرمگاهی شما می گذرد. هم کلواسما و هم خط سیاه پس از زایمان به تدریج محو می شوند. قرار گرفتن در معرض نور خورشید می تواند رنگدانه های پوست شما را بیشتر تیره کند، بنابراین حتما از کرم ضد آفتاب استفاده کنید، کلاه و لباس محافظ بپوشید یا در سایه بمانید.

درد رباط گرد

 همانطور که رحم شما رشد می کند، رباط های گردی که از آن حمایت می کنند باید کشیده شوند. گاهی اوقات، که از هفته 18بارداری که این کشش ها آغاز می شوند، این رباط های کشیده شده باعث درد شدید یا درد مبهم در قسمت پایین شکم شما می شوند، معمولا در یک طرف یا طرف دیگر. احتمالاً زمانی که موقعیت خود را تغییر می دهید یا ناگهان از جای خود بلند می شوید بیشتر قابل توجه است. استراحت معمولا بهترین تسکین را ارائه می دهد. اگر درد همراه با تب، لرز، ادرار دردناک یا خونریزی یا اگر درد شدید است، با پزشک خود تماس بگیرید.

درد پایین کمر

کمردرد در دوران بارداری بسیار شایع است، به خصوص از نیمه بارداری شما به بعد. این به دلیل رشد رحم شما و تغییرات هورمونی است که در بدن شما اتفاق می افتد. همانطور که مرکز ثقل شما جابه جا می شود، رحم در حال انبساط شما عضلات پشت شما را تحت فشار قرار می دهد. می‌توانید برای کاهش کمردرد در هفته 19 بارداری اقداماتی را انجام دهید، مانند انجام ورزش‌هایی که عضلات کمر را کشش و تقویت می‌کند، پوشیدن لباس‌های حمایت کننده شکم، و استفاده از یک پد گرم‌کننده برای تسکین عضلات دردناک.

احتقان و خونریزی بینی

در حدود هفته نوزده بارداری یا در هفته های آینده، ممکن است دچار گرفتگی یا آبریزش بینی شوید. سطح هورمون شما افزایش یافته است و بدن شما خون اضافی تولید می کند که می تواند باعث تورم غشاهای مخاطی بینی شود و منجر به احتقان و شاید حتی خونریزی بینی شود.

سرگیجه

ممکن است در این مرحله از بارداری به دلیل تغییرات در گردش خون، احساس ضعف، سرگیجه یا سبکی سر داشته باشید. ممکن است جریان خون کمتری به قسمت بالایی بدن و سر خود داشته باشید. سعی کنید از ایستادن طولانی مدت خودداری کنید و هنگام تغییر وضعیت به آرامی حرکت کنید. اگر احساس ضعف می کنید به پهلو دراز بکشید و هیدراته بمانید.

اندازه شکم باردار در هفته 19 چقدر  است؟

در هفته 19 بارداری ممکن است برآمدگی کودک شما آشکارتر باشد! اگرچه هر بارداری منحصربه‌فرد است، اما ممکن است در هفته‌های اخیر با ادامه رشد رحم خود متوجه رشد زیادی شده باشید. در حال حاضر، ممکن است رحم شما تقریباً به ناف شما رسیده باشد و ممکن است متوجه تغییراتی در مرکز ثقل خود شوید که باعث می شود کمی دست و پا گیرتر شوید.

ممکن است کنجکاو باشید که بدانید آیا می توانید حرکت کودک خود را در هفته 19 احساس کنید. در حدود هفته های 18 تا هفته 20 بارداری ممکن است برای اولین بار حرکت کودک خود را احساس اگر این نوع حرکات جنین را در هفته 19 حس می کنید، می توانید انتظار داشته باشید که با ادامه رشد جنین، این احساسات قوی تر و تشخیص آن آسان تر شود.

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما