کلونیزاسیون باکتری ها در دوره نوزادی دراثر زایمان به روش سزارین

کلونیزاسیون باکتری ها در دوره نوزادی دراثر زایمان به روش سزارین

1398/07/11

کلونیزاسیون باکتری ها در دوره نوزادی دراثر زایمان به روش سزارین

published: 3 days ago

source:ESHRE


یافته های حاصل از بزرگترین مطالعه میکروبیوم  نوزادتازه متولد شده ، برپایه قوی ترین شواهد  نشان می دهد که هنوز کودکانی که به طور واژینال زایمان می شوند، میکروبهای مختلفی را نسبت به آنهایی که توسط سزارین زایمان شده اند حمل می کنند.
مطالعات قبلی حاکی از آن است که تولد بر اثر سزارین می تواند با اختلال در کولنیزاسیون باکتری ها نوزادی  در اولین روزهای زندگی، یک عامل خطر برای شرایط التهابی مانند آسم و سایر آلرژی ها باشد.

اولین مطالعه، که شامل تنها ده شرکت کننده بود ، در سال 2010 منتشر شد تا نتیجه بگیریم که چهار نوزاد متولد شده به روش واژینال تجمع باکتری های به دست آمده شبیه میکروبیوتای واژن مادر خود، بر خلاف شش نوزاد متولد شده از سزارین که پناهنده تجمع باکتریایی مشابه باکتری های که در  سطح پوست وجود دارد، بود.

 یک مطالعه دوم منتشر شده در سال 2016 ، اختلافات میکروبی بین زایمان واژن و سزارین در 700 نوزاد را مورد بررسی قرار داد تا در هفته اول زندگی تفاوت معناداری پیدا کند ، که به طور طبیعی تا سن یک سالگی عادی می شود.


آیا میدانید سزارین نتایج بیماری کویید 19 را وخیم تر میکند؟


انتشار واژینال ایده جدیدی برای بازگرداندن تعادل در کولنیزاسیون باکتریایی برای نوزادان متولد شده از طریق سزارین بود. این روش شامل بکارگیری یک گاز استریل در مهبل مادران در ساعتی قبل از سزارین و به دنبال آن خارج کردن نوزادان با همان گاز است ، از دهان شروع می شود، سپس صورت و در آخر بقیه بدن در دو دقیقه اول پس از تولد . اولین مطالعه مقدماتی شامل چهار نوزاد است که در معرض انتشار واژن قرار داشتند و نشان می دهد که میکروبهای واژن می توانند هنگام تولد در نوزادانی که توسط سزارین  زایمان می کنند تا حدودی ترمیم شوند. محبوبیت این است که بیش از 90٪ متخصصان زایمان دانمارکی در سال اول پس از انتشار مطالعه آزمایشی ، در مورد کاشت واژن با بیماران خود صحبت کرده اند.

 برخی از باکتریهای واژینال می توانند به کودک منتقل شوند که گاها باعث بیماری می شود.


در نتیجه ، مروری بر شواهد حمایت ازانتشار واژینال در BJOG منتشر شد و توسط کالج رویال زنان و زایمان و زنان (RCOG) برجسته شد.  کارشناسان نتیجه گرفتند که هیچ مدرک محکمی وجود ندارد که نشان دهد انتشار واژینال فواید مرتبط دارد و خاطرنشان کرد: برخی از باکتریهای واژینال می توانند به کودک منتقل شوند که گاها باعث بیماری می شود.

اکنون، آخرین مطالعه در مورد این مطلب در زایمان در Nature منتشر شده است و نزدیک به 600 تولد در انگلستان را مورد تجزیه و تحلیل قرار داده است. نویسندگان از 314 نوزاد متولد شده واژینال و 282 نوزاد که از طریق سزارین متولد شده اند ، نمونه گرفتند تا DNA میکروبی را در 4 ، 7 و 21 روز پس از تولد تجزیه و تحلیل کنند.

  یافته های آنها نشان می دهد که نحوه زایمان در واقع یک عامل مهم موثر بر ترکیب کولنیزاسیون میکروبی روده در طی دوره نوزادی در نوزادانی که از طریق سزارین متولد شده اند، توسط تعداد زیادی از پاتوژن های فرصت طلب که معمولاً با محیط بیمارستان در ارتباط هستند گونه های باکتری در نوزادان متولد شده از سزارین شامل E. faecalis ، E. faecium ، E. cloacae ، K. pneumoniae ، K. oxytoca و C. perfringens می باشد که برخی از آنها عضو ESKAPE (E. faecium، Staphylococcus aureus) هستند. ، پاتوژن ، K. pneumoniae ، Acinetobacter baumannii ، Pseudomonas aeruginosa و Enterobacter spp.) پاتوژن هایی که مسئول اکثر عفونت های بیمارستانی هستند.

 درپیگیری طولانی مدت مشاهده  شد که  رشدمیکروبیوتیکها در ماههای پس از تولد، بدون وجود باکتری هایی که در سیستم ایمنی میزبان خود تأثیر می گذارد و به سرکوب التهاب کمک می کند ( باکتریهای مفید) که در اثر عدم وجود یا سطوح بسیار پایین این باکتریها  کولنیزاسیون  باکتریها در زایمان سزارین مشاهده می شود.  در این مطالعه سعی نشده است تا اثرات سلامتی این اختلافات میکروبی در زندگی بعد از زایمان سزارین ارزیابی شود. با این حال، به گفته Trevor Lawley، میکروبیولوژیست در مؤسسه Wellcome Sanger در Hinxton ، انگلستان ، که رهبری این مطالعه را بر عهده داشته است ، وجود باکتری های ایجاد کننده بیماری نگران کننده است.

منبع: www.focusonreproduction.eu 
ترجمه: راضیه فرقانی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما