در شرایط خاصی که قابل پیشبینی و پیشگیری نیست، بندناف به دور اندامها یا دورگردن جنین میپیچد.
برخی خانمها معتقدند پا روی پا انداختن باعث پیچش بندناف دور گردن جنین میشود، اما این باور کاملا اشتباه است و ارتباطی بین این دو وجود ندارد.
برخی دیگر میگویند خانم باردار باید به پهلو بخواهد و طاقباز (به پشت) خوابیدن باعث پیچش بندناف دور گردن جنین میشود، واقعیت این است که از نیمه دوم بارداری، یعنی از هفته 20 تا 24 به بعد، به دلیل بزرگشدن رحم، اگر خانم باردار به پشت بخوابد، بندناف دور گردن جنین نمیپیچد، اما به دلیل فشار رحم روی عروق بزرگ شکمی (رگ آئورت و سیاهرگ بزرگی که خون را به طرف قلب میبرد)، برگشت خون از اندامها به قلب مختل میشود و خونرسانی به جنین تحت تاثیر قرار میگیرد.
برخی مادرها در ماه هشتم و نهم بهخصوص اگر جنین درشت یا دوقلو باشد، به محض آنکه چند دقیقه طاقباز میخوابند، دچار افتفشار، شوک و نامرتبشدن ضربان قلب میشوند، بنابراین بهتر است از نیمهدوم بارداری، خانمهای باردار به پهلوی چپ بخوابند و اگر نمیتوانند کامل به پهلو بخوابند، حداقل 30 تا 40 درجه به سمت چپ زاویه داشته باشند و یک بالش، سمت راست کمر بگذارند که حداقل کمی به سمت چپ چرخیده باشند. به این ترتیب فشار از روی عروق بزرگ برداشته میشود و خون راحتتر به جنین میرسد.
یکی دیگر از باورهای نادرست این است که وقتی خانم باردار میخواهد در خواب از این پهلو به آن پهلو شود، باید بنشیند و بچرخد، اما پیچش بندناف دور جنین ربطی به وضعیت قرارگیری مادر ندارد و فقط در اثر حرکتهای خود جنین داخل مایع آمنیوتیکی اتفاق میافتد.