ویتامین A یک ویتامین محلول در چربی است که در کبد ذخیره می شود. ویتامین A برای رشد جنینی کودک از جمله رشد قلب ، ریه ها ، کلیه ها ، چشم ها و استخوان ها و همچنین سیستم های عصبی مرکزی ،گردش خون ، سیستم تنفسی بسیار مهم است.
ویتامین A به ویژه برای زنانی که در حال زایمان هستند ضروری است زیرا به ترمیم بافت پس از زایمان کمک می کند. همچنین به حفظ بینایی طبیعی کمک می کند ، با عفونت ها مبارزه می کند ، از سیستم ایمنی بدن شما پشتیبانی می کند و به سوخت و ساز چربی کمک می کند.
درباره ویتامین A
دو نوع ماده مغذی وجود دارد: ویتامین A فعال و کاروتنوئیدهای پیش سازویتامین A. پیش ساخته ویتامین A (که به آن رتینول نیز گفته می شود) مستقیماً توسط بدن استفاده می شود و در محصولات حیوانی مانند تخم مرغ ، شیر و جگر یافت می شود. پیش ساخته ویتامین A (کاروتنوئیدها) در میوه ها و سبزیجات یافت می شوند ، اما بدن شما باید این نوع را به رتینول تبدیل کند.
بیش از 600 کاروتنوئید در طبیعت یافت می شود ، اما فقط تعداد کمی از آنها می توانند به رتینول تبدیل شوند. بتاکاروتن رایج ترین آن است.
استاندارد اندازه گیری ویتامین آ RAE (معادل فعالیت رتینول) است که بر اساس قدرت و منبع ویتامین A است. یک میکروگرم (میلی گرم) از رتینول ( فرم فعال ویتامین A ) برابر با 1 میکروگرم RAE است ، اما 12 میلی گرم بتاکاروتن یا 24 میکروگرم آلفاکاروتن معادل 1 میکروگرم RAE است.
استاندارد قدیمی تر اندازه گیری که هنوز مورد استفاده قرار می گیرد (به خصوص در برچسب های واقعی مکمل) واحد بین المللی یا IU است. IU ها به راحتی به RAE تبدیل نمی شوند زیرا تبدیل آن به نوع ویتامین A بستگی دارد. به عنوان مثال ، 900 میکروگرم RAE می تواند از 6،000 تا 36،100 IU ویتامین A باشد.
چه مقدار ویتامین A احتیاج دارید؟
زنان باردار از سن 18 سال و کمتر: 750 میکروگرم RAE در روز
زنان باردار در سن 19 سال و بالاتر: 770 میکروگرم RAE در روز
زنان شیرده 18 سال و کمتر: 1200 میلی گرم RAE در روز
زنان شیرده 19 سال و بالاتر: روزانه 1300 میکروگرم RAE
زنان غیر باردار: 700 میلی گرم RAE در روز
لازم نیست هر روز مقدار توصیه شده ویتامین A را مصرف شود. در عوض ، در طی چند روز یا هفته گی به طور متوسط آن میزان را مد نظر بگیرید.
آیا می توانید بیش از حد ویتامین A مصرف کنید؟
رژیم غذایی متوسط آمریکایی مقدار زیادی ویتامین A را تأمین می کند. این ماده در گوشت ، لبنیات ، ماهی ، تخم مرغ و غلات غنی شده به شکل ویتامین A فعال یا رتینول موجود است. همچنین در بیشتر میوه ها و سبزیجات ، بیشتر به شکل کاروتنوئیدها وجود دارد.
در دوران بارداری ، مهم است که بیش از حد ویتامین A فعال مصرف نشود ، که می تواند در دوزهای زیاد باعث نقص هنگام تولد و سمیت کبد شود. (با این حال ، شما می توانید به اندازه دلخواه کاروتنوئید از میوه و سبزیجات دریافت کنید.)
زنان در سن 19 سال و بالاتر - چه باردار باشند و چه شیر مادر - نباید بیش از 3،000 میکروگرم RAE (یا 10،000 IU) فرم فعال ویتامین A از مکمل ها ، منابع حیوانی و غذاهای غنی شده دریافت کنند. برای زنان در سن 18 سال و بالاتر ، حد مجاز مصرف بالای 2800 میکروگرم RAE (9333 IU) است.
این یکی از دلایلی است که باعث می شود ویتامین های دوران بارداری خود را دو برابر نکنید یا از مکمل هایی که پزشکتان توصیه نکردند استفاده نکنید. اکثر ویتامین های پری ناتال حداقل بخشی از ویتامین A خود را به شکل بتاکاروتن دارند ، اما برخی از برندهای بدون نسخه ، انواع دیگر مولتی ویتامین ها و برخی غذاهای غنی شده حاوی مقادیر قابل توجهی فرم فعال ویتامین A دارند. همیشه برچسب محصول را بررسی کنید. یا قبل از مصرف تمام مکمل ها را به پزشک خود نشان دهید.
یک نکته دیگر: خطر ابتلا به نقص هنگام تولد از دریافت مقدار بالای ویتامین A ، دلیل این است که زنان باردار و کسانی که تصمیم به باردار شدن دارند باید از تجویز داروهای آکنه ایزوترتینوئین خودداری شود https://www.babycenter.com
ترجمه : راضیه فرقانی