دستوالعمل غربالگری سرطان پستان

دستوالعمل غربالگری سرطان پستان

1398/03/19

دستوالعمل غربالگری سرطان پستان کالج آمریکایی متخصصین زنان وزایمان (ACOG)

بولتن های عملی اسناد مبتنی بر شواهد هستند که خلاصه اطلاعات فعلی در مورد تکنیک ها و مسائل مربوط به مدیریت بالینی برای انجام مراقبت های زنان و زایمان است.

این اطلاعات به عنوان یک منبع آموزشی برای کمک به پزشکان در ارائه مراقبت های زنان و زایمان طراحی شده است و استفاده از این اطلاعات داوطلبانه است. این اطلاعات نباید به عنوان  تمام درمان های مناسب یا روش های مراقبت و یا به عنوان بیانیه ای از استاندارد مراقبت در نظر گرفته شود. این اطلاعات نباید جایگزین داوری حرفه ای پزشک متخصص درمان شود. تغییرات در عمل ممکن است ضروری باشد زمانی که در قضاوت معقول پزشک متخصص درمان این شیوه عمل با شرایط بیمار، محدودیت منابع موجود یا پیشرفت دانش یا فن آوری مشخص شود.

کالج آمریکایی متخصصین زنان و زایمان به طور مرتب انتشارات خود را بررسی می کند. با این حال، نشریات آن ممکن است شواهد جدیدی را منعکس نکنند. هر گونه به روز رسانی این سند را می توان در www.acog.org یافت یا با تماس با مرکز منابع ACOG.

 

American College of Obstetricians and Gynecologists

در حالی که ACOG هر کاری را برای ارائه اطلاعات دقیق و قابل اطمینان انجام می دهد، این نشریه "بدون هیچگونه ضمانتنامه دقت، قابلیت اطمینان یا موارد دیگر" بیان می شود یا ضمنی ارائه می شود. ACOG تضمین، تأیید یا تأیید محصولات یا خدمات هر شرکت، سازمان یا شخص نیست. نه ACOG، و نه مامورین، مدیران، اعضا، کارکنان و یا نمایندگان آن مسئولیت هر گونه از دست رفتن، آسیب یا ادعای مربوط به هر گونه مسئولیت، از جمله خسارات مستقیم، خاص، غیر مستقیم یا عواقب ناشی از ارتباط با این نشریه یا وابستگی بر اطلاعات ارائه شده را ندارند.

ارزیابی و بررسی خطر ابتلا به سرطان پستان در زنان دارای ریسک متوسط

سرطان پستان بیشترین تشخیص سرطان در زنان در ایالات متحده است و دومین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در زنان آمریکایی است . ماموگرام غربالگری منظم در سن 40 سالگی مرگ و میر ناشی از سرطان سینه را در زنان خطرناک کاهش می دهد . با این حال، غربالگری زنان نیز به دلیل نتایج آزمایش های  مثبت کاذب و تشخیص زودهنگام ضایعات بیولوژیک، از بین می رود. تفاوت در منافع و آسیب های متعادل منجر به تفاوت های بین دستورالعمل های عمده در مورد چه سنی برای شروع، چه سنی برای متوقف کردن، و چگونه اغلب توصیه غربالگری ماموگرافی در زنان با خطر متوسط ​​است.

ارزیابی ریسک ابتلا به سرطان پستان بسیار مهم است برای شناسایی زنان که ممکن است از نظارت  زودترسرطان پستان بهره مند شوند. با این حال، هیچ روش استاندارد برای ارزیابی خطر سرطان پستان مستند در ایالات متحده وجود ندارد. این می تواند فرصت های از دست رفته برای شناسایی زنان در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه منجر شود و ممکن است توصیه های غربالگری خطر را برای زنان با خطر بالا انجام دهد. ارزیابی ریسک و شناسایی زنان با خطر بالا اجازه می دهد تا ارجاع به ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی با تخصص در مشاوره ژنتیک سرطان و آزمایش جهش های ژنی مرتبط با سرطان سینه (به عنوان مثال BRCA)، مشاوره در مورد گزینه های کم خطر و آزمایش  برای شناسایی اعضای خانواده که احتمالا در معرض خطر بیشتری قرار دارند.

هدف این بولتن عملی این  است که درباره ارزیابی ریسک ابتلا به سرطان پستان، رهنمود های غربالگری سرطان پستان در زنان مبتلا به  ​​خطر متوسط، و برخی از اختلافات در مورد غربالگری سرطان پستان را بیان می کند. این توصیه ها را برای استفاده از یک چارچوب تصمیم گیری مشترک برای کمک به زنان در جهت توازن ارزش های شخصی خود در مورد مزایا و آسیب های غربالگری در سنین مختلف و فواصل زمانی ارائه می دهد تا انتخاب های غربالگری شخصی از طیف وسیعی از گزینه های معقول را ارائه دهد. توصیه هایی برای زنان در معرض خطر و بحث در مورد فن آوری های جدید مانند توزیع اطلاعات، فراتر از محدوده این نشریه است و در سایر نشریات کالج متخصص زنان و متخصص زنان و زایمان (ACOG)  مورد توجه قرار گرفته است.

BackgroundIncidence

سرطان پستان مربوط به 30٪ موارد جدید سرطان تشخیص داده شده در زنان است . در ایالات متحده، خطر ابتلا به سرطان سینه در زنان، حدود 12٪ (یک در هشت) است. برآورد شده است که 252،710 مورد جدید سرطان پستان در زنان، که به ترتیب منجر به مرگ 40،610 خواهد شد.

علاوه بر این ایالات متحده در سال 2017، تعداد 63،410 مورد جدید از داکتال کارسینوما در محل نیز تشخیص داده شد.

در پنجاه سال گذشته میزان مرگ و میر سرطان سینه به طور قابل توجهی کاهش یافته است. به عنوان مثال، نرخ زنده ماندن در حال حاضر پنج سال است که 90٪ - بطور قابل توجهی بالاتر از میزان بقای 5 ساله 75٪ در سال 1975 است . این کاهش به تشخیص زودرس و بهبود در درمان سرطان سینه منجر شده است . در حال حاضر حدود 3.5 میلیون زن مبتلا به سرطان سینه در ایالات متحده وجود دارد .

عوامل خطر سرطان پستان

عوامل اصلی سرطان پستان عبارتند از جنسیت زن... (بیش از 99٪ موارد سرطان پستان در زنان) و  سن بالا است. اگر چه مشخصه های دیگر با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه مرتبط است ، اکثر زنان که در معرض سرطان  تهاجمی پستان قرار می گیرند، عوامل خطر مشخصی ندارند.

عوامل خطر باروری

برخی از عوامل باروری بر خطر سرطان پستان تاثیر می گذارند، به ویژه خطر سرطان پستان  گیرنده مثبت هورمون . بررسی سیستماتیک نشان می دهد که عدم قطعیت و فاصله زمانی طولانی بین منارک و سن در اولین تولد همراه با افزایش خطر ابتلا به سرطان پستان گیرنده مثبت هورمون  است. سایر عوامل خطر ابتلا به سرطان پستان که کمتر گزارش میشود  عبارتند از سن بالاتر در اولین زایمان، سن بالاتر در یائسگی و سن جوانتر در منارک. در مقابل، برخی از عوامل  به نظر می رسد که خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. به نظر می رسد که تعداد زایمان خطر ابتلا به سرطان پستان در گیرنده مثبت هورمون  را کاهش می دهد و تغذیه با شیر مادر با کاهش خطر ابتلا به سرطان پستان گیرنده مثبت هورمون و سرطان پستان سه گانه منفی (یعنی منفی گیرنده استروژن، پروژسترون منفی و ERBB2 منفی [پیشتر HER2 / Neu-negative])

 

غربالگری پستان

 

هورمون درمانی در یائسگی به نظر می رسد خطر ابتلا به سرطان در زنان یائسه که از  هورمونی درمانی ترکیبی و کسانی است که به تنهایی از استروژن استفاده می کنند متفاوت است. در تحقیقات تصادفی شده در  سلامت زنان، زنان بعد از یائسگی مصرف استروژن و پروژستین، خطر ابتلا به سرطان سینه را در طی مراحل درمانی و بعد از مداخله زودهنگام  درمطالعه افزایش دادند. در زنان یائسه که قبلا هیسترکتومی داشتند و به طور تصادفی برای دریافت استروژن به تنهایی یا پلاسبو دریافت کردند، خطر سرطان پستان افزایش نیافت.

عوامل خطرساز فامیلی

سابقه خانوادگی سرطان پستان، سرطان تخمدان (از جمله سرطان لوله فالوپ و سرطان اولیه صفاقی) و سایر انواع سرطان مرتبط با جهش ژرم لاین با افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه ارتباط دارد. برای اعضای خانواده مبتلا به سرطان، شروع سرطان سینه در سن جوانی با افزایش خطر ابتلا به جهش لایه زایا همراه است. برای کسب اطلاعات بیشتر، مراجعه به دفترچه های تمرینی شماره 103، سندروم ارثی و سندرم سرطان تخمدان، (5) و بررسی اکتشاف و بازنگری سرطان سینه آن در ACOG مراجعه کنید.

اختلالات پستان

هیپرپلازی آتیپیکال داکتال، هیپرپلازی آتیپیک لوبولار  و کارسینوم لوبولار  اینسایتو معمولا بر اساس بررسی هیستولوژیکی یافته های غیرمعمول ماموگرافی یا توده های پستان می باشد . زنان مبتلا به این تشخیص خطر ابتلا به سرطان تهاجمی بعدی را در سینه های آسیب دیده و متعاقب آن  دارند و برخی مطالعات نشان می دهند که میزان سرطان سینه حدود 30٪ در 25 سال پیگیری است . برای کسب اطلاعات بیشتر، بولتن عملی شماره 164، تشخیص و مدیریت اختلالات پستان خوش خیم  و بازنگری منابع درمانی سرطان سینه ACOG را ببینید.

تراکم پستان

زنان با سینه های متراکم که توسط ماموگرافی تشخیص داده می شوند، خطر ابتلا به سرطان سینه اندکی افزایش یافته است. ماموگرافی حساسیت را برای تشخیص سرطان پستان در زنان با پستان های متراکم را کاهش می دهد . غربالگری سرطان پستان در زنان با پستان های متراکم فراتر از محدوده این سند است. برای اطلاعات بیشتر، نگاه کنید به کمیته نظرات شماره 625، مدیریت زنان با سینه های شدید تشخیص داده شده توسط ماموگرافی  و ACOG آنلاین سرطان سینه نمایش و درمان تابش یونیزه

زنان مبتلا به لنفوم هوچکین با پرتو درمانی پستان بین 10 سال و 30 سال (و احتمالا تا سن 45 سالگی) در معرض خطر افزایش سرطان پستان هستند . دخترانی که بین 10 سال و 14 ساله درمان می شوند، بیشترین خطر پیشرفت آینده سرطان سینه را دارند.

ملاحظات عمومی برای غربالگری

هدف غربالگری سرطان، تشخیص بیماری پیش از تظاهرات با لینی در بیماران سالم بدون علامت برای پیشگیری  از عوارض جانبی، بهبود بقا و جلوگیری از نیاز به درمان های شدیدتر است. تست های غربالگری هر دو از مزایا (به عنوان مثال، نتایج پیشرفته سلامت ) و عواقب ناگوار (به عنوان مثال، هزینه، اضطراب، ناراحتی، نتایج  مثبت‌کاذب و دیگر عوارض خاص نظیر  تشخیص ودرمانهای اضافی برای بیمار است.

خودآزمایی پستان، ، معاینه بالینی پستان و ماموگرافی تنها به تنهایی یا به صورت ترکیبی برای غربالگری سرطان پستان مورد استفاده قرار گرفته است. به طور کلی، غربالگری فشرده بیشتر بیماری ها را تشخیص می دهد.


غربالگری سه ماهه اول بارداری


غربالگری فشرده را می توان با ترکیب روش های متعدد غربالگری، افزایش غربالگری در محدوده سنی گسترده تر یا تکرار آزمون غربالگری افزایش داد. با این حال، استفاده مکرر از تست غربالگری به طور معمول با کاهش بازده (به عنوان مثال، تکرار  دو بار که اغلب افیکیسی یا اثربخشی دوبرابر ندارد) و با افزایش میزان آسیب های مربوط به غربالگری همراه است. تعیین ترکیبی مناسب از روش های غربالگری، سن شروع تشخیص، سن متوفق کردن غربالگری و چند بار تکرار آزمون های غربالگری نیاز به پیدا کردن تعادل مناسب بین مزایا و معایب است.

تعیین این تعادل می تواند دشوار باشد، زیرا برخی مسائل، به ویژه اهمیت آسیب های سابجکتیو  از بیمار به بیمار متفاوت است. این تعادل می تواند به عوامل دیگر، به ویژه ویژگی های آزمایش های غربالگری در جمعیت های مختلف و در سنین مختلف ارتباط دارد.

سرطان پستان

 

قضاوت های متفاوتی در مورد تعادل مناسب فواید و عوارض منجر به تفاوت بین توصیه های گروه اصلی توصیه های برای غربالگری سرطان پستان . کالج آمریكا متخصص زنان و زایمان این دستورالعمل ها، شواهد و شواهد حمایتی آنها و توصیه های مربوط به تصمیم گیری مشترك درون آنها را مرور كرده است. توصیه های کالج آمریکایی زنان متخصص زنان و زایمان برای غربالگری سرطان پستان ارائه شده در این سند نشان می دهد که تصمیم گیری های غربالگری باید با توجه به منافع و عوارض نسبی بیماران مرتبط سازند. توصیه های کالج آمریکایی زنان و مامایی به تصمیم گیری های مشترک در تصمیم گیری در میان گزینه های موجود در کارگروه خدمات پیشگیرانه خدمات ایالات متحده، انجمن سرطان آمریکا (ACS) و رهنمودهای شبکه ملی جامع سرطان اشاره دارد. چند بخش بعدی این بولتن عملی اطلاعات مربوط به مزایای کلی و آثار غربالگری ماموگرافی را نشان می دهد. اطلاعات مربوط به روش های غربالگری دیگر و تفاوت بین مزایا و معایب ماموگرافی در سنین مختلف و فواصل غربالگری در "ملاحظات و توصیه های بالینی" در این سند آمده است.

مزایای غربالگری ماموگرافی

برای به روز رسانی توصیه های غربالگری ، سرویس  خدمات پیشگیری کننده ایالات متحده و ACS به تازگی بررسی های سیستماتیک جداگانه از شواهد برای غربالگری سرطان پستان در زنان  با خطر بالا انجام داد  بررسی اثر ماموگرافی بر مرگ و میر به روش چالش به روش متدولوژی به دلیل تعداد زیادی از زنان مورد نیاز است و دوره های پیگیری طولانی  است. مطالعات تصادفی و مشاهدات اطلاعات مهمی را ارائه می دهند، اما محدودیت های مختلفی دارند. هر دو بررسی سیستماتیک مطالعات تصادفی و مشاهداتی را در هم آمیخته و توافق کردند که ماموگرافی عموما مرگ و میر سرطان پستان را کاهش می دهد. بررسی سیستماتیک ACS اشاره کرد که میزان کاهش مرگ و میر در انواع مطالعه و طول مدت پیگیری  متفاوت است. بررسی سیستماتیک ACS گزارش شده است.

غربالگری ماموگرافی با کاهش مرگ ومیر ناشی از سرطان پستان در آزمایشهای کنترل شده تصادفی (خطر نسبی [RR]، 0.88-0.82) همراه بود؛ در مطالعات کوهورت (RR، 0.75، 95٪ CI، 0.89-0.61)؛ و در مطالعات مدل سازی (متوسط ​​RR، 0.85؛ محدوده 0.77 تا 0.93) (2). نتایج رسیدگی به پرونده های خدمات پیشگیرانه  در ایالات متحده  بر اساس سن گزارش شده است. این بررسی سیستماتیک خطر ابتلا به سرطان پیشرفته سینه (مرحله IIB یا بیشتر) با غربالگری ماموگرافی  در زنان 50 ساله و بالاتر (RR، 0.62، 95٪ CI، 0.46-0.83) (24) یافت شد. اگر چه بررسی های سیستماتیک  خدمات  پیشگیری ایالات متحده  وACS شواهدی مبنی بر اینکه ماموگرافی  از نیاز به درمان پیشرفته سرطان جلوگیری می کند نشان نداد. منطقی است فرض کنیم که اگر غربالگری خطر ابتلا به سرطان پیشرفته پستان را کاهش دهد، ممکن است نیاز به درمان سرطان  پیشرفته را کاهش دهد .

دستوالعمل انجمن سرطان آمریکا(ACC)

بر مبنای دستورعمل تازة سرطان سینه از سوی انجمن آمریکایی سرطان (ACC) که در JAMA منتشر شده است، خانم‌ها باید فرصت انجام غربالگری سالانه برای سرطان سینه را از سن 40 سالگی داشته و نیز مجاز باشند که بعد از 55 سالگی این کار را ادامه دهند. این دستورعمل‌های جدید بر اساس جامعة آماری و انجمن بیماران مبتلا به سرطان سینه است.

غربالگری سرطان پستان

ACC  دستورعمل تازه را برای غربالگری سرطان سینه توصیه می‌کند. در اولین به روزرسانی اساسی از سال 2003، ACC  توصیه کرد که زنان دارای ریسک متوسط سرطان سینه آزمایش‌های غربالگری منظم ماموگرافی را در سنین پایین‌تر از سن 45 سالگی آغاز کنند و زنان 55 ساله و یا پیرتر باید این آزمایش‌ها را به جای هر سال دو سال یک بار انجام دهند اما با امکان ادامة سالانة آن.

مرگ و میر زنان ناشی از سرطان سینه بطور پیوسته از سال 1990 میلادی به دلیل پیشرفت علم پزشکی در تشخیص و درمان این نوع بیماری کاهش یافته است..

غربالگری سالانه از 45 تا 54 سالگی

توصیه‌های جدید بر اساس یافته‌های شمار زیادی از مطالعات در مورد فواید و مضرات غربالگری برای استفاده در یک بستر بالینی طراحی شده‌اند.

حقایق اجمالی مربوط به غربالگری سرطان سینه 

در سال 2013، 7/65٪ زنان آمریکایی مورد غربالگری سرطان سینه قرار گرفتند.

بالاترین درصد زنان قرار گرفته در معرض غربالگری سرطان سینه با 71٪ مربوط به سنین 50 تا 64 سال بود.

6/56٪ زنان در سنین 75 سال و بالاتر مورد غربالگری قرار گرفتند.

سرطان سینه دومین علت مرگ و میر بعد از سرطان ریه در زنان آمریکایی است.

تشخیص زودهنگام این بیماری در موفقیت درمان سرطان سینه بسیار ضروری و مؤثر است.

آزمایش‌ها و غربالگری لازم سالانه از سن 45 تا 54 سالگی

توصیه‌های جدیدی مبتنی بر یافته‌هایی است که از مطالعات انجام شده در زمینة به تعادل رسیدن فواید و مضرات غربالگری سالیانه و طراحی روشی برای استفاده خودبالینی به دست آمده است.

حقایقی در مورد غربالگری سن ابتلا به سرطان سینه

در سال 2013 حدود 65.7 درصد از زنان آمریکایی در طرح غربالگری سن ابتلا به سرطان سینه شرکت کردند.

بیشترین زنان مبتلا به این بیماری که حدود 71 درصد بودند سنی بین 50 تا 64 سال داشتند.

56.6  درصد زنان سن 75 و یا بیش از این را داشتند.

در مورد ماموگرافی بیشتر بدانیم:

این دستور العمل و راهبردها به شرح زیر است :

1.برای سنین 40 تا 44 سالگی انجام این آزمایش‌ها و حضور در غربالگری اختیاری است.

2.آزمایش‌های منظم ماموگرافی از سن 45 سالگی.

3.آزمایش‌های سالیانه برای زنان سن 45 تا 54 ساله 

4.آزمایش هر دو سال یک‌بار به اضافه ادامه دادن انجام آزمایش‌های سالیانه.

5.ادامة آزمایش برای زنان تا ده سال یا بیشتر بعد از بهبود و رسیدن به سلامتی.

6.کلینیک تخصصی بیماران سرطانی سینه ابتلا به این بیماری را در هر سنی احتمال می‌دهد اما بیشترین احتمال برای ابتلا به این بیماری در سن 40 سالگی و سنین بعد از آن است.

7.زنان با توجه به میانگین سن 40 سالگی در ابتلا به سرطان سینه باید در این مورد دقت کنند تا به این بیماری دچار نشوند. آنها باید به اطلاعاتی که در مورد عوامل خطر، چگونگی کاهش ابتلا، مزایا و مضرات و محدودیت‌های آزمایش‌های ماموگرافی مداوم آگاه شوند.

8.زنان باید از سابقة پزشکی خود و خانواده که در یک درمانگاه انجام شده آگاهی داشته باشند تا بتوانند بفهمند که در اثر گذشت زمان آیا تغییری در وضعیت سلامتی آنها به وجود آمده یا خیر.

9.جنبة منفی ماموگرافی و آزمایش شامل تشخیص بیماری و بعضی نتایج مثبت کاذب شایع است. هردوی آنها می‌تواند به مداخلات غیر ضروری از قبیل بیوپسی و یا معالجه سرطانی شود که اگر تشخیص داده نمی‌شد پیشرفت نمی‌کرد.

10.هدف از این توصیه‌ها که توسط آی سی اس ارائه شده به حداقل رساندن مرگ و میر زنان ناشی از سرطان سینه توسط انجام آزمایش و شرکت در غرباگری است.

11.زنان باید بدانند که مضرات و فواید این آزمایش‌ها یکسان است و تصمیم‌گیری برای انجام یا عدم انجام آن برای بسیاری از زنان سخت است و گاهی ممکن است تصمیمات درستی نگیرند.

 

نتیجة آن به شرح زیر است :

هدف از این دستورالعمل جدید این است که انعطاف‌پذیری زنان برای شروع انجام این آزمایش‌ها بالا رفته و این کار را انجام دهند. در مقالة دکتر نانسی از دانشکده پزشکی دانشگاه هاروارد و دکتر پپس از بیمارستان زنان بریگهام ماساچوست آمده که زنان حدود سن 45 سال به طور متوسط احتمال مبتلا شدن به بیماری سرطان سینه را دارند که این خطر در زنان سنین 55 ساله بیشتر بوده که باید آزمایش‌ها دوسالانه و همچنین آزمایش‌های سالانه یاد شده را انجام دهند.

آنها اعتقاد دارند که از زنان مسن تر که امید به زندگی آنها کمتر از ده سال می‌باشد نباید آزمایش‌های غربالگری را انجام دهند.

در مقابل با نظر آی سی اس انجمن / USPSTF  نظر متفاوتی دارند و آن هم این است که غربالگری و انجام این آزمایش‌ها تنها برای زنان در سنین بین 50 تا 74 انجام شود و برای زنان سن 40 تا 49 سالگی روتین و ایده‌آل نیست.

سرطان سینه از بافت پستان آغازمی شود. این بیماری بصورت بسیار نادر در مردان نیز مشاهده شده است. برخی علائم سرطان سینه عبارتند از: وجود توده، تغییر شکل، گودی پوست، ترشح مایع از نوک پستان یا پوسته شدن قسمتی از پوست، فرورفتگی نوک سینه و تورم غدد لنفاوی زیر بغل. عواملی که خطر ابتلا به سرطان پستان را افزایش می دهند، عبارتند از: چاقی مفرط، عدم تحرک بدنی، افراط در نوشیدن الکل، درمان جایگزینی هورمون در یائسگی، قرار گرفتن در معرض پرتوهای یونی، شروع قاعدگی در سنین پایین، دیر بچه دار شدن یا بچه دار نشدن. سابقه خانوادگی، زنانی که ژن جهش یافته BRCA1 و BRCA2 دارند 3 تا 7 برابر بیشتر از زنان فاقد این ژن به سرطان سینه مبتلا می شوند.

A woman make a self exam

تشخیص زودهنگام سرطان با ماموگرافی یا سونوگرافی سینه و نمونه برداری از تومور به اتخاذ شیوه های درمانی کمتر تهاجمی و کاهش مرگ و میر کمک می کند. اما بر اساس برآوردهای اولیه، در صورت به اجرا گذاشته شدن دستورالعمل جدید پیشنهادی Canadian Task Force on Preventive Health ، طی ده سال آینده 4 هزار زن جان خود را در اثر ابتلا به سرطان سینه از دست خواهند داد. این نقطه نظر گروهی از پزشکان، از جمله دکتر پائولا گوردون، استاد رشته رادیولوژی دانشگاه بریتیش کلمبیا و از مدیران بیمارستان زنان بریتیش کلمبیا می باشد.

بر اساس دستورالعمل جدید منتشر شده در نشریه انجمن پزشکی کانادا، غربالگری منظم برای زنان 40 تا 49 سال با ریسک اندک ابتلا به سرطان سینه توصیه نمی شود. اما زنان 50 تا 74 سال با ریسک نرمال یعنی زنانی که سابقه ابتلا به سرطان سینه در خانواده شان وجود ندارد، می بایست هر دو تا سه سال یکبار ماموگرام انجام بدهند. دکتر دونا رینولدز، از اعضای هیئت کارشناسی و یکی از تدوین کنندگان دستورالعمل جدید می گوید:<برای زنان 40 تا 49 سال، از عوارض منفی انجام غربالگری مطلع هستیم. از جمله احتمال دریافت جواب مثبت اشتباه. در این گروه سنی مزایای انجام غربالگری و تاثیر آن در کاهش مرگ و میر ناشی از سرطان سینه اندک می باشد.

 

آزمایش پستان برای سرطان پستان

 

همانطور که گفته شد <کارگروه> مورد اشاره در دستورالعمل جدید انجام ماموگرافی از زنان 40 تا 49 سال و خودآزمایی پستان توسط زنان یا Breast self-examination را توصیه نکرده، این در حالیست که مطالعاتی که در سال 2014 در مورد تاثیر غربالگری انجام شد، حاکی از کاهش 40 درصدی میزان مرگ و میر نزد زنانی بود که ماموگرام را انجام داده بودند. به نظر می رسد که کارشناسان <کارگروه> عمدا نتایج مطالعات قبلی را نادیده گرفته اند و به سه مزیت مهم غربالگری و تشخیص زودهنگام بی توجه می باشند. یعنی: اجتناب از ماستکتومی، lymphedema و شیمی درمانی.

علت توصیه <کارگروه> در مورد ضروری نبودن ماموگرافی از 40 سالگی که به مبتلایان اجازه می دهد با شروع زودهنگام درمان، تن به عمل های تهاجمی ندهند، چیست؟ آیا ممکن است هدف نهفته در پس آن کاهش هزینه های درمانی باشد؟ مسلما اظهارنظر قطعی در این مورد ممکن نیست، ولی جزو اولین احتمالاتی است که به ذهن بسیاری از مردم خطور می کند.

تنظیم کنندگان گزارش، استدلال می کنند که با غربالگری غیرضروری و فراخواندن بیمار برای تکرار آزمایش احتمال تشخیص اشتباه سرطان وجود دارد. در حالی که پزشکانی مانند گوردون معتقدند که زنان هنگامی برای تکرار آزمایش فراخوانده می شوند که احتمال ابتلا به بیماری وجود داشته باشد. با اینکه تکرار آزمایش می تواند نگران کننده و اضطراب آور باشد، اما نتیجه مطالعات انجام شده نشان می دهد که انجام آن اثر سوء بلند مدت ندارد.

در گزارش <کارگروه> تاکید زیادی روی <تشخیص اشتباه> و <درمان غیرضروری> صورت گرفته است در حالی که احتمال تشخیص اشتباه 10 درصد یا کمتر است. همچنین ریسک ابتلا به دلیل  متراکم بودن پستان در مقایسه با سابقه ابتلا مادر یا خواهر به سرطان سینه، بالاتر اعلام شده است.

اینطور که به نظر می رسد، <کارگروه> بر آسیب غربالگری تاکید کرده ولی به عواقب عدم غربالگری اشاره نکرده اند در حالی که تشخیص زودهنگام سرطان با ماموگرافی یا سونوگرافی و نمونه برداری از تومور برای تشخیص خوش خیم یا بدخیم بودن آن، به اتخاذ شیوه های درمانی کمتر تهاجمی و کاهش مرگ و میر کمک می کند.

دکتر گوردون معتقد است که متاسفانه مالیات دهندگان کانادایی بودجه مطالعاتی را تامین کرده اند که در صورت به اجرا گذاشته شدن توصیه های آن در سطح کشور به مرگ و میر مبتلایان به سرطان سینه منجر خواهد شد.

 

منبع: www.m.acog.org

ترجمه: توسط راضیه فرقانی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما