سلام. دکتر جوآن مانسون ، استاد پزشکی دانشکده پزشکی هاروارد و بیمارستان بریگام و زنان است.
من می خواهم در مورد ویتامین D و COVID-19 با شما صحبت کنم. آیا نقش محافظتی بالقوه ای وجود دارد؟
ما مدت هاست که می دانیم پیشگیری از کمبود ویتامین D برای سلامت استخوان ، سلامت قلب و عروق و سایر اهداف مهم است. اما ممکن است اکنون از همیشه مهمتر باشد. شواهدی جدید و رو به رشد وجود دارد که نشان می دهد وضعیت ویتامین D می تواند به خطر ابتلا به عفونت COVID-19 و شدت بیماری مربوط باشد.
ویتامین D برای ایمنی بدن مهم است و عملکرد ایمنی بدن را در برابر بیماری های ویروسی تقویت می کند. ما همچنین می دانیم که ویتامین D دارای خاصیت تعدیل کننده سیستم ایمنی است و می تواند التهاب را کاهش دهد ، و این ممکن است به پاسخ تنفسی در طول COVID-19 و طوفان سایتوکاین که نشان داده شده است مربوط باشد.
مطالعات آزمایشگاهی (کشت سلولی) در مورد سلولهای تنفسی وجود دارد که برخی از این تأثیرات ویتامین D. را اثبات می کند. همچنین شواهدی وجود دارد که بیماران مبتلا به عفونت های تنفسی کاهش سطح خون 25-هیدروکسی ویتامین D دارند.
در حال حاضر شواهدی در مورد بیماران COVID-19 نیز وجود دارد. در یک مطالعه مشاهده ای از سه بیمارستان آسیای جنوبی ، شیوع کمبود ویتامین D در بین مبتلایان به بیماری شدید COVID در مقایسه با بیماران مبتلا به بیماری خفیف بسیار بیشتر بود. در حقیقت ، افرادی که دارای ویتامین D کمبود ویتامین D داشتن ، در مقایسه با افرادی که میزان ویتامین D کافی داشتند هشت برابر بیشتر ریسک بیماری شدید را داشتند.
شواهدی از متاآنالیز کارآزمایی بالینی تصادفی از مکمل ویتامین D به دنبال عفونتهای حاد دستگاه تنفسی (فوقانی و تحتانی) نیز وجود دارد. این مطالعه دو سال پیش در مجله پزشکی بریتانیا منتشر شد ، نشان می دهد که مکمل ویتامین D با کاهش چشمگیر این عفونت های دستگاه تنفسی همراه است. به طور کلی ، این فقط یک کاهش 12 درصدی بود ، اما در بین شرکت کنندگان که کمبود ویتامین D در ابتدا داشتند (مانند سطح خون 25 هیدروکسی ویتامین D کمتر از 10 نانوگرم در میلی لیتر) ، 70 درصد کاهش داشت. خطر عفونت تنفسی با مکمل ویتامین_دی 70 درصد کاهش داشت.
بنابراین شواهد کاملاً قانع کننده می شوند. این مهم است که ضمن حفظ فاصله اجتماعی ، بیماران خود را ترغیب کنیم که در بیرون از منزل و از نظر جسمی فعال باشند. این امر منجر به افزایش سنتز ویتامین D در پوست ، در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب شدید می شود.
رژیم غذایی نیز مهم است. همه باید برچسب های غذایی بخوانند که حاوی محتوای ویتامین D باشد. منابع غذایی که از نظر ویتامین D بیشتر هستند شامل محصولات لبنی غنی شده ، غلات غنی شده ، ماهی چرب و تخم آفتابگردان است.
برای بیمارانی که قادر به بیرون رفتن از منزل نیستند و همچنین رژیم غذایی کم ویتامین D دارند ، در نظر گرفتن یک مکمل ویتامین D کاملاً منطقی است. میزان توصیه شده رژیم غذایی ویتامین D 600-800 IU در روز است ، اما در این دوره ، یک ویتامین D یا مکمل حاوی 1000-2000 IU / روزانه ویتامین D منطقی خواهد بود.
ما در حال برنامه ریزی برای یک کارآزمایی بالینی تصادفی از مکمل ویتامین D در دوزهای متوسط تا زیاد هستیم تا ببینیم آیا در خطر ابتلا به عفونت COVID-19 و همچنین در کاهش شدت بیماری و بهبود پیامدهای بالینی نقش دارد.
در این میان ، تشویق اقداماتی که به طور کلی در جامعه انجام می شود ، خطر کمبود ویتامین D را کاهش می دهد.
با تشکر فراوان از توجه شما.
دکتر JoAnn Manson
استاد پزشکی در دانشکده پزشکی هاروارد است؛ و رئیس بخش پزشکی پیشگیری در بیمارستان بریگام و زنان زنان ، در بوستون ، ماساچوست.
منبع:MedScape
ترجمه راضیه فرقانی