هفته سی ام بارداری

هفته سی ام بارداری

1397/09/01

در هفته سی ام می توانید برای نوزاد خود شروع به خرید لباس، عروسک، تخت خواب و هر آنچه پس از ورودش به اتاق نیاز دارد کنید. در این هفته نوزاد شما به اندازه یک کلم است که تا چند هفته آینده می توانید صورت ماهش را ملاقات کنید.

اندازه کودک شما در هفته 30 ام 

در این هفته کودک شما اندازه یک کلم است و از سر تا پا حدودا 40 سانتی متر می باشد. وزن جنین در این هفته به یک و نیک کیلوگرم می رسد. اکنون چشمان کودک شما می تواند تمرکز کند. بینایی او چه در زمانی که در رحم است و چه زمانی که متولد می شود به رشد خود ادامه خواهد داد.

هفته 30 بارداری: علائم شما

در هفته 30 بارداری، برخی از علائمی که ممکن است تجربه کنید به شرح زیر است(مانند آنچه در هفته 29 تجربه کرده اید):

انقباضات براکستون هیکس

اگر در حدود هفته 30 احساس سفتی در شکم خود کردید، ممکن است چیزی را تجربه کنید که براکستون هیکس یا انقباضات تمرینی نامیده می شود. اینها انقباضاتی هستند که به بدن شما کمک می کنند تا برای زایمان آماده شود، اما نشانه ای از این نیستند که شما واقعاً در حال زایمان هستید. زمانی که شما خسته یا کم آب هستید، ممکن است بیشتر اتفاق بیفتند و در اواخر روز بروز می‌کنند. انقباضات براکستون هیکس می تواند با نزدیک شدن به موعد زایمان شما قوی تر شود و تشخیص اینکه آیا این انقباضات تمرینی را تجربه می کنید یا در حال زایمان هستید می تواند مشکل باشد.
اگر در هفته 30  و هفته 31 بارداری انقباضات یا گرفتگی عضلات را تجربه کردید و مطمئن نیستید که آیا این انقباضات براکستون هیکس هستند یا انقباضات زایمان واقعی - یا کاملاً چیز دیگری - با ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی خود تماس بگیرید، که می تواند علائم شما را ارزیابی کند. همچنین اگر خونریزی واژینال، کمردرد مبهم یا درد معده را تجربه کردید که به مرور در هفته 30 بارداری یا هر زمانی در بارداری پیشرفت می کند، با پزشک خود تماس بگیرید، زیرا ممکن است برخی از علائم زایمان زودرس یا چیز دیگری باشد.

خارش پوست

با افزایش وزن بارداری و شکم در حال رشد(که باعث کشیدگی پوست شما می شود)، در حدود هفته 30 بارداری، ممکن است با کشیده شدن و خشک شدن پوست خود احساس خارش کنید. استفاده آرام از یک لوسیون مرطوب کننده و هیدراته ماندن خوب می تواند کمک کند.

احساس تنگی نفس

این ممکن است به این دلیل اتفاق بیفتد که رحم شما بزرگتر می شود و معده و دیافراگم شما را به سمت ریه های شما فشار می دهد و تنفس را دشوارتر می کند. در یکی دو ماه آخر بارداری، ممکن است نفس کشیدن شما کمی راحت‌تر شود، زیرا کودک به داخل لگن شما قرار می گیرد و فشار روی ریه‌های شما کاهش می‌یابد. اما در حال حاضر، ممکن است کمی این مشکل را تجربه کنید. به آرامی حرکت کنید و صاف بنشینید تا به ریه هایتان فضای بیشتری برای انبساط بدهید. اگر احساس درد قفسه سینه یا تغییر عمده در نحوه تنفس خود دارید، فوراً با پزشک خود مشورت کنید، زیرا اینها از جمله علائمی هستند که در هفته 30 بارداری نباید نادیده گرفته شوند.

چه اتفاقی در بدن من می افتد؟

مشکل خواب که از هفته گذشته آغاز شده، در این هفته نیز ادامه دارد و ممکن است خواب های ناخوشایندی را تجربه کنید. سعی کنید به یاد داشته باشید که این رویاها واقعی نیستند. آنها توسط هورمون های شما و اضطرابی که احتمالاً در مورد تغییرات بزرگ پیش رو دارید، تغذیه می شوند.اگر احساس استرس دارید، با ماما یا پزشک خود صحبت کنید.

نکاتی برای داشتن خوابی بهتر

برای داشتن خوابی بهتر موارد زیر می توانند بسیار کارساز باشند:

  • استفاده از تعداد بالشت های بیشتر
  • خوابیدن در ساعت های آغازین شب و زود بیدار شدن
  • نوشیدن آب زیاد در طی روز
  • داشتن رژیم غذایی سرشار از کلسیم

مواردی که باید به آن توجه داشته باشید:

اگر پزشک شما به شما اجازه می دهد، می توانید به یک سفر کوتاه بروید با شریک زندگی خود به ماه کودک بروید یا با دوستان خود به سفر بروید. اگر برنامه های شما شامل سفر هوایی است، از ماما خود بپرسید که آیا می توانید در هفته 30 بارداری پرواز کنید.
به یاد داشته باشید که خوردن یک رژیم غذایی متعادل و مغذی در طول بارداری برای حمایت از رشد کودک و اطمینان از سلامت هر دوی شما مهم است. اگر می‌خواهید در هفته 30 بارداری چه بخورید، یکی از مواد مغذی مهمی که باید به دنبال آن باشید کلسیم است، ماده معدنی که به ساخت استخوان‌ها و دندان‌های کودک شما کمک می‌کند. شما روزانه به 1000 میلی گرم کلسیم نیاز دارید و اگر به اندازه کافی در غذاهایی که می خورید دریافت نمی کنید، ممکن است پزشک مکمل ها را توصیه کند. محصولات لبنی، غلات و آب میوه های غنی شده، بادام، و سبزی های تیره و برگ دار منابع عالی کلسیم هستند و می توانید از پزشک خود برای دریافت پیشنهادات بیشتر در مورد دریافت کلسیم در دوران بارداری خود بخواهید.
 

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما