نوزادان سزارینی در معرض خطر هستند

نوزادان سزارینی در معرض خطر هستند

1398/02/18

رئیس هیأت مدیره جمعیت مامایی مازندران مطرح کرد:

به  گزارش خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران در روزهای اخیر آمار نگران کننده از وضعیت تعداد سزارین در دانشگاه علوم پزشکی مازندران رسانه‌ای شد.

21 هزار از 32 هزار زایمان استان مازندران  به صورت سزارین و کاهش دو درصدی سالانه از برنامه‌ریزی سال 93 تاکنون آمار قابل اعتنایی نیست که بتوان از آن به عنوان عملکرد مناسب یاد کرد.

بررسی‌های آماری سزارین در جهان نشان می‌دهد که همه مادرها می‌توانند زایمان طبیعی داشته باشند اما تنها 5 تا 15درصد زایمان‌ها به صورت سزارین باید انجام شود.

درباره عوراض سزارین و مشکلاتی که ممکن است ایجاد کند با رئیس هیئت مدیره جمعیت مامایی استان مازندران نرجس شیرآقائی گفت و گوی انجام دادیم.

بررسی آمارها جهانی ابتدا موضوعی بود که این کارشناس ارشد مامایی مطرح کرده است و گفت: یافته ها و آمارهای علمی پزشکی و سازمان جهانی  نشان می دهد که همه مادرها

می‌توانند زایمان طبیعی داشته باشند بجز 5 تا 15 درصد موارد زنان نخست زا که نیاز به کمک و جراحی سزارین دارند.

وی با اعلام اینکه امروزه در تمامی کشورهای پیشرفته مانند اسکاندیناوی از اغاز بارداری تا  پس از زایمان مراقبتها مامامحور هستند و بالاترین سطح خدمات را به مادر و نوزاد انجام می‌دهند، گفت: ماماها در مراکز بسیار پیشرفته زایمانی بنام "مرکز زایمان" که فقط توسط ماماها مدیریت شده حضور فعال دارند و مادران باردار بهترین خدمات بهداشتی، روانی، تغذیه‌ای وآمادگی برای زایمان را دریافت می کنند.

رئیس انجمن مامایی استان مازندران در گفت و گویی اختصاصی با خبرنگار علم و فناوری و  در واکنش به این موضوع که با وجود 5-15درصد زنان باردار نیاز به سزارین دارند و  اگر سزارین روشی پسندیده برای زایمان نیست چرا در کشور ما توجه جدی به زایمان طبیعی نمی‌شود،گفت: سزراین تنها مواردی باید انجام شود که زایمان طبیعی برای مادر مخاطره داشته باشد، اما چون خانم‌ها توجهی به عوارض آن ندارند با سزارین موافقت می‌کنند.

درباره عوارض سزارین که بیشتر موضوع گفت و گوی ما بوده است درخواست کردیم که صحبت شود، این طور بیان شد که : عفونت‌های رحمی اولین موضوع و عوارض سزارین است که شایع هم هست و با علامت‌های مانند تب، درد، درد شکم، خونریزی و ترشحات غیر طبیعی همراه است.

وی با اعلام اینکه خونریزی شدید که در برخی موارد نیاز به تزریق خون پیدا شده و حتی امکان دارد که نیاز به جراحی دوباره هم داشته باشد، گفت:ایجاد لخته خونی در پا که می تواند با درد و ورم همراه باشد. اگر این لخته بسمت ریه حرکت کند خطرناک خواهد بوده و حتی آمبولی ریه نیز ممکن است ایجاد شود،آمبولیه ریه تا حدودی نادر است.

شیرآقائی اضافه کرد:از دیگر عوارض سزارین، آسیب به مثانه و مجاری کلیه بوده و با وجود اینکه نادر است اما بحث جدی است و حتی مادر باردار ممکن است که نیاز به جراحی پیدا کند.

خبرگزاری علم و فناوری غیر از مشکلاتی که برای مادر به وجود می‌آید آیا سزارین برای نوزاد هم عوارضی به همراه دارد؟

بریده شدن پوست نوزاد در هنگام بریده شدن رحم که معمولا اتفاقی پیش می‌آید که سطحی بوده و به زودی ترمیم می‌شود،مشکلات تنفسی یکی از مشکلات شایع در نوزادانی ست که زیر 39 هفته با روش سزارین بدنیا می‌آیند و در این مدت نوزد باید چند روزی با دقت در بیمارستان تحت نظر باشد.

وی با اعلام اینکه نوزادانی که با روش سزارین بدنیا می‌آیند از نظر هورمونی، فیزیک  و باکتری‌های موجود در بدن  بصورت کلی ضعیف تر از نوزادانی هستند که با روش طبیعی بدنیا می‌آیند و در معرض خطر‌هایی مانند بهم ریختگی در ساختار  دفاع ایمنی بدن، تغییر در باکتری‌های روده ای هستند.

سزارین و ریسک برای سزارین‌های بعدی

شیرآقایی با اعلام اینکه کسانی که سزارین انجام می دهند بطور معمول نباید در بارداری‌های بعدی مشکلی داشته باشند،باز شدن بخیه های روی رحم و چسبندگی جفت به دیوار که کمترین عارضه‌اش دشوار کردن خروج جفت پس از زایمان است،مرده زایی یکی دیگر از عوارض ناخوشایند سزارین است.

وی با اعلام اینکه  آمار سزارین در ایران واقعا نگران کننده است و پژوهشگران معتقدند ادامه روند کنونی جز آسیب بیشتر به سلامتی مادر و نوزاد و اختلال در روند بارداری، را در پی ندارد، گفت: تنها راهکار این مسئله  بوجود آمدن همکاری‌های نزدیک و یکپارچه سازمان های دولتی، خدمات بیمه درمانی و گروه های مامایی و نیز متخصصین زنان است.

مدیر جمعیت مامای مازندران اضافه کرد: باید با برنامه‌های علمی و منطقی زمینه زایمان امن و طبیعی برای مادران باردار ایجاد کرد.

نوزادان سزارینی در معرض خطر بهم ریختگی در ساختار دفاع ایمنی بدن/باکتری‌های روده‌ای کودکان سزارینی تغییر می‌کند.

رئیس هیأت مدیره جمعیت مامایی مازندران، با اعلام اینکه نوزادانی که با روش سزارین بدنیا می‌آیند از نظر هورمونی، فیزیک و باکتری‌های موجود در بدن بصورت کلی ضعیف تر از نوزادان با شیوه زایمان طبیعی هستند، گفت: خطر‌هایی مانند بهم ریختگی در ساختار دفاع ایمنی بدن، تغییر در باکتری‌های روده از دیگر عوارض برای کودکان سزارینی می‌توان نام برد.

 

منبع: خبرگزاری علم و فناوری از استان مازندران

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما