انتقال سرطان از مادر به جنین در طول زایمان

انتقال سرطان از مادر به جنین در طول زایمان

1399/12/08

انتقال کنسر از مادر به جنین در طول زایمان  

در دو مورد جدید، شواهد نشان می دهد که سرطان های ریه پسران پس از آسپیراسیون سلول های توموری رحم به داخل ریه های آنها در حین عبور از کانال تولد ایجاد شده است. بیشتر موارد گزارش شده از مادر به نوزاد سرطان خون یا ملانوم بوده است.


درباره سرطان ولو چه میدانید؟



Medscape Medical News
"ما حدس می زنیم که سلولهای سرطانی از مادر به فرزند متولد نشده بیشتر منتقل می شوند ،اما آنتی ژنهای خارجی  (HLA) در سلولهای تومور باعث رد ایمنی می شود.
جستجوی محققان مبنی براین است که این شیوع از طریق جفت اتفاق افتاده است یانه؟ آنها توضیح می دهند که در سایر موارد انتقال از مادر به جنین با متاستازهای متعدد در مغز، استخوان ها، کبد، ریه ها و بافت های نرم، که مطابق با انتشار همگن فرض شده از جفت است وجود دارند.
این الگوی رشد بین تومور "پیشنهاد می کند که تومورها از طریق انتقال از واژن به نوزاد از طریق آسپیراسیون مایعات واژن آلوده به تومور در هنگام تولد بوجود آمده اند." علاوه بر این، تومورهای هر دو پسر فاقد کروموزوم Y بودند و جهش های متعدد سوماتیک ، ژنوم HPV و آلل های SNP با تومورهای مادران مشترک داشتند.

عمل سزارین-کیس اول
اولین مورد گزارش شده توسط تیم ژاپنی یک کودک نوپا (23 ماهه) بود که با سابقه 2 هفته سرفه به بیمارستان مراجعه کرد. توموگرافی توده های متعددی را که در امتداد نایژه ها در هر دو ریه پراکنده شده اند ، نشان داد و یک نمونه برداری از کارسینومای نورو اندوکرین ریه را نشان داد،سرطان دهانه رحم مادر در دوران بارداری تشخیص داده نشده است. آزمایش سیتولوژیک سرویکس در مادر 7 ماه قبل از زایمان منفی بود. نوزاد در 39 هفته حاملگی از راه واژن به دنیا آمد. تنها 3 ماه پس از تولد بود که مادر 35 ساله تشخیص کارسینومای سلول سنگفرشی دهانه رحم را دریافت کرد. وی سپس تحت هیسترکتومی رادیکال با لنفادنکتومی لگن و سپس شیمی درمانی قرار گرفت


نویسندگان بر اساس مقاله خود پیشنهاد کرده اند که همه زنان مبتلا به سرطان دهانه رحم باید سزارین شوند،اما نتایج ضدونقیض است


در تالار گفتگو درباره درمان سرطان دهانه رحم بخوانید.



کیس دوم
مادر تومور پلی پویید گردنی داشته است که در دوران بارداری شناسایی شده است. اما، مانند مورد دیگر، آنالیز سیتولوژیک دهانه رحم منفی بود. از آنجا که تومور بدون هیچ مداخله ای پایدار بود، مادر پسر را در هفته 38 بارداری از طریق واژن زایمان کرد. پس از زایمان ، نمونه برداری از ضایعه دهانه رحم آدنوکارسینوما را نشان داد. مادر 3 ماه پس از زایمان تحت هیسترکتومی رادیکال و سالپینگ اووفورکتومی دو طرفه قرار گرفت. این پسر شیمی درمانی شد و با کاهش سطح مارکر تومور CA19-9 به سطح طبیعی، پاسخ جزئی داشت. اما 3 ماه بعد، این بیماری در ریه چپ عود کرد. پس از شیمی درمانی بیشتر، وی تحت عمل پنومونکتومی چپ قرار گرفت و پس از آن عاری از بیماری بود.
نویسندگان این مطالعه می گویند وقتی بیماری کودک در سن 6 سالگی تشخیص داد، احتمال اینکه سرطان توسط مادرش انتقال یابد را نمیدهند با این حال، آزمایش پاتولوژی نشان داد که پسر مبتلا به آدنوکارسینومای مخاطی است که یک یافته مورفولوژیکی غیر معمول برای تومور اولیه ریه است، اما مشابه تومور گردنی رحم در مادر است.

ترجمه: مریم سادات معصوم زاده
منبع: https://www.medscape.com/viewarticle/944204

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما