اختلالات انزال

اختلالات انزال

1400/11/22

انزال شامل رویدادهای عضلانی و عصبی هماهنگ است که شامل جریان یافتن مایع منی در کانال ادراری و خروج مایع از مجرای ادراری است. انتشار با انقباض مجرای دفران، وزیکول‌های منی و مجاری انزالی انجام می‌شود. این فرآیند تحت کنترل آدرنالین است. انزال مناسب ناشی از انقباضات ریتمیک عضلات اطراف مجرای ادرار است که باعث بیرون ریختن اجباری انزال می شود. در داخل نخاع مرکز انزال قرار دارد که ناحیه ای است که در هماهنگی سیگنال های مغز و آلت تناسلی است که در نهایت منجر به انزال می شود. 

4 اختلال انزالی اصلی وجود دارد که در عمل بالینی دیده می شود:

  1. انزال رتروگراد
  2. انزال زودرس
  3. تاخیر در انزال (ارگاسم)
  4. نارسایی انزال

انزال رتروگراد

انزال رتروگراد فرآیندی است که طی آن مایع منی به روشی رتروگراد به مثانه بر خلاف مجرای ادراری خارج می شود. 3 دلیل بالقوه برای این مشکل وجود دارد. آناتومیک (به دنبال جراحی گردن مثانه یا در نتیجه یک فرآیند مادرزادی)، عصبی (به دلیل اختلالاتی که در توانایی بسته شدن گردن مثانه در حین انتشار اختلال ایجاد می کند، مانند دیابت، جراحی و...) و دارویی این فرآیند با یافتن مایع منی و/یا اسپرم در نمونه ادراری که بلافاصله پس از ارگاسم به دست می آید، تشخیص داده می شود.

انزال زودرس

انزال زودرس، که به عنوان انزال سریع نیز شناخته می شود، فاقد تعریفی است که مورد توافق همه پزشکان باشد، اما اساساً شرایطی است که در آن بیمار با حداقل تحریک جنسی و قبل از اینکه بخواهد رخ دهد، انزال می کند. می تواند مادام العمر (اولیه) یا ثانویه باشد. نظریه‌های متعددی در مورد علت وجود دارد، اما بیشتر موارد احتمالاً چند عاملی هستند که هم از عوامل روانی و هم عوامل فیزیکی کمک می‌کنند. اعتقاد بر این است که این شایع ترین اختلال عملکرد جنسی در مردان است که تقریباً 30٪ از مردان در تمام سنین از این اختلال رنج می برند. اما جالب است که کیفیت زندگی این بیماران تحت تأثیر وضعیت آنها قرار نمی گیرد.

ارگاسم تاخیری

ارگاسم تاخیری یک اختلال عملکرد جنسی بسیار دشوار برای درمان است. این عارضه شامل ناتوانی بیمار در رسیدن به موقع به ارگاسم (انزال) می شود.

با بالا رفتن سن مردان، زمان لازم برای رسیدن به انزال افزایش می یابد، اما در برخی از مردان این افزایش ممکن است منجر به ناتوانی در انزال در مدت 30 دقیقه از شروع تحریک جنسی شود. علل این وضعیت عبارتند از: استفاده از داروهای ضد افسردگی خاص؛ اختلالات عصبی حسی و اختلالات روانی

علائم و ارزیابی

  • شرح حال کامل پزشکی و جنسی
  • معاینه متمرکز بر دستگاه تناسلی
  • تستوسترون اغلب رایج ترین آزمایش خونی است که در ارزیابی اختلال عملکرد انزال انجام می شود.

علت اختلال انزالی

گزینه های درمان

درمان انزال رتروگراد تا حدودی به علت آن بستگی دارد.علل فارماکولوژیک معمولاً با قطع داروی متخلف قابل برگشت هستند. در صورت آسیب کامل عصبی مانند مواردی که ممکن است در بیماران آسیب دیده نخاع رخ دهد، درمان علل عصبی دشوار است. در بیمارانی که آسیب عصبی جزئی دارند استفاده از برخی داروها کمک کننده است

مدیریت انزال زودرس به بهترین وجه به روش ترکیبی روان درمانی و دارویی انجام می شود در مردان مبتلا به انزال زودرس مادام العمر و اکتسابی، چندین گزینه درمانی وجود دارد. درمان خط اول به طور کلی شامل تکنیک های رفتاری در ترکیب با روان درمانی است. متداول‌ترین تکنیک‌های رفتاری، تکنیک‌های فشار دادن یا توقف-شروع هستند.بی حس کننده های موضعی ۵دقیقه قبل رابطه

استفاده از (SSRI) و (TCA) مانند پاروکستین، سرترالین و فلوکستین یا کلومیپرامین به منظور استفاده در انزال دیررس
داپوکستین، یک SSRI کوتاه اثر، تنها دارویی است که در برخی کشورها تنها به منظور درمان انزال زودرس تایید شده است.

درمان PE با مهارکننده‌های فسفودی استراز نوع 5 (PDE5-I) گزارش شده است، اما بهترین درمان برای مردان مبتلا به اختلال نعوظ همراه (ED) و PE است.

درمان تاخیر در انزال و آنورگاسمی از اختلالات جنسی بسیار دشوار است. هیچ استراتژی دارویی تایید شده توسط FDA برای این بیماران وجود ندارد. استفاده از درمان ارتعاشی آلت تناسلی به عنوان اولین خط درمانی به منظور افزایش تحریک آلت تناسلی استفاده می شود و این توانایی را دارد که به بیماران در رسیدن به ارگاسم کمک کند.

کابرگولین، آگونیست گیرنده دوپامین در بیماران مبتلا به هیپرپرولاکتینمی و بیماری پارکینسون استفاده می شود، در مطالعات اولیه نشان داده شده است که زمان نهفتگی انزال را کاهش می دهد و ممکن است در درمان انزال تاخیری یا آنورگاسمی مفید باشد. بوپروپیون یکی دیگر از داروهایی است که در این بیماران موفقیت آمیز داشته است.

maleinfertility.org
ترجمه: مریم سادات معصوم زاده

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما