مصرف کلسیم و منیزیوم در بارداری

مصرف کلسیم و منیزیوم در بارداری

1399/01/11

 

مصرف مکمل کلسیم ومنیزیوم در بارداری

کلسیم یکی از عناصر ضروری برای حفظ سلامت استخوان ها است. اگرچه رژیم غذایی بهترین راه برای دریافت کلسیم مورد نیاز بدن است، اما مکمل های کلسیمی می توانند گزینه ای جایگزین برای افرادی باشند که رژیم خوب و صحیح کلسیمی نداشته اند
مولتی ویتامین شما ممکن است حاوی کلسیم باشد، اما احتمال آن کم است. شما به کلسیم نیاز دارید تا به کودک کمک کنید که استخوان ها و دندان های قوی و همچنین اعصاب و عضلات سالم (از جمله قلب) داشته باشد. بیشتر مولنی ویتامینهای بارداری حاوی 100 تا 200 میلی گرم کلسیم می باشند، اما برخی از آنها حاوی کلسیم نیستند.  اگر ویتامین پیش از زایمان مصرف می کنید، احتمالا حداقل 150 میلی گرم کلسیم دریافت می کنید. اگر کلسیم به قدر کافی از رژیم غذایی خود دریافت نمی کنید، می توانید از مکمل کلسیم جداگانه استفاده کنید، اما در نظر داشته باشید بدن شما فقط می تواند تا 500 میلی گرم کلسیم را در یک زمان جذب کند. بنابراین ممکن است لازم باشد مکمل کلسیم خود را در دوزهای کوچکتر، چندین بار در روز مصرف کنید.
شیر، پنیر، ماست، توفو، ماهی مانند ساردین و سبزیجات برگ سبز دارای کلیسم هستند.
شما نیاز به ویتامین D برای جذب کلسیم دارید، بنابراین مطمئن شوید که ویتامین D در رژیم بارداری به اندازه کافی وجود دارد. کلسیم اضافی به شکل های مختلف، بیشتر از کربنات کلسیم و سیترات کلسیم می باشد.
کربنات کلسیم بیشترین کلسیم را فراهم می کند،  سیترات کلسیم به راحتی توسط بدن جذب می شود. 
برای تشخیص زمان مصرف قرص کلسیم، باید به سه شاخص اصلی زیر توجه کنید:
1- نوع قرص کلسیم
برچسب دارو را نگاه کنید و ببینید مکمل کلسیم از چه نوعی است؟ اگر مکمل دارای سیترات کلسیم است، می توانید آن را همراه غذا و یا به تنهایی مصرف کنید.
اگر مکمل دارای کربنات کلسیم است، بهتر است با غذا میل شود. اسید معده که در حال خوردن غذا تولید می شود به جذب بهتر کربنات کلسیم کمک می کند.
2- دوز روزانه
بیشترین جذب کلسیم زمانی اتفاق می افتد که به مقدار 500 میلی گرم یا کمتر در هر بار مصرف شود. بنابراین اگر باید روزانه 1000 میلی گرم کلسیم مصرف کنید، بهتر آن است آن را به دو یا تعداد بیشتر دوز مصرفی تقسیم کرده و همه را یک جا مصرف نکنید.
3- اگر داروهای دیگری مصرف می کنید
مکمل های کلسیم می توانند با بسیاری از داروهای تجویزی مثل آنتی بیوتیک ها، بیس فسفونات ها و داروهای فشار خون تداخل کنند.
با پزشک خود و یا دکتر داروسازدر مورد تداخل احتمالی مکمل کلسیم و داروهای دیگری که مصرف می کنید، مشورت کنید.
قرص های کربنات کلسیم سنگ ساز هستند و برای جذب شدن نیاز به اسید معده دارند، در صورتی که معده شما جراحی شده باشد و یا قرص های آنتی اسید مصرف می کنید، کربنات کلسیم جذب نخواهد شد. لذا در افرادی که خطر سنگ کلیه دارند و یا اسید معده آن کاهش یافته، بهتر است از سیترات کلسیم استفاده نمایند.
توصیه ما همچنان این است که بهترین راه دریافت عناصر مورد نیاز بدن و از جمله کلسیم، شکل طبیعی آن و داشتن رژیم غذایی سالم و متعادل است.
 
 قرص های کلسیم داخلی به لحاظ کیفیت، تفاوتی با مکمل‌های خارجی ندارند، گفت: مکمل‌های کلسیم داخلی به لحاظ کیفیت تفاوتی با مکمل خارجی ندارد و مصرف مکمل خارجی تنها صرف هزینه بیشتر است.
وی گفت: یک زن باردار باید در روز 1200 تا 1500 میلی گرم لبنیات (چهار واحد لبنیات، هر واحد معادل یک لیوان شیر یا ماست) مصرف کند.
مکمل کلسیم عمدتا از هفته بیستم بارداری تجویز می‌شود و علت اصلی تجویز آن، پیشگیری از پرفشاری خون در دوران بارداری است.
جنین برای تامین نیازهای رشد خود به کلسیم نیاز دارد و اگر این نیاز از طریق غذاها تامین نشود، جنین کلسیم مورد نیاز خود را از استخوان‌های مادر می‌گیرد و در درازمدت مادر دچار پوکی استخوان می شود.
اگر مادری به اندازه کافی لبنیات مصرف کند و نیاز کلسیم خود را از طریق مصرف مواد غذایی تامین کند، ضرورتی برای تجویز مکمل کلسیم نیست. بیشتر زنان ایرانی به ندرت کلسیم مورد نیاز خود را از گروه‌های غذایی تامین می‌کنند.

مکمل‌های کلسیم سیترات بهتر از کلسیم کربنات است، چرا که به آسانی قابل جذب بوده و نیازی به ترشح اسید معده ندارند و بین وعده‌های غذایی نیز قابل مصرف هستند. دریافت مکمل‌ها با مقادیر توصیه شده، هیچ مشکلی برای مادر و جنین ایجاد نمی‌کند.

 


نحوه مصرف مکمل کلسیم و امگا 3 در بارداری


زمان مصرف قرص منیزیم در بارداری

مکمل منیزیوم در بارداری

منیزیم یک مادهٔ مغذی است و همراه کلسیم به صورت ترکیبی عمل می‌کنند، یعنی منیزیم عضلات بدن را شل می‌کند و کلسیم عضلات را تحریک می‌‌کند تا منقبض شوند. همچنین پژوهش‌ها حاکی از آن است که دریافت منیزیم کافی در دوران بارداری می‌تواند به جلوگیری از شروع زودرس انقباضات رحمی کمک کند. منیزیم به ساخت دندان‌ها و استخوان‌های محکم در جنین نیز کمک می‌کند.
 
تأمین منیزیم مورد نیاز بدن با یک رژیم غذایی سالم و متنوع کار سختی نیست و منیزیم در برخی از مکمل‌های دوران بارداری گنجانده شده است. اما اگر رژیم غذایی شما خیلی خوب نباشد یا به دلیل تهوع‌ بارداری نمی‌توانید چیز زیادی بخورید ممکن است دچار کمبود منیزیم شوید. اگر فکر می‌کنید به اندازهٔ کافی منیزیم دریافت نمی‌کنید، قبل از هر چیز با پزشکتان در مورد مصرف مکمل صحبت کنید.
 
کمبود منیزیم بسیار نادر است، اما علائم آن شامل تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، خستگی، بی‌خوابی، کشیدگی عضلات، حافظهٔ ضعیف، ضربان قلب نامنظم و ضعف است
 

میزان مصرف منیزیم در بارداری

زنان در هر سنی به مقدار مشخصی منیزیم نیاز دارند. به‌طورکلی، میزان و مقدار مصرف منیزیم برای زنان شامل موارد زیر است:
 
زنان ۱۹ تا ۳۰ ساله: ۳۱۰ میلی گرم در روز
 
زنان ۳۱ ساله و بالاتر: ۳۲۰ میلی‌گرم در روز
 
زنان باردار ۱۸ ساله و جوان‌تر: ۴۰۰ میلی‌گرم در روز
 
زنان باردار ۱۹ تا ۳۰ ساله: ۳۵۰ میلی‌گرم در روز
 
زنان باردار ۳۱ ساله و بالاتر: ۳۶۰ میلی‌گرم در روز
 
زنان شیرده ۱۸ ساله و جوان‌تر: ۳۶۰ میلی‌گرم در روز
 
زنان شیرده ۱۹ تا ۳۰ ساله: ۳۱۰ میلی‌گرم در روز
 
زنان شیرده ۳۱ ساله و بالاتر: ۳۲۰ میلی‌گرم در روز
 
نوشته وگردآوری مطالب : راضیه فرقانی
راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما