هیپرتروفی لبیاها چیست؟

هیپرتروفی لبیاها چیست؟

1398/10/23


هایپرتروفی لبیاها: علائم ، درمان و موارد دیگر

هیپرتروفی لبیاها چیست؟

هر کس ویژگی های مختلف صورت، نوع بدن و رنگ پوست دارد. همچنین در دستگاه تناسلی خارجی زن، که به ولووا معروف است، تفاوت هایی وجود دارد.

ولووا شامل دو مجموعه چین دار یا لب است. چین های بزرگ بیرونی labia majora گفته می شود. چین های داخلی کوچکتر ، labia minora است.

در اکثر زنان ، لبیاها متقارن نیستند. به هیچ وجه غیرعادی نیست که یک طرف بزرگتر ، ضخیم تر یا بلندتر از طرف دیگر باشد. طیف گسترده ای از اشکال و اندازه ها همچنین وجود دارد.


اصطلاح "هیپرتروفی  لبیا ماژور به لابیا ماژورا اشاره دارد که بزرگ شده است. به همین ترتیب ، اصطلاح " هیپرتروفی لبیا مینور به بزرگی لبیا مینور اشاره می کند که  بیشتر از لابیا ماژورا است.
در هر صورت ، هیپرتروفی لبیاها به این معنا نیست که شما یک مشکل پزشکی دارید. اکثر خانم ها به دلیل اندازه یا شکل لبیا خود هیچگاه دچار مشکل نمی شوند.

هایپرتروفی لبیاها

 

 

علائم هیپرتروفی لبیاها چیست؟

اگر دچار هیپرتروفی خفیف لبیا هستید ، ممکن است متوجه آن نشوید. با این حال ، Labia minora بسیار حساس تر از لابیا ما ژور  هستند. به همین دلیل بزرگ شدن لبیا کوچک می تواند چند مشکل ایجاد کند. هایپرتروفی لبیاها می تواند باعث ایجاد یک برجستگی قابل توجه در لباس شما شود ، خصوصا زمانی که مایو به تن دارید

علائم دیگر هیپرتروفی مینور شامل:

مشکلات بهداشتی هیپرتروفی لبیاها 

اگر منطقه بسیار حساس است ، ممکن است تمایل به جلوگیری از لمس آن داشته باشید. همچنین تمیز کردن  بین چین ها روی پوست ناحیه تناسلی  ، به ویژه در دوره قاعدگی ، سخت تر است. این ممکن است منجر به عفونت های مزمن شود.

تحریک هیپرتروفی لبیاها 

لب های بلند می توانند باعث ساییده شدن با لباس زیر شوند. اصطکاک طولانی مدت می تواند منجر به  تحریک پوستی دراین ناحیه شود که بسیار حساس است. 

درد و ناراحتی هیپرتروفی لبیاها 

لبیا بزرگ شده می تواند در حین انجام فعالیت های بدنی ، خصوصاً مواردی که بر ناحیه تناسلی فشار وارد میشود صدمه ببیند. بطور مثال اسب سواری و دوچرخه سواری است.
درد و ناراحتی همچنین می تواند در طول پیش نوازی درزمان سکس یا مقاربت ایجاد شود.

 

چه عواملی باعث هیپرتروفی لبیاها می شود؟
 

دقیقاً همانطور که ممکن است یکی از پاهایتان کمی بلندتر تر از پای دیگر باشد ، ممکن است لب های شما دقیقا قرینه نباشد. هیچ اندازه ای از اندازه و شکل استاندارد برای لبیا وجود ندارد.
دقیقا به همین دلیل است که  رشد و بزرگ شدن لبیا  مشخص نیست علل ممکن است موارد زیر را شامل شود:
با توجه به ژنتیک ، ممکن است از بدو تولد لبیا  به این صورت باشد.
هورمونی: با افزایش استروژن و سایر هورمونهای زنانه در دوران بلوغ ، تغییرات بسیاری رخ می دهد ، از جمله رشد لبیلا مینورا.
بارداری: در دوران بارداری ، افزایش جریان خون به ناحیه تناسلی می تواند باعث افزایش فشار و منجر به احساس سنگینی وبزرگی درناحیه لبیا میشود
در بعضی موارد ، هیپرتروفی لبیاها ممکن است به دلیل عفونت یا تروما به ناحیه ایجاد شود

درمان هیپرتروفی لابیال

در بیشتر موارد زنان دچار هیپرتروفی لابیال نیازی به درمان ندارند. به هر جهت، اگر هیپرتروفی لابیال سبب ایجاد ناراحتی یا عدم آرامش فیزیکی یا روان‎شناختی شده باشد، گزینه‎های درمانی به قرار فهرست زیر در دسترس است:

تغییرات سبک زندگی

برخی از زنان پی می‎برند که در صورت پوشیدن لباس زیر غیر تنگ و چسبان ناراحتی ناشی از بزرگی لابیای آنان برطرف می‎شود. پوشیدن لباس زیر و شورت راحت و گشاد به پیشگیری از سایش غیر ضروری در ناحیه مورد بحث کمک می‎کند.

پوشیدن لباس‎های تهیه شده از مواد طبیعی مثل نخ و کتان نیز می‎تواند باعث افزایش میزان جریان هوا در اطراف مادگی شود.

پزشکان در عین حال می‎توانند برای کاهش آزردگی و مدیریت علایم در این مورد برای زنان کرم‎های موضعی تجویز کنند.

دیگر نکاتی که می‎توانند برای مدیریت علایم احتمالی مفید باشند شامل موارد زیرند:

زنان برای پیشگیری از تماس با ترکیبات یا مواد شیمیایی اضافی باید تامپون‎ها و نوار بهداشتی غیر معطر و ساخته شده از مواد طبیعی را انتخاب کنند.

زنان باید در هنگام اقدام به ورزش یا فعالیت‎های منجر به تحریک لابیا مثل دوچرخه‌سواری از پد یا کوسن مناسب برای ناحیه لابیا استفاده کنند.

رعایت بهداشت مناسب و شستشوی دست‎ها با صابون هیپوآلرژنیک عاری از مواد شیمیایی یا عطرهای قوی مفید است.

جراحی

برخی از زنان ممکن است برای کاهش اندازه لابیای خود به عمل جراحی اقدام کنند. این عمل زیر عنوان لابیوپلاستی شناخته می‌شود


https://www.healthline.com/health/womens-health/labial-hypertrophy
ترجمه : راضیه فرقانی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی

راضیه فرقانی کارشناس مامایی دانش آموخته دانشگاه علوم پزشکی تهران با سابقه ۲۸ سال فعالیت مامایی وزنان درمطب وبیمارستان درتهران .. درحال حاضر مدیر وب سایت تخصصی نوین ماما می باشند که دانش وتجربیات خود را دراین زمینه به کاربران گرامی ارائه می دهند.

ارسال نظر شما

نظر خود را راجع به این مطلب بنویسید و مشارکت کنید
ارسال نظر در حال پردازش...

{{ error }}

{{ result }}

نظرات شما