سرخجه

سرخجه

1397/09/24

سرخجه ( سرخک آلماتی) در بارداری

سرخجه یک توگا ویروس RNA دار است . ویروس این بیماری از راه تنفس هوای آلوده به ویروس بیماری وارد بدن میشود و پس از گذشت دوره کمون بیماری که حدود ۱۲_۲۳روز است آثار آن ظاهر می گردد. یکبار ابتلا به سرخچه باعث میشود تا بدن شما نسبت به این بیماری مصونیت دائمی پیدا کند.

علائم سرخجه

سرخچه می تواند با علائم خفیفی مانند تب بروز نماید ، سپس شخص با آب ریزش بینی مختصری روبرو خواهد شد ، پس از این مراحل شخص در ناحیه پوست با دانه های صورتی یا قرمز و آبدار روبرو می شود .غالبا این جوش ها ابتدا در سر و صورت ظاهرمی شود و سپس در تنه و در اندام های دیگر بدن . این ضایعات پوستی کلا سه روز روی پوست باقی میمانند یعنی در هر یک از این سه قسمت ،یک روز باقی مانده سپس شروع به ناپدید شدن میکنند.
 
در بالغین درد مفاصل شایع است.ممکن است ،قرمزی هایی در سقف دهان و گلو پیدا شوند که گاهی به صورت مجتمع و لکه مانند هستند و در غدد لنفاوی گردن نیز تورم ایجاد میشود.
 
با وجوداینکه که سرخجه بیماری خطرناکی نیست ،بی توجهی به آن میتواند زیان های جبران ناپذیر به همراه داشته باشد. مخصوصا اگر زن بارداری به بیماری سرخجه مبتلا شود.زیرا ابتلای زن باردار به سرخچه ،به خصوص در سه ماهه اول  بارداری،میتواند سبب افزایش خطر سقط وناهنجاریهای مادرزادی شود

بیشتر بدانید:آبله مرغان و بارداری


تشخیص سرخجه

ویروس سرخجه را میتوان می توان تا دو هفته از شروع راش از خون. ادار.ترشحات نازوفارنکس، مایع مغزی نخاعی جداسازی کرد
آنتی بادی اختصاصیIgm  با استفاده از Elisa  ۴_۵  روز از بروز علائم بالینی در خون شناسایی کرد ولی این آنتی بادی تا۶ هفته بعد از راش پابرجا بماند، حداکثر تیترسرمی IgG ۱_۲ هفته بعد از شروع راش دیده می شود. وجود آنتی بادیهای IgG با تمایل پیوندی بالا بر وقوع عفونت حداقل ۲ ماه قبل دلالت می کند 

تشخیص سندرم سرخجه حاد 

افزایش چهار برابر در تیتر IgG در فاز حاد (هفت تا ده روز از شروع راش)و دوران نقاهت(دو تا سه هفته بعد)
حضور و مثبت شدن IgM  ضد سرخجه
كشت سرخجه مثبت
 
اگر  IgM ضد سرخجه به صورت تصادفی در یک زن باردار در غیاب سابقه بیماری مشابه سرخجه  و یا تماس با فرد مبتلا، پيدا شود بررسي بیشتر مورد نیاز است. 
در افراد بدون تماس یا کم خطر از نظر قرار گرفتن در معرض سرخجه، مثبت شدن IgM  به احتمال زیاد به صورت كاذب به علت فاکتور روماتوئید مثبت و یا آنتی بادی هاي دیگر ثانويه به عفونت که می توانند  واکنش متقاطع نشان  دهند، مي باشد. 
 
ترجمه راضیه فرقانی
منبع:بیماریهای عفونی ویلیامز
راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما