پولیپ سرویکس

پولیپ سرویکس

1400/04/02
پولیپ سرویکس : پرولیفراسیون موضعی مخاط سرویکس.
 
اتیولوژی:
  • پولیپ سرویکال: التهاب موضعی
  • پولیپ اندومتر: افزایش سطوح استروژن.
 
ریسک فاکتورها:
پولیپ سرویکال: عفونت های مکرر و عودکننده دستگاه ادراری-تناسلی، سابقه عفونتهای منتقله جنسی STI، نظیر HPV ،HSV واژینوز باکتریال، عفونت های قارچی.
پولیپ اندومتریال: درمان نادرست با استروژن، فاز کلیماکتریک، چاقی، سندرم تخمدان پلی کیستیک، درمان با تاموکسیفن، تومورهای آزادکننده استروژن.
 
اپیدمیولوژی:
پولیپ سرویکال: در 5 درصد از زنان دیده می شود. بیشترین شیوع آن در سنین بالای 40 سالگی است.
پولیپ اندومتر: در سنین زیر 30 سالگی ناشایع است. در 10 درصد از زنان بالای 50 سال دیده می شود.
 
شرح حال:
پولیپ سرویکس: بدون علامت، خون ریزی پس از مقاربت، خون ریزی بین سیکل ها، خون ریزی پس از منوپوز، منوراژی، ترشحات مزمن واژینال(ترشحات غیرچرکی و غیرآزار دهنده).
پولیپ اندومتر: بدون علامت، خون ریزی پس از منوپوز، خون ریزی بین سیکل، منوراژی.
 
معاینه بالینی:
پولیپ سرویکس: معاینه با اسپکولوم: می توان پولیپ را مشاهده کرد که از سوراخ خارجی سرویکس بیرون زده است و به آسانی دچار خون ریزی می شود.
بیمارانی که در معاینه دهانه رحم که ویژگی های بالینی آنها باعث سوء ظن سرطان دهانه رحم می شوند، باید مراجعه فوری انجام شود. قبل از ارجاع آزمون پاپ اسمیر رحم لازم نیست، و یک نتیجه قبلی منفی دهانه رحم منجر به عقب نشینی از ارجاع  نمی شود.
پولیپ اندومتر: اغلب بدون علامت است.
 
پاتیولوژی:
پولیپ سرویکال: 
ماکروسکوپی: به صورت قرمز و کوچک(اغلب زیر 1 سانتی متر) با رشد صاف و منظم. اغلب به صورت پایه دار است.
میکروسکوپی: پرولیفراسیون اپی تلیوم ستونی کانال اندوسرویکس. این نوع پولیپ حاوی غدد اندوسرویکس دیلاته و ترشح کننده موکوس است. نشانه های التهابی و متاپلازی اسکواموس به طور شایع دیده می شوند.
 
ارزیابی ها: آزمایشات خونی: FBC(کاهش هموکلوبین).
 
سایر بررسی ها:
  • اسمیر سرویکس(برای رد کردن CIN و بدخیمی ها)
  • HSV(برای رد عفونت)
  • هیستروسکوپی(روش اصلی تشخیصی)
  • سونوگرافی(ضخامت اندومتر را اندازه گیری می کند)
درمان:
پولیپ های دهانه رحم یا سرویکس به چند طریق قابل درمان است، اما انتخاب روش درمان با توجه به تشخیص پزشک و شرایط بیمار متفاوت می باشد.
 
مراقبت بدون درمان خاص
برخی از پولیپ های رحم که بدون علائم بوده و در اندازه های بسیار کوچک می باشند، احتمال دارد به طور ناخودآگاه بهبود یابند و معمولا این نوع پولیپ ها نیاز به درمان خاصی ندارند مگر در مواردی که مشکوک و در معرض ابتلا به سرطان رحم باشند.
 
درمان دارویی
مصرف برخی از داروها می تواند به کاهش علائم کمک نماید و موجب درمان موقتی شود، در صورت وجود آنمی، آن را درمان کنید. اما مصرف داروها بایستی با توجه به شرایط بیمار و صلاح دید پزشک تجویز شود.
 
درمان پولیپ سرویکس ازطریق هیستروسکوپی
یکی از روش های درمان پولیپ های رحمی انجام جراحی هیستروسکوپی است . در واقع با کمک هیستروسکوپی می توان پولیپکتومی، دیاترمی یا قطع به کمک لوپ و یا با کمک فورسپس و پس از برداشتن جهت بررسی های لازم به آزمایشگاه فرستاد، تا بررسی های لازم جهت سرطانی بودن یا نبودن آن انجام شود .
 
_________________________________________________________________________________________________________________________
بيشتر بخوانيد: گزارش دو مورد كيس سرطان پستان
_________________________________________________________________________________________________________________________
 
درمان پولیپ سرویکس با لیزر
یکی از روش های درمان پولیپ دهانه رحم یا سرویکس با لیزر می باشد . لیزر یک روش غیرتهاجمی و بدون درد است  پولیپ های دهانه رحم را می توان به راحتی با استفاده از لیزر در کمترین زمان ممکن درمان نمود. به طور معمول پولیپ های رحمی با درمان بهبود یافته و به ندرت برمی گردند راهی برای پیشگیری از بروز ابتلا به این نوع بیماری وجود ندارد، اما برخی از عوامل همچون اضافه وزن، فشار خون بالا و مصرف برخی از داروها به منظور درمان بیماری سرطان پستان همچون داروی تاموکسیفن می تواند احتمال ابتلا به بیماری پولیپ دهانه رحم را افزایش دهد
 
عوارض:
عوارض موضعی(عفونت ها، پیچ خوردگی و یا نکروز سر پولیپ)، آنمی، خون ریزی به دنبال برداشتن به روش جراحی، تغییرات بدخیم(نادر است)
 
پیش آگهی:
در بیشتر موارد درمان جراحی کمک کننده خواهد بود
 
وب نوشت : راضیه فرقانی
راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما